برنامه ریزی درسی یازدهم انسانی
فارغ از رشته و محل تحصیلی که یک دانش آموز دارد، هر شخصی به یک برنامه مطالعاتی خاصی نیاز دارد. در سال های اخیر، شرایط برگزاری آزمون های سراسری بسیار پیچیدهتر شده است. برای همین، دانش آموزان سرمایه گذاری زیادی برای برنامه ریزی درسی انجام می دهند. ما در اینجا قصد معرفی بهترین برنامه ریزی درسی یازدهم انسانی را خواهیم داشت. برای همین تمامی اطلاعات مهم، از جمله اصول، نکات و روش های مختلف را ارائه می دهیم.
برنامه ریزی امتحانات نهایی یازدهم انسانی
همچنین در ادامه یک فایل هفتگی را نیز به عنوان نمونه در اختیار شما می گذاریم. این برنامه ریزی به صورت کلی می باشد. شما می توانید برای دریافت برنامه شخصی خود، در قسمت چت آنلاین به ما اطلاع دهید.
نحوه برنامه ریزی ویژه یازدهم انسانی
قبل از هر چیز ما برای تعیین کردن چارچوب های کلی برنامه ریزی ها یک اصول خاص را تعریف می کنیم. در واقع هدف از این برنامه ریزی ها، داشتن نظم در مطالعه می باشد. برای همین سعی کردیم تا نحوه برنامه ریزی درسی یازدهم انسانی را در قالب فهرست زیر عنوان کنیم.
- تعیین توان ساعات مطالعه در روز
- مشخص کردن روتین روزانه همیشگی
- شرکت کردن یا نکردن در کلاس های کنکوری
- تعیین سطح انتظارات از قبولی در کنکور
- مطالعه در کتابخانه یا منزل
- میزان سرمایه گذاری برای آزمون سراسری
هر کدام از این عوامل، کاملا در نحوه چیدن برنامه ها موثر هستند. برای همین قبل از شروع چینش کتاب ها و مباحث در برنامه های خود، حتما به این موارد دقت کنید. هر چقدر طرحی که می چینید تخصصیتر باشد، طبیعتا نتیجه بسیار بهتری نیز دریافت می کنید. بنابراین صبر و حوصله به خرج دهید تا موفق شوید.
انواع سبک برنامه ریزی
همیشه حتی برای بهترین برنامه ریزهای کنکور هم واژه ای به عنوان برنامه ریزی مطلق وجود ندارد. هر شخصی، وضعیت زندگی خاص خودش را دارد. بنابراین برای همان شخص نیز یک حالت درس خواندن خاصی هم لازم است. دقیقا به همین دلیل است که یک مشاور خوب، ابتدا از شما سوالاتی می پرسد تا بهترین سبک ممکن را برای شما پیاده سازی کند. در اینجا شما می توانید انواع سبک برنامه ریزی درسی از طریق چت با مشاور درسی را ببنید.
- برنامه ریزی کوتاه مدت روزانه و شبانه
- برنامه ریزی یک ساله
- مطالعه خودخوان با کتاب های کمک درسی
- برنامه ریزی فشرده
- برنامه ریزی شروع از ترم دوم
ما لیبل یا برچسب بهترین را بر روی هیچ کدام از این موارد نمی زنیم. زیرا با توجه به شرایط مختلف، باید یکی از اینها انتخاب شوند. اما طبیعتا اکر در ابتدای راه کنکور هستید، بهتر است که برنامه ریزی بلند مدت را انتخاب کنید. با این کار می توانید توانایی خود را در طول یک سال تحصیلی پیاده کنید.
