برنامه ریزی درسی هشتم
برای برنامه ریزی کردن هیچ وقت دیر نیست، اما به هر حال هر چه زودتر انجام شود بهتر است. بنابراین اگه پایه هشتمی هستید، سعی کنید که از همین حالا برنامه ریزی درسی هشتم را شروع کنید. با یک برنامه ریزی منظم، می توانید برای سال های آینده خود، سرمایه گذاری کنید.
هر چقدر این برنامه ریزی را زودتر شروع کنید، کار راحت تری هم خواهید داشت. اما در هر صورت و در هر شرایطی که هستید، از همین حالا شروع کنید. ما به شما نشان می دهیم که دقیقا چه کاری را انجام دهید.
فهرست مطالب
Toggleعکس جدول هفتگی برای پایه هشتم
اولین چیزی که نیاز دارید، نظم و انضباط است که با آن بتوانید چارچوب کلی مطالعات خود را تعیین کنید. طراحی یک جدول برنامه ریزی درسی هشتم، بهترین چیزی است که یک دانش آموز می تواند داشته باشد. بنابراین، بهتر است جدولی طراحی کنید که در آن مطالعات هفتگی خود را یادداشت کنید.
دانلود جدول برنامه ریزی هفتگی هشتم
اگر نحوه طراحی این جدول را نمی دانید، ما برای شما یک نمونه جدول هفتگی آماده کردیم. این جدول به صورت کلی بوده و بیشتر، مناسب برای هفته های ابتدایی سال تحصیلی می باشد. این فایل به صورت پی دی اف و word می باشد و به صورت رایگان در اختیار شما می باشد.
با استفاده از این جدول، هم ساز و کار طراحی برنامه هفتگی را یاد می گیرید و هم از آن به عنوان یک نمونه کلی استفاده می کنید. همچنین در صورتی که خودتان بخواهید آن را بسازید، ما به شما خواهیم گفت که دقیقا چه کاری انجام دهید.
برنامه ریزی روزانه
هر روزی که شما با عنوان یک پایه هشتمی سپری می کنید، دارای شرایط خاص خودش است. با این وجود بسیاری از فعالیت های روزانه به طور همیشگی و ثابت هستند. مانند زمان رفتن و برگشتن مدرسه، خوابیدن، ورزش و یا کارهای دیگر که اصطلاحا به آنها روتین روزانه می گویند. برنامه ریزی روزانه دانش آموز هشتم باید به طور کامل توسط او مشخص شود.
در غیر این صورت نمی تواند با نظم و ثبات عمل کند. به طور کلی، یک برنامه روزانه در دو حالت در نظر می گیرند که یکی برای روزهای تعطیل و دیگری غیر تعطیل است. زیرا در روزهایی که به مدرسه نمی روید، زمان مطالعه و یا کارهای شخصی کاملا در دست خودتان خواهد بود. در این صورت، به یک برنامه مجزا نیاز دارید تا از فرصت به دست آمده به شکل بهتری استفاده کنید.
اصول برنامه ریزی برای هشتمی ها
ابتدا و قبل از هر چیز، باید بدانید که برنامه ریزی کردن در هر سن و پایه درسی که هستید، دارای اصول خاصی است. اصول و نکات اساسی برنامه ریزی درسی برای هشتم به طور کلی شامل موارد زیر می باشد.
- به اندازه توان واقعی خود، برنامه ریزی کنید.
- تعیین اهداف درسی برای سال های آینده
- نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید.
- جزییات زندگی شخصی را در برنامه لحاظ کنید.
- سازگاری با برنامه درسی را در نظر بگیرید.
- برای زمان های مختلف سال، برنامه مجزا طراحی کنید.
بدون در نظر گرفتن این موارد، به هیچ وجه نمی توانید، یک برنامه اصولی و با قاعده طراحی کنید. پس بهتر است که قبل از شروع ساخت یک جدول هفتگی، این نکات را به خوبی یاد بگیرید. برای همین، در ادامه این نکات را به طور کامل توضیح خواهیم داد.
توان واقعی در برنامه ریزی
بسیاری از دانش آموزان و یا حتی دانشجوها در هنگام برنامه ریزی، به یک برنامه ریزی رویایی فکر می کنند. یعنی زمان مطالعه را بیش از حد توان و زمان استراحت را بسیار کم در نظر می گیرند. همین رویایی فکر کردن باعث می شود که نتوانید آن را به درستی اجرا کنید و نتیجه عکس خواهید گرفت.
