شروع کنکور از بهمن
همیشه سخت ترین نقطه برای انجام کارها، شروع آن است. به ویژه برای کنکور که یک رقابت بزرگ و راه دشوار به دنبال آن است. ما در اینجا سعی می کنیم که نحوه شروع کنکور از بهمن را به شما نشان دهیم.
اگر شما هم در ماه بهمن تصمیم گرفتید که برای آزمون سراسری استارت بزنید، همراه ما باشید. تمامی نکات، توضیحات و چیزهایی که لازم دارید را به شما خواهیم گفت.
فهرست مطالب
Toggleچطور در بهمن ماه به کنکور سراسری برسیم؟
همان طور که می دانید، منابع کنکور سراسری شامل تمام دوره متوسطه دوم می باشد. با این حجم زیاد از کتاب ها و درس ها، وقت لازم برای مطالعه دقیق آنها ندارید. بنابراین، بهتر است که از روش مطالعه ویژه شروع کنکور از بهمن را استفاده کنید. در واقع، نیاز به برنامه ریزی کنکور فشرده دارید تا بتوانید تمام درس ها را در کمترین زمان مطالعه کنید.
این روش به نحوی طراحی شده است تا بتوانید تمامی درس های مهم و ضروری کنکور را مطالعه کنید. درس هایی که هم احتمال طرح سوالشان بیشتر است و هم اهمیت بالاتری دارند. در صورتی که به تسلط لازم در این قسمت ها رسیدید، می توانید منابع بیشتری از کنکور را بخوانید. برای یادگیری اینکه چطور این کار را انجام دهید، در ادامه توضیحات بیشتری ارائه خواهیم داد.
نکات طلایی برای شروع از بهمن
اگر تصمیم دارید که در چند ماه باقی مانده، بهترین عملکرد و حداکثر توانتان را بگذارید، به چند چیز نیاز دارید. با انجام دادن کامل این کارها می توانید خودتان را تا حد زیادی به کنکور برسانید. این نکات شامل موارد زیر می باشد.
- کنار گذاشتن حاشیه های زندگی
- تعیین هدف از شرکت در کنکور
- طراحی یک برنامه ریزی فشرده و دقیق
- رفع اشکالات اساسی درسی و شخصی
- ارتباط همیشگی با یک مشاور درسی خوب
۵ نکته بسیار ضروری و مهم که هر کدام بخشی از موفقیت شما را تضمین خواهند کرد. اگر این نکات را رعایت کنید، قطعا بعد از یک مدت کوتاه در مسیر کنکور قرار می گیرید. البته تا زمان کنکور، باید در انجام آنها استمرار داشته باشید. در ادامه این مراحل را قدم به قدم توضیح خواهیم داد.
۱- حذف حاشیه های زندگی برای کنکور
اولین و مهمترین نکته ای که برای شروع مطالعه کنکور به آن نیاز دارید، حذف حواشی زندگی است. اگر روزانه چندین ساعت را صرف بازی های ویدیویی یا سرگرمی های دیگر می کنید، کار شروع کردن را سخت می کند. زیرا هر زمانی که شما قصد مطالعه داشته باشید، تمام حواس شما درگیر بازی و سرگرمی خواهد بود. در شرایطی که شما هستید، نه فقط زمان بلکه تمرکز نیز بسیار اهمیت دارد.
ضمن اینکه باید، مطالعه به دغدغه اصلی شما تبدیل شود تا مدام به تمام شدن درس برای بازی کردن فکر نکنید. برای این کار، بهتر است که پروسه حذف آن را در طول یک هفته انجام دهید. یعنی هر روز، از زمان این سرگرمی ها کم کنید تا کم کم به طور کامل حذف شوند. با این روش، از درس خواندن نیز زده نمی شوید و به آن عادت می کنید.
۲- تعیین هدف از شرکت در کنکور
دومین قدمی که باید بردارید، این است که اصلا هدفتان از شرکت در آزمون سراسری چیست؟ آیا صرفا قصد قبولی در آن را دارید یا تنها به رشته و دانشگاه خاصی فکر می کنید. اگر هدف سختی برای خود در نظر دارید، باید از همین حالا به آن فکر کنید و تلاش خودتان را به کار بگیرید. فراموش نکنید که هدف شما، باید متناسب با تلاش و توان واقعی که دارید باشد.
بسیاری از دانش آموزان هستند که با وجود داشتن اهداف بزرگ، برای آن تلاشی نمی کنند. همچنین شما باید واقع بین باشید و هدفی را مشخص کنید که قابل دستیابی است. البته این نکته، به معنای اینکه شما همیشه در سطح خود باقی می مانید، نخواهد بود. اما به هر حال، سطح درسی و توان خود را در هنگام هدف گذاری ها بسنجید.