نحوه برنامه ریزی روزانه
اولین چیزی که هر دانش آموز به آن نیاز دارد، برنامه ریزی روزانه است. با این کار شما می توانید روتین روزانه خود را مشخص کنید. چارچوب اصلی شما، کارها و فعالیت های روزانه می باشد. برای همین ابتدا اصول طراحی آن را خواهیم گفت. اولین و مهمترین کار، در نظر گرفتن تمام فاکتورهای مهم و موثر در طول شبانه روز است. اگر اهداف بزرگی دارید، باید به همان اندازه قید تعدادی از تفریحات و سرگرمی های خود را بزنید.
بدون فداکاری، داشتن اهداف بزرگ هم ممکن نیست. فرض کنیم شما در طول روز فقط یک باشگاه ورزشی می روید. در این صورت برنامه شما به این صورت است که از صبح تا ظهر در مدرسه هستید. بعد از استراحت، از ساعت 3 بعد از ظهر تا پایان شب، فرصت مطالعه و نیز یک الی دو ساعت زمان برای کارهای شخصی دارید.
در حالت دیگر برای روزهای پایانی هفته می توانید از لحظه بیدار شدن تا پایان شب برنامه های درسی خود را اجرا کنید. همچنین در پایان هفته می توانید استراحت بیشتری داشته باشید. در این شرایط قابلیت تفریح و یا استراحت های طولانیتری نیز خواهید داشت.
جدول برنامه ریزی هفتگی
طبیعتا هر هدفی که داشته باشید، باید یک برنامه هفتگی منظم داشته باشید. برای این کار ابتدا باید دروس مهم پایه تحصیلی خود را بشناسید. در قسمت زیر می توانید لیست درس های یازدهم انسانی را مشاهده کنید. همان طور که می دانید درس های ادبیات، ریاضی و عربی از درس های مهم کنکور انسانی هستند. اما برای امتحانات نهایی یازدهم، این ضرایب دچار تغییرات زیادی می شود. در قسمت زیر می توانید یک نمونه برنامه ریزی درسی هفتگی یازدهم انسانی را دریافت کنید.
دانلود نمونه جدول برنامه ریزی هفتگی یازدهم انسانی
برای همین هدف اول ما این است که به خوبی از امتحانات نهایی عبور کنیم. بنابراین درس های دین و زندگی، تاریخ، جامعه شناسی و جغرافیا را در اولویت بندی خود قرار دهید. این کتاب ها دارای بیشترین تاثیر در معدل نهایی یازدهم هستند. پس بهتر است که روزهای اولیه هفته را با این کتاب ها آغاز کنید.
به طور کلی هر هفته، برنامه خاص خود را می طلبد. در نتیجه قبل از شروع هفته با یک نگاه اجمالی می توانید بفهمید که کدام روزها زمان بیشتری برای مطالعه دارید. در این صورت کتاب های مهم را در این روزها بچینید.
آمادگی برای امتحانات نهایی یازدهم انسانی
بزرگترین چالشی که برای دانش آموزان یازدهمی وجود دارد، امتحانات نهایی است. امتحاناتی که در سال های اخیر پایش به پایه یازدهم هم رسیده است. در گذشته تنها معدل سال دوازدهم بود که در قبولی دانشگاه تاثیر داشت. اما حالا معدل کل دبیرستان در کسب نمره نهایی آزمون سراسری موثر می باشد. بنابراین از همین حالا باید به فکر این کار باشید.
بهترین راه حل ممکن برای موفقیت در امتحانات نهایی این است که تصور کنید از همین حالا شما یک کنکوری هستید. در واقع از همان لحظه ورود به دبیرستان و در سال دهم شما رسما یک کنکوری هستید. در نتیجه کتاب ها را باید به خوبی مباحث کنکوری مطالعه کنید. اینکه تصور کنید مانند دوران راهنمایی می توانید با یک مطالعه ساده نمرات خوبی کسب کنید، در اشتباه هستید.