قطعا، شما به عنوان دانش آموز پایه هشتم، اولین بار نیست که مطالعه می کنید. در نتیجه، به خوبی می دانید که تا حد توان مطالعه و یا استراحت کردن دارید. بنابراین، بهتر است که ساعت هایی را برای مطالعه کردن در نظر بگیرید که واقعا توان عملی کردنش را دارید.
شناخت نقاط قوت و ضعف
زمانی که شما به طور کامل بر روی نقاط ضعف و قوت خود شناخت دارید، برنامه بهتری هم خواهید ساخت. اما شاید بپرسید که چطور؟ بله، اگر به خوبی بدانید که در چه درس هایی بهتر عمل می کنید و یا چه در چه درس هایی ضعیف تر هستید، به تناسب نیازتان هم مطالعه می کنید.
فرض کنید که در درس ریاضی وضعیت خوبی دارید و برعکس آن در درس زبان انگلیسی ضعیف هستید. در این صورت اگر کورکورانه عمل کنید و زمان بیشتری را به درس ریاضی اختصاص دهید، قطعا شکست می خورید. اینجاست که نقش زمانبندی برنامه هفتگی مشخص می شود و برنامه اصولی، شما را به خوبی هدایت می کند.
بنابراین، بهتر است که زمان بیشتر از حد نرمال را به درس زبان انگلیسی اختصاص دهید. یعنی در جدول هفتگی که دارید، حتی در صورت نیاز، یک روز بیشتر باید زبان انگلیسی را بخوانید.
چرا برای پایه هشتم تلاش کنیم
خب سوال اصلی دقیقا همینجاست که بعضی از دانش آموزان به جواب آن نرسیدند. اینکه نمی دانند دقیقا چرا باید برای پایه هشتم باید درس بخوانند و تلاش کنند. شاید هم با خود می پرسید که در این مقطع، نه خبری از امتحانات نهایی هست و نه انتخاب رشته ای، پس چرا باید این همه تلاش کنیم.
جواب این سوال بسیار ساده است. برای آمادگی و کسب موفقیت در سال های آینده، شما باید از همین حالا پایه های درسی خود را تقویت کنید. زیرا در سال های آینده، نمی توانید ناگهان سطح درسی خود را بالا ببرید و یا مثلا در درس ریاضی استاد شوید. در واقع موفقیت های پایه نهم به همین مطالعات فعلی شما بستگی دارد.
ساخت روتین روزانه
تجربه نشان داده که ریشه اصلی تمام موفقیت های افراد بزرگ، برگرفته از نظم و انضباط است. در واقع، افرادی که در طول زندگی خود موفق به انجام کارهای بزرگ می شوند، نظم و انضباط بالایی داشتند. برای همین، اگر قصد موفقیت در تحصیل و یا هر چیز دیگری دارید، باید یک روتین منظم روزانه بسازید.
زمان استراحت کردن، تفریح، مطالعه و یا هر کار دیگر رو تعیین کنید و سعی کنید به آن وفادار باشید. به طور مثال، یک روز عادی را در نظر می گیریم که زمان برگشتن از مدرسه را ساعت ۲ در نظر می گیریم، پس از آن، استراحت و صرف غذا به مدت یک ساعت را دارید.
دو ساعت مطالعه با ۱۵ دقیقه استراحت و پس از آن برنامه شخصی (شامل پیاده روی، باشگاه یا دیدن فیلم) را انجام دهید. این کار می تواند یک تا دو ساعت باشد. پس از آن هم تا پایان شب، بسته به حجم مطالعه ای که در نظر گرفتید، می توانید مطالعه کنید.
تاثیر شرایط دانش آموز در برنامه درسی
یک برنامه ریزی، زمانی دقیق است که شامل تمام جزییات از شرایط دانش آموز باشد. برای همین باید تمامی شرایط زندگی دانش آموز در این برنامه ریزی لحاظ شود. این شرایط شامل فاصله محل زندگی دانش آموز تا مدرسه، محل مطالعه (منزل یا کتابخانه)، روش یادگیری به صورت خودخوان یا آموزش توسط معلم و هر شرایط دیگر است. به طور کلی، بهتر است که کوچکترین جزییات را در برنامه خود لحاظ کنید.
این برنامه چه به صورت روزانه و چه به صورت هفتگی باشد، باید همراه با تمام نکات مهم زندگی شخصی باشد. تنها کافی است که یک نکته مانند دور بودن منزل تا محل مطالعه (کتابخانه یا پانسیون) وجود داشته باشد تا همه چیز تغییر کند. در این صورت باید یک زمان مجزا برای رفت و آمد هم در نظر بگیرید.