۳- طراحی برنامه ریزی فشرده
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در نظر بگیرید، طراحی یک برنامه درسی است. بدون برنامه ریزی به هیچ وجه نمی توانید، اوج کارایی و نتیجه مورد نظرتان را کسب کنید. نکته اینجاست که طراحی یک برنامه ریزی درسی، کار بسیار حساس و نیازمند تجربه بالایی است. به ویژه اینکه اگر این برنامه به صورت فشرده و با استراحت کم طراحی شود.
زیرا زمانبندی دقیق برای حجم بالای مطالعه و هماهنگی آن با برنامه هایی که قبلا داشتید، بسیار دشوار است. بنابراین، ما یک سری نکات را به شما خواهیم گفت تا بتوانید خودتان یک برنامه عالی بسازید. اما در صورتی که قادر به ساخت آن نبودید، آن را به یک فرد با تجربه بسپارید.
۴- نحوه ساخت جدول برنامه ریزی
برای این کار ابتدا باید یک جدول خام هفتگی را تهیه کنید. این فایل را در قسمت زیر می توانید به طور رایگان دانلود کنید. در داخل این جدول، درس هایی که مربوط به رشته تخصصی شما است را بنویسید. به طور مثال، اگر رشته تجربی هستید، باید دروس زیست، شیمی، ریاضی، فیزیک و زمین شناسی را یادداشت کنید.
پیشنهاد ما این است که ابتدا درس هایی بیشترین اهمیت را دارند در داخل جدول بنویسید. مثلا درس زیست شناسی را در روزهای شنبه، دوشنبه و پنجشنبه قرار دهید. در واقع یک روز در میان، باید آن را مطالعه کنید و برای روز جمعه نیز آن را مرور کنید. به همین ترتیب، درس های مهم را در اولویت قرار دهید و با توجه به حجم مطالعه و هدف ، آنها را زمانبندی کنید.
این برنامه را حتی باید در زمان نوروز نیز عملی کنید و در صورت لزوم تنها کمی از زمان مطالعه خود را کمتر کنید. در هر روز نیز دو کتاب مختلف را مطالعه کنید. مثلا برای روز شنبه زیست و ریاضی و برای روز یکشنبه نیز شیمی و فیزیک بخوانید.
۵- رفع مشکلات جدی درسی و شخصی
هرچند برای موفقیت در کنکور سال ها تلاش و برنامه ریزی نیاز است، اما در این فرصت کوتاه نیز می توانید کارهای زیادی انجام دهید. اما اولین مطالبی که برای شروع باید بخوانید، بخش هایی از کتاب است که در آنها دچار مشکل هستید. به طور مثال اگر رشته ریاضی هستید، قبل از هر چیز باید بر روی قوانین پایه ریاضی مسلط شوید. زیرا بدون تسلط بر روی این بخش ها، در ادامه با هر فرمول و قواعد ریاضی به مشکل می خورید.
رفع این مشکلات درسی از روش های مختلفی قابل انجام است. این روش ها شامل کلاس های رفع اشکال، معلم خصوصی، جزوه و کتاب های کمک درسی است. چیزی که ما پیشنهاد می دهیم، استفاده از روش های سریع مانند کلاس های رفع اشکال یا معلم خصوصی است. البته رفع تمام این مشکلات درسی تنها در چند هفته ابتدایی امکان پذیر نیست. برای همین، سعی کنید که در هر درسی و هر جایی که مشکل دارید، آن را یا در ابتدا و یا بعدا رفع کنید.
ارتباط همیشگی با مشاور کنکور
آزمون سراسری دارای پیچیدگی بسیار زیادی است که هر ساله تغییرات زیادی هم در آن ایجاد می کنند. به دلیل این موضوع و چالش های درس خواندن، حضور یک مشاور همیشه احساس می شود. در واقع، مشاور برای آزمون سراسری، نقش یک راهنما و مکمل را برای شما بازی می کند. هر جایی که در یادگیری یا زمانبندی مشکل داشته باشید، این مشاور است که به کمک شما خواهد آمد.
همچنین بخوانید: آیا مشاور تحصیلی برای کنکور لازم است
همچنین اگر یک مشکل خاص درسی داشته باشید، می توانید در سریع ترین زمان ممکن آن را رفع کنید. به طور کلی، اگر نمی خواهید که روی موفقیتتان در آزمون سراسری ریسک کنید، داشتن مشاور گزینه معقولانه ای است.
برنامه ریزی تست زنی
در آزمون سراسری همه چیز به توانایی فرد در حل تست های درسی بستگی دارد. اینکه چقدر روی نکات تستی تسلط دارید یا سرعت عمل شما چقدر است. برای این موضوع حیاتی، باید یک برنامه ریزی تمام عیار را انجام دهید. روش پیشنهادی ما این است که ابتدا یک جدول هفتگی مشخص تعیین کنید. در داخل این جدول، تمام ساعات مطالعه مدرسه، تست زنی و هرچیز دیگری مشخص باشد. با توجه به این که زمان زیادی تا کنکور باقی نمانده است، باید زمان تست زنی هم زیاد باشد.