برنامه ریزی برای امتحانات نوبت اول
کسی که به دنبال کسب معدل بالا در پایه یازدهم است، باید به صورت کاملا هدفمند عمل کند. برنامه ریزی برای امتحانات نوبت اول یازدهم انسانی از یک ماه قبل شروع می شود. در این برنامه ریزی فرض می کنیم که امتحانات در ماه آذر برگزار می شود. با این تفاوت که منابع آزمون ها، تنها از مطالب تدریس شده است.
در واقع یک برنامه امتحانی را در نظر می گیریم که منابع امتحانات از دروس تدریس شده از ابتدای مهر تا اول آذر است. هدف این کار، مطالعه کتاب های درسی در قالب دو زمان مختلف می باشد. به نحوی که در پایان ماه آذر، به تسلط کامل بر روی 70 درصد مباحث برسید. سپس در ماه دی می توانید با خیالی راحت مطابق فرجه امتحانات پیش بروید.
اهمیت مطالعه اصولی برای یازدهمی ها
برنامه ریزی، تنها یک مسئله مربوط به دوران تحصیل و یا دبیرستان و دانشگاه نیست. بلکه یک موضوع مهم برای انجام دادن کارها بر اساس اصول است. با یک برنامه ریزی خوب، شما می توانید بازدهی مطالعات خود را به بالاترین حد ممکن برسانید. در این صورت زمان مطالعه، استراحت، تفریح و یا هر کار دیگری منظم و مشخص خواهد بود. در واقع با این کار شما می توانید برای هر روز و هر ساعت خود یک هدف مشخصی داشته باشید.
برای اینکه آینده خود را بسازید، باید خود را برای آن آماده کنید. این آینده همان کنکور سراسری است. چیزی که به راحتی کل سرنوشت یک دانش آموز را تغییر می دهد. شما یک دانش آموز رشته انسانی هستید. پس حتما این آرزو را دارید که در رشته های حقوق و روانشانسی پذیرفته شوید. برای این کار باید یک طرح مطالعاتی روزانه، هفتگی و کلی داشته باشید.
تست زنی برای یازدهم انسانی
یک فرد موفق، همیشه تنها جلوی پای خود را نمی بیند. بلکه با یک چشم انداز، می تواند آینده خود را تجسم کند. شما در سال آینده، آزمون های سراسری را خواهید داشت. برای همین باید نسبت به آن آمادگی داشته باشید. قدرت تست زنی کنکور، یک شبه به دست نمی آید. بلکه نتیجه سال ها تلاش خواهد بود. بنابراین باید در هر روز و یا هفته، بخشی از زمان خود را به تست زنی اختصاص دهید.
بیشتر بخوانید: کلاس تست زنی
پیشنهاد ما برای این کار دو حالت مختلف می باشد. حالت اول در نظر گرفتن زمان تست زنی به صورت روزانه است. حالت دوم به صورت هفتگی و در پایان هر هفته می باشد. برای یازدهمی ها هر دو حالت امکان پذیر است. یعنی شما می توانید هم به صورت هفتگی و هم روزانه تست زنی کنید. تنها چیزی که اهمیت دارد این است که از حل سوالات تستی فاصله نگیرید.
تعیین روتین روزانه و استراحت ها
اگر برنامه دقیق و منظم و می خواهید، باید تمام جزییات ممکن را نیز لحاظ کنید. از نحوه رفتن به مدرسه و فاصله منزل تا کتابخانه یا هر چیز دیگری که فکر می کنید مهم است. با وارد کردن این جزییات، قطعا هم شما و هم مشاور، توانایی برنامه ریزی بیشتری خواهید داشت. فراموش نکنید که در هنگام برنامه ریزی، از هر گونه فداکاری های لحظه ای خودداری کنید.
بسیاری از افراد هنگام چیدن یک طرح روتین روزانه، حالت ایده آل خود را در نظر می گیرند. یعنی یک طرحی را در نظر می گیرند که در آن نه استراحتی وجود دارد و نه تفریحی. برای همین اغلب این دانش آموزان، بعد از گذشت یک زمان کوتاه، دچار مشکل می شوند. سعی کنید به طور منطقی به همه کارهای روزانه خود نگاه کنید.