سازگاری با برنامه درسی
یکی از مهمترین نکاتی که باید در ذهن خود داشته باشید، موضوع سازگار بودن با برنامه درسی است. در صورتی که بتوانید یک برنامه ریزی مطابق با روحیات و رفتارهای خود طراحی کنید، قطعا نتیجه بهتری هم دریافت خواهید کرد. به طور مثال فرض کنیم که شما یک برنامه عالی طراحی کردید، در حالی که مطابق با روحیات شما نیست.
یعنی اوج زمان مطالعه ای که در نظر گرفتید، در زمان برگشتن از مدرسه و هنگام ظهر است. این در حالی است که شما در آن ساعات، هیچ بازدهی خاصی ندارید و قادر به مطالعه با کیفیت بالا نیستید. بنابراین قبل از اینکه فقط استانداردها را برای مطالعه و برنامه ریزی در نظر بگیرید، باید سازگاری را هم بررسی کنید.
برنامه های متنوع درسی در طول سال
در طول سال تحصیلی، قطعا اتفاقات و رویدادهای زیادی پیش می آید. اما با یک برنامه از قبل تعیین شده می توانید برای هر کدام از این اتفاقات، آمادگی پیدا کنید. به شرط اینکه در همان ابتدای سال و یا قبل از شروع این اتفاقات، یک طرح و ایده خاصی را در نظر بگیرید. مثلا برای امتحانات نهایی، نوروز و یا زمان های معمول سال، هر کدام یک طرح مطالعاتی مجزا بسازید.
همچنین بخوانید: برنامه ریزی درسی تابستان
با همین روش به ظاهر ساده، می توانید بخش بزرگ مسیر موفقیت را طی کنید. همچنین برای زمان هایی که امتحانات داخل کلاسی داشتید، باید کمی تغییرات جزیی در مطالعات خود لحاظ کنید. مثلا تصور کنید که برای روز سه شنبه یک امتحان داخلی عربی دارید. این در حالی است که قرار نبود روز دوشنبه به عنوان روز قبل از این امتحان مطالعه درس عربی داشته باشید.
برنامه ریزی برای امتحانات دی و خرداد
یکی از مهم ترین برنامه هایی که باید در نظر بگیرید، نحوه مطالعه برای امتحانات دی ماه است. برنامه ریزی امتحانات پایه هشتم باید از یک ماه قبل از شروع آزمون ها شروع شود. زیرا در حین امتحانات، شما دیگر قادر به تغییر زمانبندی مطالعات خود نیستید. بنابراین، یک ماه قبل از این که فرجه مطالعاتی آغاز شود، برنامه درسی نیز شروع خواهد شد. در طول این مدت، تمامی درس ها یک بار مرور می شوند و بر روی هر درسی که در آن ضعیف تر هستید، بیشتر کار کنید.
تمام درس هایی که از ابتدای مهر تا پایان آبان یاد گرفتید را مطالعه و مرور کنید. این کار باعث می شود که دچار فراموشی در جلسه امتحان نشوید. هر جایی که احساس ناتوانی در حل مسئله داشتید را به معلم خود بسپارید. از نظر زمانبنبدی هم پیشنهاد می کنیم که بعد از برگشتن از مدرسه، ابتدا تکالیف و پس از آن به این برنامه رسیدگی کنید. این برنامه ریزی برای دی ماه و خرداد ماه قابل اجرا است و تفاوت چندانی در نحوه اجرا و جزییات ندارد.
برنامه درسی هشتم برای معدل 20
هدف بسیاری از دانش آموزان، کسب معدل ۲۰ است و برای آن هر کاری انجام می دهند. برای همین، نیاز به یک برنامه ریزی بهتر و فشرده دارند که حجم مطالعه بیشتری داشته باشد. برای این کار ما اصول اولیه برنامه ریزی درسی پایه هشتم برای معدل ۲۰ را به شما خواهیم گفت. به طور کلی این اصول شامل چند مورد است که باید همه آنها را انجام دهید.
قبل از هر چیز باید بدانید که اولویت کارهای شما با برنامه های درسی است. یعنی اگر به دلیل پیش آمدن برخی مشغله ها وقت کمی برای مطالعه داشتید، باید اولویت خود را بر روی مطالعه قرار دهید. در طول شبانه روز، یک زمان خاص برای مطالعه مطالب سخت در نظر بگیرید و از کنار هیچ مطلب درسی به سادگی عبور نکنید.
