محمدجواد زبیری
محمدجواد زبیری
رشته قبولی: پزشکی دانشگاه سنندج
رتبه در کنکور: 1950 منطقه2، 4400
شروع مطالعه برای کنکور
از قبل از سال سوم کلاس ثبتنام کردم، کلاسهایی که کنکوری هم کار میکردند اما تأکید زیادی روی تشریحی داشتم، زیاد تستی کار نکردم.
معدل کتبی نهایی
61/19
در تابستان سال گذشته به جز روزهای شنبه و پنجشنبه بقیه روزهای هفته را مدرسه میرفتم، برای مشاوره هم پیش آقای حقیقت میرفتم. ایشان بر اساس نتایج آزمونها سعی میکردند نقاط ضعفم را برطرف کنند. ساعت مطالعهام در تابستان متغیر بود اما کمترینش 4 و بیشترینش 11 ساعت بود و تا قبل از عید همین روند را ادامه دادم.
تأثیر مشاوره
از زحمات آقای حقیقت خیلی متشکرم. در زمینه روحیه دادن، برنامههای درسی، روشهای درس خواندن و آزمون دادن و مدیریت آزمون خیلی از نظرات ایشان استفاده کردیم.
انگیزه
قبولی در رشته پزشکی یا دندانپزشکی. اوایل سال دچار ناامیدی شده بودم که آقای حقیقت کمکهای خوبی به من کردند. انصافا هر روز از طریق پیامک کارهای من را مدیریت میکردند. همچنین پدر و مادرم همیشه دلداری میدادند و میگفتند فوقش امسال نشد، سال بعد. ممنون همه هستم.
اهمیت نتیجه آزمون
نتیجه آزمونها برایم مهم بود ولی نه آنقدر که اگر یک آزمون نتیجه بد شود ناامید شوم و دیگه درس نخوانم چون زیاد شنیده بودم که نتیجه آزمون نتیجه کنکور نیست. بیشتر درسهایی را که ضعیف بودم مدنظر قرار میدادم و ضعفم را برطرف میکردم..
درصدهای کنکور
زمینشناسی صفر، ریاضی6/25، زیست7/70، فیزیک4/33، شیمی9/62 درصد.
توصیه
اگر بتوانند طبق بودجهبندی آزمون پیش بروند خوب است. خودم خیلی نشد که این کار را انجام بدهم به همین دلیل در اواخر سال مجبور شدم خیلی سریع پیش روم اما اگر با بودجهبندی آزمون پیش میرفتم با برنامه میتوانستم دروس را تمام کنم. همچنین اگر نتیجه آزمون بد بود ناامید نشوند.
مشاوران طبیعتا تجربه بیشتری نسبت به بچهها دارند. اگر حرف مشاوران را گوش بدهند خیلی به نفع آنهاست. خودم خیلی نتوانستم در مقدار درس خواندن به حرف مشاور گوش بدهم مثلا به ساعتی که ایشان برایم در نظر میگرفتند نمیرسیم البته سعی خودم را میکردم اما در اثر کمکاری نمیشد.
سال کنکور
سال کنکور سال سرنوشتسازی است و انسان باید از بعضی چیزها بگذرد. سال کنکور سختیهایی دارد ولی وقتی سختیهایش تمام شود خیلی شیرین است. خاطره سختی همیشه برای انسان شیرین میشود.
برنامه آینده
دوست دارم شاگرد ممتاز دانشگاه شوم و برای تخصص قبول شوم.
**********************************************************************************
مادر محمدجواد زبیری
نام و نامخانوادگی: آزیتا شکوهی
مدرک تحصیلی و شغل: پزشک عمومی
کنکور مرحلهای است که بچهها باید با آن کنار بیایند و بتوانند تلاش مستمری داشته باشند. من همیشه به پسرم میگفتم شما کنکور را متمایز از امتحانات مدرسه بدان. در دبیرستان ملاک این است که شما نمره بیاوری ولی تصور کن کنکور یک مسابقه است و همه تلاش میکنند که امتیازی بالاتر از دیگران کسب کنند. ضمن اینکه امتحانات دبیرستان از مبحث محدودی هست که شما میتوانی کل آن را بخوانی ولی در کنکور این مصداق پیدا نمیکند چون منابع خیلی وسیع است و شما باید همیشه سعی کنی نسبت به قبل بهتر باشی. هیچ وقت فکر نکن که چه نواقص و کاستیهایی داری بلکه همیشه سعی کن این طرف قضیه را هم ببینی؛
اینکه الان نسبت به قبل چقدر بهتر شدهای، به مرور و پیوسته هم این کار را بکن یعنی آرام آرام مباحث و مطالب روی هم جمع میشود تا یک مرتبه بتوانی بگی من روی این حجم از مطالب احاطه دارم. من سعی میکردم همیشه به این شکل مشوق ایشان باشم. دیدگاه من و پدرش این است: حرکت از تو، برکت از خدا و سعی کردیم این دیدگاه در محمدجواد هم ایجاد شود و توکل به خدا داشته باشد. مسلما خداوند بزرگ هم وقتی بندگانش تلاشی میکنند، آنها را حمایت و کمک خواهد کرد. من بیشتر سعی میکردم به این شکل به فرزندم انگیزه دهم تا بتواند بر شرایط کنکور و جو خاص رقابتی آن غلبه کند.