توان واقعی درس خواندن
یکی از فاکتورهای منفی که در برنامه شخصی دانش آموزان یازدهم انسانی وجود دارد، در نظر نگرفتن توان وافعی فرد در مطالعه است. این گونه افراد با در نظر گرفتن یک زمان مطالعه سخت و طولانی، برنامه غیر قابل اجرا را می چینند. بنابراین بهتر است که ابتدا به میزان مطالعه خود در گذشته، نگاه کنید. حتی اگر واقعا قصد پیشرفت تحصیلی دارید، سعی کنید قدم به قدم این توان را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید: در نوروز چند ساعت درس بخوانیم
احتمالا از خود می پرسید که برای یازدهم انسانی روزانه چند ساعت مطالعه کنیم؟ اگر هدف شما قبولی با نمرات متوسط باشد، روزانه 3 ساعت باید مطالعه کنید. اما اگر هدف شما کسب معدل بالا است، روزانه 6 ساعت باید مطالعه کنید. با این کار می توانید برای کنکور سال آینده نیز آماده شوید.
درس های سرنوشت ساز
برای کسی که قصد قبولی در بهترین دانشگاه ها و رشته ممکن را دارد، در تمام دروس به تسلط بالا می رسد. اما از دید سایر دانش آموزان، بهتر است که بیشتر، بر روی کتاب های سرنوشت ساز سرمایه گذاری کرد. کتاب های سرنوشت ساز پایه یازدهم انسانی با توجه به امتحانات نهایی مشخص می شوند.
کتاب دین و زندگی 2 با ضریب 4 مهمترین کتاب است. در اولویت بعدی کتاب های انگلیسی، جغرافیا، جامعه شناسی و تاریخ می باشد. سایر دروس دارای ضریب 2 هستند. پس اگر قصد مطالعه حساب شده برای کسب معدل را دارید، بیشتر توان خود را بر روی این دروس قرار دهید. البته این این اولویت بندی ها در آزمون سراسری به کلی تغییر خواهد کرد.
برنامه درسی دین و زندگی 2
از نظر کسب معدل و موفقیت در پایه یازدهم، تاثیرگذارترین کتاب ممکن، کتاب دین و زندگی است. پس حالا که هدف اصلی کسب معدل است، این کتاب را در پر قو قرار دهید! برای همین بهتر است که در طول برنامه هفتگی خود، ابتدا دین و زندگی را مطالعه کنید. یعنی ترجیحا در روز شنبه و با اولین فرصت مطالعه. هدف از این کار، صرفا در نظر گرفتن اولویت بندی است. نباید بیش از اندازه، زمان مطالعه را برای این کتاب اختصاص دهید.
برنامه درسی جامعه شناسی و سایر دروس ضریب 3
در حین چینش کتاب ها در طول ایام هفته اولین نکته، در نظر گرفتن ضرایب کتاب ها است. برای کتاب های با ضریب 3 مانند جامعه شناسی، باید دومین زمان مطالعه طولانی مدت خود را در نظر بگیرید. بنابراین در ایام هفته، باید این کتاب ها به خوبی مطالعه شوند. بهتر است که برای هر کتاب ضریب 3 یک نسبت خاص نسبت به کل دروس در نظر گرفته شود. سپس با توجه به بودجه زمان مطالعه، آنها را در بین روزهای هفته تقسیم کنید.
برنامه ریزی ویژه شاگرد اولی ها
راز موفقیت شاگرد اولیت ها در داشتن یک برنامه ریزی فوق العاده نیست. بلکه در انجام درست کارها است. زمانی که شما برای هر کاری، یک زمانبندی خاصی داشته باشید، قطعا از آن نتیجه خواهید گرفت. به طور مثال اگر قرار است که امروز از ساعت 3 تا 5 عصر مطالعه کنید، دقیقا همین کار را انجام دهید. همچنین در حین مطالعه نگاه کردن همزمان به تلویزیون، چک کردن مداوم گوشی و بسیاری از این کارها ممنوع است.