برنامه آزمون های دوره ای را فراموش نکنید و در امتحانات آزمایشی با درجه سختی بالا شرکت کنید. همچنین جمع بندی مطالب درسی در پایان هر هفته و ماه را هم انجام دهید که به طور کامل در ذهن باقی بمانند.
قبولی در تیزهوشان
برای اینکه کاملا در سطح بالاتری نسبت به سایر دانش آموزان قرار بگیرید، نحوه مطالعه خود را باید تغییر دهید. اگر هدف شما قبولی در تیزهوشان است، پس نیاز به یک برنامه مجزا خواهید داشت تا از پس آزمون ورودی آن بر بیایید. با یک برنامه ریزی دقیق می توانید هم سطح درسی خود را ارتقا دهید و هم یک زمانبندی جدا برای آزمون ورودی تیزهوشان طراحی کنید. اما این کار نیازمند مطالعه بیشتری نسبت به دانش آموزان دیگر می باشد.
بنابراین در طول شبانه روز، بهتر است که ساعت پایانی شب (بعد از صرف شام) را به این کار اختصاص دهید. این کار را زمانی باید انجام دهید که مطالعات و تکالیف مدرسه را انجام داده باشید. زیرا اولویت اول، تمرکز روی درس ها و انجام تکالیف مدرسه است. بنابراین پیشنهاد ما این است که یک برنامه شبانه برای حل سوالات تستی در نظر بگیرید.
چالش های پایه هشتم
مطالعه و موفقیت در پایه هشتم به نسبت سال های متوسطه دوم ساده تر است. اما به هر حال در هر پایه و یا مقطعی تحصیلی که باشید، چالش های مخصوص خودش وجود دارد. پایه هشتم نیز به همین شکل بوده و شما برای با موفقیت پشت سر گذاشتن آن، باید برخی چالش ها را رفع کنید. یکی از مهم ترین چالش هایی که در پایه هشتم وجود دارد، سردرگمی برای شناخت استعداد درسی است.
به این صورت که دانش آموز هنوز به این نتیجه نرسیده برای سال آینده، کدام رشته تحصیلی را انتخاب کند. چالش درسی دیگری که وجود دارد، وارد شدن به فاز جدید درسی و دیدن فرمول ها و مطالب با درجه سختی بیشتر است. در واقع، با ورود به پایه هشتم به اجتمال زیاد دچار شوک درسی خفیفی می شوید.
مشاوره تحصیلی رایگان پایه هشتم
ما هر چیزی که برای موفقیت در این پایه درسی نیاز دارید را در اختیار شما خواهیم گذاشت. اما در هر صورت، ممکن است که به یک راهنمای درسی نیاز داشته باشید. بهتر است که این راهنما، به صورت تخصصی برای پایه هشتم انتخاب شود. این راهنما یا مشاور تحصیلی پایه هشتم، در هر مقطع زمانی و با وجود یک مشکل درسی به شما کمک می کند. در واقع، این راهنمایی به صورت جدا از برنامه ریزی حالت معمول است.
قطعا این کار دارای فواید و مزایای بسیار زیادی است که در دراز مدت نتایج آن مشخص می شود. اما نکته مثبت این است که نیازی به استفاده از دو مشاور برای هر کدام از این موارد ندارید. یعنی هم مشاور و هم برنامه ریز درسی هر دانش آموز یک شخص است که باعث راحتی دانش آموز می باشد.
نحوه دریافت برنامه درسی
اگر در زمینه طراحی برنامه درسی، تجربه لازم را ندارید، نگران نباشید. کافی است که از طریف گفتگوی آنلاین، با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید یا به طور مستقیم عضو سایت شوید. با ثبت نام در سایت مشاوره حقیقت، ما هر هفته یک برنامه هفتگی اختصاصی برای شما طراحی می کنیم. همچنین در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی، پشتیبان درسی کنار شما خواهد بود.
سخن پایانی
هدف نهایی هر دانش آموز، قبولی در آزمون سراسری و یک رشته دانشگاهی مناسب است. برای همین، بسیاری از دانش آموزان سعی می کنند تا از چند سال زودتر، شروع به مطالعه جدی کنند. با برنامه ریزی درسی هشتم به صورت اصولی و دقیق، پایه های درسی آینده خود را محکم می کنید.
برای این کار، ما هر اطلاعاتی که لازم بود را در اختیار شما قرار دادیم. در صورتی هنوز هم سوالاتی در ذهن خود دارید، با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم. همچنین می توانید از طریق گفتگوی آنلاین سایت هم سوالات خود را از ما بپرسید.
دیدگاهتان را بنویسید