برنامه ریزی تابستان نهم به دهم
به محض تمام شدن امتحانات پایه نهم، شما دیگر یک دانش آموز دهمی حساب می شوید. بنابراین برای ادامه تحصیل اصولی و حرفه ای در دوره متوسطه از قبل برخی از اقدامات را انجام دهید. با برنامه ریزی تابستان نهم به دهم می توانید در اولین فرصت ممکن، آمادگی کامل را پیدا کنید.
اگر شما هم پایه نهمی هستید و می خواهید برای تابستان پیش رو سرمایه گذاری کنید، ما همراه شما هستیم. در این بازه زمانی سه ماهه، برای شما چندین برنامه مختلف از جمله برنامه هفتگی، آزمون های دوره ای و جلسات هفتگی را ارائه می دهیم.
چطور برای تابستان نهم به دهم برنامه ریزی کنیم؟
قطعا مهم ترین و بزرگترین دوران زندگی هر دانش آموز، دوره متوسطه دوم است. زمانی که رشته تحصیلی این دوره و دانشگاه مشخص می شود. پس حالا که دوره متوسطه اول به پایان رسیده، نیاز به مطالعه اصولی، پیش از شروع آن داریم. برای این کار باید بدانیم که چطور برای برنامه ریزی تابستان نهم به دهم مطالعه کنیم.
اگر به دنبال یک تابستان پر از تفریحات و شادی هستید، قطعا برخی از فرصت ها را از دست می دهید. از طرفی هم نمی توان به این فکر کرد که تابستان را فقط به مطالعه اختصاص داد. بنابراین نوع برنامه ریزی درسی تابستان در این بازه زمانی بسیار مهم است. سبک مطالعه شما باید به نحوی باشد که بتوانید هم به تفریحات خود برسید و هم مطالعات را انجام دهید. در ادامه به شکل بهتری توضیحات را ارائه می دهیم.
روش درس خواندن برای پایه نهم در تابستان
با توجه به پایه تحصیلی که دارید، قطعا تا حالا مجبور به مطالعه چندین ساعته (۸ یا ۱۰ ساعت در طول روز) نبودید. بنابراین با ورود به رقابت کنکور از پایه دهم به بعد حجم مطالعات شما هم بیشتر می شود. اما در مورد تابستان، کمی اوضاع فرق می کند. شما نیازی به مطالعه سنگین نخواهید داشت. کافی است که در طی مدت زمان سه ماهه تابستان، نظم در مطالعه را رعایت کنید.
در واقع هدف اصلی از این مطالعه، این است که شما در ابتدای مهرماه دچار شوک تحصیلی نشوید. پس بهتر است که در این زمان، دروس جدید پایه دهمی را از پیش مطالعه کنید. با این کار ذهن و آمادگی خود را برای یادگیری هر چه بهتر در سال جدید افزایش می دهید.
جدول برنامه هفتگی نهم به دهم
اگر قصد مطالعه در تابستان را دارید، اولین چیزی که به آن نیاز خواهید داشت، برنامه هفتگی است. این برنامه هفتگی برای هر پایه تحصیلی کاملا متفاوت است. ما در قسمت زیر برای شما یک برنامه هفتگی آماده کردیم که هر هفته آن را در همین صفحه قرار می دهیم. با دانلود این جدول، شما می توانید مطابق زمانبندی که در نظر گرفتیم پیش بروید.
نوع طراحی و زمانبندی داخل این جدول به گونه ای است که شما بتوانید از تابستان خود بهترین استفاده ممکن را ببرید. البته اگر به دنبال یک برنامه دقیق و طراحی شده توسط خودتان هستید، باید با نحوه ساخت آن نیز آشنایی پیدا کنید. در ادامه نحوه ساخت آن را توضیح خواهیم داد.
عوامل موثر در برنامه ریزی تابستانی
یکی از مهم ترین کارهایی که قبل از شروع مطالعات باید انجام دهید، ساخت یک برنامه هفتگی است. این برنامه هفتگی، به چند عامل مهم بستگی دارد که مهمترین آنها توان مطالعه دانش آموز است. اگر فرد توانایی ۷ ساعت مطالعه در روز را برای پایه های تحصیلی قبله دارد، قطعا در تابستان نیز امکان مطالعه بیشتری خواهد داشت. پس بهتر است که قبل از هر چیز این مورد را در نظر بگیرید. فهرست زیر این عوامل را به خوبی نشان می دهد.
- توانایی دانش آموز در مطالعه
- نوع اهداف بلند مدت دانش آموز
- میزان اهمیت به تفریحات تابستانی
- روش یادگیری درس ها
- شرایط و سبک زندگی دانش آموز
چندین عامل دیگر را نیز می توانیم نام ببریم که این موارد، مهم ترین بودند. یک جدول هفتگی مطالعاتی ویژه تابستان باید با در نظر گرفتن تمام اصول و قواعد ممکن باشد. یعنی تمام فاکتورهای لازم و موثر را در آن لحاظ کنید.
توان مطالعه در تابستان
اولین عاملی که ساختار جدول هفتگی تابستانی را مشخص می کند، توان درس خواندن فرد است. داشتن انگیزه، هدف و علاقه این توان را مشخص می کند. فراموش نکنید که هدف ما لزوما ادامه دادن همان مسیر قبلی نیست. یعنی اگر از همین حالا، قصد شروع مطالعه برای کنکور و یا ارتقا سطح درسی خود را دارید، می توانید مطالعه خود را بهتر کنید.