اگر می خواهید استراحت کنید، حتما یک زمان خاصی را به آن اختصاص دهید. یعنی برای هر نیم ساعت مطالعه، چند دقیقه استراحت کافی است. اما در شرایطی که بخواهید هر 5 دقیقه، یک سرک سی ثانیه ای در گوشی داشته باشید، قطعا حواس شما پرت خواهد شد. با این کار هم استراحت و هم مطالعه شما بی کیفیت می شود. به طور کلی برای هر فعالیتی زمان خودش را اختصاص دهید.
تاثیر مطالعه اصولی در موفقیت تحصیلی
طبق آمار و ارقام موجود در سال های گذشته، افراد با برنامه ریزی منظم همیشه موفقتر بودند. این موضوع نه تنها برای یازدهمی ها، بلکه برای همه افراد، از ابتدایی تا دانشگاه صدق خواهد کرد. شاید از نظر بسیاری از دانش ا»وزان برنامه ریزی، فقط محدود به دوران کنکور است. اما این طرز تفکر کاملا اشتباه است. بله، یک دانش آموز کنکوری به دلیل آزمون رقابتی سختی که پیش رو دارد، نیاز بیشتری هم خواهد داشت. اما شما در هر مرحله ای به این برنامه ریزی نیاز دارید.
نقش کلاس های کمک درسی
درست مانند یک ورزشکار حرفه ای که نیاز به مصرف مکمل دارد، شما هم به کلاس کمکی نیاز دارید. پیشنهاد ما به شما، استفاده از کلاس آنلاین است. در این صورت می توانید بدون هیچ گونه مشکلی همیشه در کلاس ها شرکت کنید. با حضور در این جلسات می توانید مطالب را به شکل بهتری یاد بگیرید. همچنین در صورت داشتن هر گونه مشکلات درسی و دیگر موارد نیز، آنها را برطرف خواهید کرد.
در سال های اخیر، استفاده از کلاس آنلاین، رواج زیادی پیدا کرده است. زیرا در عین داشتن فواید یک جلسه حضوری، زمانی را بابت رفت و آمد از دست نمی دهید. در هر صورت و با هر نوع کلاسی می توانید به بهترین شکل ممکن بازدهی خود را در امتحانات مدرسه افزایش دهید.
برنامه ریزی تابستانی
اگر سال دهم هستید و به آینده درسی خود اهمیت می دهدی، پس باید برای آن آماده شوید. با طراحی برنامه ریزی برای تابستان یازدهم انسانی، موفقیت خود را افزایش دهید. برای این کار دو راه متفاوت دارید. راه اول، استفاده از راهنمایی های مشاوره تحصیلی و راه دوم نیز، طراحی توسط خود شما است.
در صورت مراجعه به مشاوره تحصیلی، تنها ارائه اطلاعات لازم به مشاور کافی است. اما اگر خود شما می خواهید این برنامه را بچینید، لازم است که برخی از نکات را رعایت کنید. این نکات مهم شامل موارد زیر می باشد.
- ابتدا تاریخ شروع به درس خواندن را مشخص کنید.
- روتین روزانه تابستانی را تعیین کنید.
- یک زمان مطالعه (حتی به صورت تقریبی) را در نظر بگیرید.
- درس هایی که در پایه دهم، در آنها دچار مشکل بودید را در اولویت قرار دهید.
- یک زمان ویژه برای تست زنی و مطالعه کنکوری اختصاص دهید.
اگر هدف شما، صرفا کسب نمرات خوب در سال یازدهم است، پس تست زنی را حذف کنید. اما در شرایطی که قصد برنامه ریزی بلند مدت برای کنکور دارید، حتما تست زنی روزانه یا هفتگی را فراموش نکنید.