شما می توانید تست زنی را به دو روش مختلف انجام دهید. روش اول، این است که تست زنی را به شب و بعد از صرف شام موکول کنید. یعنی زمانی که درس ها را مطابق زمانبندی خود مطالعه کردید و حالا وقت تست زنی است. در روش دوم، تست زنی کمی متفاوت است و باید همزمان با مطالعه هر کتاب انجام شود. در واقع، بعد از یادگیری مطالب جزوه یا کتاب کمک درسی، به تست زنی می پردازید.
پیشنهاد ما، استفاده از ترکیب این دو روش است. یعنی در طول مطالعه هر درس، تست های آن را حل کنید و سپس در پایان شب، یک ساعت را به تمام تست های مطالب آن روز اختصاص دهید. با این روش، هم در حین مطالعه تست ها را حل می کنید و هم با حل تست های بیشتر، یادگیری بهتری خواهید داشت.
چالش های شروع کنکور از نیمه دوم سال تحصیلی
مسیری که در کنکور سراسری طی می کنید، پر از چالش و مشکلات درسی است. فرقی هم ندارد که از بهمن تا تیر باشد و یا چندین سال قبل تر از آن. این چالش ها شامل مشکل درس خواندن در نوروز، عادت به مطالعه فشرده، احساس نا امیدی و سردرگمی، و سایر چالش ها است.
مطالعه در تعطیلات نوروز
یکی از بزرگترین چالش های پیش روی دانش آموزان، نوروز ماه است که زمان مطالعه زیادی را خراب می کند. یک دوره ۱۳ روزه که با تعطیلات قبل و بعد احتمالی آن تا ۲۰ روز هم می رسد. در مدت این ۲۰ روز، اگر مطالعه نکنید و یا برنامه ای برای آن نداشته باشید، به شدت ضرر می کنید. به ویژه اینکه شما از بهمن ماه شروع به مطالعه کردید و زمان درس خواندن چندانی هم ندارید.
بنابراین، پیشنهاد ما استفاده از برنامه ریزی درسی نوروز رایگان حقیقت است. با این برنامه ریزی و البته مطالعه منظم، می توانید از بسیاری از رقبای خود سقبت بگیرید. زیرا در این فرصت دو هفته ای، بهترین زمان ممکن برای جبران درس های عقب افتاده است.
احساس نا امیدی و سردرگمی
بعد از اینکه تصمیم به شروع مطالعه کردید، احتمالا اولین احساسی که به سراغتان می آید، احساس سردرگمی است. بعد از حدود چند روز درس خواندن، احساس نا امیدی از کنکور و جا ماندن رقبا در شما به وجود می آید. این احساس کاملا طبیعی است و نباید سریعا تحت تاثیر قرار بگیرید. به همین دلیل نباید فراموش کنید که سخت ترین بخش این ماجرا، همان روزهای ابتدایی شروع است.
همچنین بخوانید: برنامه قبولی کنکور در دو ماه
ممکن است در روزهای اول خسته شوید، احساس ناتوانی و شکست کنید و یا حتی پشیمان شوید. اگر تحمل کنید و مطابق برنامه ریزی پیش بروید، قطعا از این چالش نیز عبور خواهید کرد.
عادت به درس خواندن فشرده
شاید هر دانش آموزی به واسطه امتحانات نوبت اول یا دوم، تجربه مطالعه فشرده را داشته باشد. اما تا حدود زیادی این فشردگی با زمان امتحانات کاملا متفاوت است. مطالعه درس های مدرسه و کنکور همزمان، تست زنی زیاد، رفع اشکالات درسی، حذف کامل تعطیلات و بسیاری کارهای دیگر، کار را برای شما سخت تر می کند. بهتر است که فقط به هدفی که دارید فکر کنید تا توان مطالعه خود را افزایش دهید.
نتیجه گیری
آزمون سراسری، بزرگترین چالش درسی هر دانش آموز است. برای موفقیت در این رقابت بزرگ، باید تلاش، مطالعه و استقامت داشته باشید. اگر حالا و در چند ماه مانده به کنکور شروع کردید، نگران نباشید. افراد زیادی توانستته اند که با شروع مطالعه کنکور از بهمن موفق شوند. فقط کافی است که تمام نکاتی که در این مقاله گفتیم را عملی کنید. به عنوان جمع بندی تمام این نکات، باید حاشیه ها را حذف کنید و با برنامه ریزی درس بخوانید.
دیدگاهتان را بنویسید