تأثیر مشاوره
حقیقتا مشاورههای آقای حقیقت روی نحوه درس خواندن، اعتماد به نفس، تأکید بیشتر بر نقاط قوت محمدجواد خیلی مؤثر بود. ایشان با تجربه خاص خود به محمد کمک کرد تا بتواند زمانی را که در اختیار دارد مدیریت کند و با مدیریت زمان جلسه بتواند پاسخگویی بهتری به سؤالات داشته باشد. زحمات مشاور بسیار مؤثر بود و میتوانیم برآیند کار را خیلی مثبت تلقی کنیم.
روزهای بیانگیزگی
وقتی محمدجواد دچار بیانگیزگی میشد، به او میگفتیم این موضوع شاید برای عمده افراد پیش بیاید و فقط برای شخص شما نیست واین حالت گذراست.
***********************************************************************************
پدر محمدجواد زبیری
نام و نامخانوادگی: مهدی زبیری
مدرک تحصیلی: پزشک عمومی
شغل: عضو هیات علمی دانشگاه
معتقدم بچهها قبل از اجرای هر برنامهای خصوصا برنامههایی که برای کنکور دارند، استرس نداشته باشند و آرامش خودشان را حفظ کنند. پدر و مادرها معمولا در چنین زمانهایی به بچهها استرس تزریق میکنند غافل از اینکه در شرایط استرس حافظه آسیب میبیند و میزان فهم مطلب و به خاطرسپاری آن کاهش مییابد. بنابراین اولین اقدامی که پدر و مادرها میتوانند انجام دهند این است که آرامش خودشان را حفظ کنند و با روحیه دادن به بچهها، استرس آنها را کم کنند. البته هر کس میتواند در این زمینه به روش خودش عمل کند ما هم به روش خودمان عمل کرده و سعی کردیم این آرامش را ایجاد کنیم زیرا بستر مناسب برای فهم و درک مطالب آرامش ذهنی است.
پدر و مادرها باید این موضوع را بدانند و آن را به فرزند خود یاد بدهند که بالاخره تلاش یک موضوع است و قبولی موضوع دیگری. ممکن است داوطلبی تلاش کند و قبول نشود. عدم قبولی را پایان کار و آخر همه مسائل ندانند و بگویند آخر کار این نیست. اگر هم احیانا شکستی باشد میتواند مقدمه پیروزی باشد. من باید در این باره از آقای حقیقت تشکر کنم.
تاثیر مشاوره
من از جدیت آقای حقیقت خوشم آمد. ایشان مطالب را به صورت جدی به بچهها میگفت و کوتاه هم نمیآمد و اینطور نبود که تخفیفی در نظر بگیرد، این باعث میشد بچهها خودشان را باور کنند و بدانند که باید به اهداف تعیین شده برسند. این نکته خیلی مهمی است. به این شکل به بچهها تفهیم میشد که باید حجم بالای مطالب را با فرصت کم بخوانند و باید در این زمان به این اهداف برسند.
روزهای بیانگیزگی
خودم تا سال 90 به صورت ناپیوسته برای فوقتخصص درس خواندم و محمدجواد شاهد بوده است. به هر حال هر کسی ظرفیتی دارد، نمیتواند به صورت مداوم به فهم مطالب بپردازد و گاهی وقتها خسته میشود. توصیههایی که بهش میکردم این بود که اگر خستگی از درس است، مقداری استراحت کرده یا نوع مطالب را عوض کند مثلا اگر ریاضی برایش خستهکننده شده سراغ زیستشناسی برود یا اگر از متن مطالب شده تست بزند. این تنوع کمک میکند از فرصت کمی که در اختیار دارد، بهتر استفاده کند. باز هم از آقای حقیقت تشکر میکنم.
دیدگاهتان را بنویسید