برنامه فشرده 90 روزه
برنامه سه ماهه برای کسب نمرات خوب در امتحانات نهایی یازدهم می باشد. شروع برنامه فشرده 90 روزه یازدهم انسانی از روز اول نوروز خواهد بود. بنابراین شما باید از روزهای ابتدایی سال شروع به درس خواندن کنید. اما این طرح دقیقا به چه شکل است؟ ما فرض می کنیم که دارای یک سطح متوسط یا ضعیف درسی هستید.
برای پیشرفت، باید در ایام نوروز، کتاب هایی که در آنها دارای ضعف بیشتری هستید را مطالعه کنید. سعی کنید حداکثر 3 کتاب مهم را مطالعه کنید. پس از نوروز تا زمان امتحانات پایانی، ضمن خواندن درس ای جدید بعد از عید، زمانی را به مطالعه درس های قبل از نوروز اختصاص دهید. در واقع شما زمان روزانه خود را به 3 بخش تقسیم می کنید.
بخش اول برای مدرسه و دو بخش دیگر نیز مربوط به مطالعه دروس بعد و قبل از غید است. بهتر است که پس از بازگشت از مدرسه، تا شب، مطالب جدید را بخوانید. سپس در هنگام شب، درس های مهم و با ضریب تاثیر بیشتر را که قبل از نوروز به خوبی نخواندید را مطالعه کنید. با انجام این کار می توانید با قدرت تمام به سراغ امتحانات پایانی بروید.
برنامه جبرانی برای کم کاری ها
افراد زیادی هستند که با وجود داشتن فرصت زیاد برای درس خواندن، کم کاری می کنند. برای همین بهترین راه حل ممکن، استفاده از برنامه جبرانی برای یازدهم انسانی است. برای این کار باید اول از همه، فداکاری کنید. فداکاری برای کم کردن تفریحات، استراحت و هر چیز دیگری که مانع درس خواندن می شود.
اگر تصمیم شما برای جبران کم کاری ها جدی است، پس باید در سریعترین زمان ممکن این کار را انجام دهید. فرض کنید که بنا به دلایل خاصی، در هفته گذشته نتوانسته اید مطالعه داشته باشید. اما در هفته بعد، قصد جبران این کم کاری ها را دارید. برای اینکه بتوانید یک هفته کم کاری را از بین ببرید، حداقل به 2 تا 3 هفته زمان نیاز دارید.
در طول این مدت باید به صورت فشرده، مطالعه داشته باشید. تا حد امکان، از رفتن به هرگونه برنامه اضافی خودداری کنید. سپس 70 درصد زمان خود را به مباحث جدید و 30 درصد باقی مانده را به مطالب قدیمی اختصاص دهید. در واقع شما در طول این مدت، مجبور به مطالعه با 30 درصد بیشتر از توان خود هستید.
مشاوره رایگان یازدهم انسانی
در ذهن هر دانش آموز، تعداد زیادی چالش و افکار مثبت یا منفی وجود دارد. برای همین نمی توانید فقط با استفاده از گفتن یک سری از نکات، برنامه ریزی مناسب بچینید. برای اینکه در درس و تحصیل موفق شوید، نیاز به یک مشاور تحصیلی خوب خواهید داشت. مشاوری که به بهترین شکل ممکن، مشاوره برنامه ریزی درسی یازدهم انسانی به طور رایگان را ارائه دهد.
گروه آموزشی حقیقت، با بهره گیری از تجربه چندین و چند ساله خود، به شما کمک خواهد کرد. در پایان هر گونه سوال و یا مشکل درسی که داشتید، می توانید از راه ارتباطی مختلف، آن را بیان کنید. رفع این مشکلات در آینده تحصیلی شما بسیار موثر است.
دیدگاهتان را بنویسید