نگران گذشته خود نباشید و برای افزایش ساعات مطالعه فقط بهتر است که برنامه ریزی کنید. بهترین برنامه ریزی ممکن، افزایش تدریجی زمان درس خواندن است. یعنی اگر می خواهید که از روزانه ۵ ساعت به روزانه ۷ ساعت برسید، باید هر هفته نیم ساعت به آن اضافه کنید. با این کار احساس خستگی و یا زدگی از مطالعه را نخواهید داشت.
هدف از درس خواندن در تابستان
برای هر کاری یک هدف وجود دارد و این عامل، تعیین کننده بسیاری از نتایج خواهد بود. پیشنهاد ما این است که قبل از شروع درس خواندن، هدف خود را مشخص کنید. طبیعتا فردی که قصد قبولی در رشته های سخت کنکور مانند پزشکی را دارد، باید جور آن را هم بکشد. پس بهتر است که برای این چنین هدفی از همان ابتدای تابستان دهم شروع کنید.
در سمت مقابل، ممکن است که فردی تنها به دلیل جبران امتحانات نهایی نهم، مطالعه تابستان را انتخاب کند. در این شرایط، قطعا هم نوع برنامه هفتگی و هم روش درس خواندن نیز متفاوت می شود. پس باید این موضوع را به خوبی در ذهن خود بسپارید که هدف شما کاملا تاثیرگذار است.
در تابستان درس بخوانیم یا تفریح کنیم
بهتر این است که پاسخ این سوال را به صورت بله یا خیر ندهیم. به این دلیل که شما لزوما نباید یکی از این موارد را انتخاب کنید. اگر به تفریحات تابستانی خود اهمیت زیادی می دهید، قطعا برنامه هفتگی شما را نیز تحت تاثیر خواهد داد. با این وجود، هر هدفی هم که برای آینده درسی خود داشته باشید، امکان انجام هر تفریح تابستانی وجود دارد.
اما به شرط این که تفریحات خود را مطابق با یک زمان بندی خاصی انجام دهید. تنها با زمان بندی مناسب است که می توانید به هر دو کار ممکن بپردازید. در غیر این صورت هنگام تفریحات دچار عذاب وجدان درسی و در حین مطالعه احساس خستگی خواهید کرد. پس در هر صورت با هر میزان تفریحات تابستانی، می توانید دروس خود را مطالعه کنید.
تاثیر روش یادگیری در برنامه تابستانی
هر دانش آموز در حالت کلی، در کلاس درس و یا به صورت خودخوان مطالعه می کند. دانش آموزانی که در منزل مطالعه می کنند، می توانند یک برنامه دو قطبی مطالعه و استراحت تنظیم کنند. اما اگر برای مطالعه، باید حتما به کلاس های درسی مراجعه کنید، پس کار به نسبت سختی خواهید داشت. زیرا هر روز در گرمای تابستان، باید به کلاس های درسی بروید. همین موضوع باعث می شود که روزانه زمان زیادی صرف رفت و آمد شود.
از طرفی هم درس خواندن از طریق کلاس های درسی ماهیت برنامه هفتگی را تغییر خواهد داد. در این گونه مواقع ما یک برنامه مجزا پیشنهاد می کنیم که شامل تقسیم زمان مطالعه روزانه به سه بخش مختلف است. بخش اول مربوط به کلاس های درسی و بخش دوم نیز مربوط به استراحت، کارهای شخصی و یا تفریحات تابستانی است. همچنین بخش سوم نیز مرور مطالب کلاس ها می باشد که بهتر است در پایان شب نیم ساعت را به آن اختصاص دهید.
برای تابستان دهم چقدر مطالعه کنیم
احتمالا تا اینجا متوجه شدید که زمان استاندارد مطالعه برای تابستان چقدر است. اما سوال این است که برای تابستان نهم به دهم روزی چند ساعت درس بخوانیم که موفق شویم؟ بهتر است که به عنوان شروع، روزانه حدود ۲ ساعت مطالعه کنید. این زمان ۲ ساعته می تواند در کلاس درس و یا در خانه انجام شود. اما در شرایطی که کلاس درسی شرکت می کنید، بهتر است که یک زمان برای مرور درس ها هم در نظر بگیرید.
همچنین بخوانید: در تابستان روزی چند ساعت درس بخوانیم
اگر از ماه تیر شروع کنید، روزانه دو ساعت کافی است. سپس با گذشت هر ماه، یک ساعت به حجم مطالعه خود اضافه کنید. در این شرایط با یک آمادگی کامل به سراغ شروع سال تحصیلی جدید خواهید رفت. تمام کتاب های درسی را مطالعه کردید و مشکلات درسی قبلی را نیز برطرف کردید.
در تابستان نهم به دهم چه کتاب هایی بخوانیم؟
بحث مربوط به زمانبندی و برنامه ریزی بخشی از کاری است که باید انجام دهید. اما برای اینکه بیشترین سود ممکن را ببرید، باید بدانید که دقیقا چه کتاب هایی را مطالعه کنید. بنابراین، ما این سوال را در قالب رشته های تحصیلی مختلف پاسخ می دهیم. در این شرایط با توجه به رشته تحصیلی که دارید، کتاب متناسب با شرایط خود را پیدا می کنید.
برنامه تابستانی نهم به دهم ریاضی
دانش آموزان رشته ریاضی تا پایان آخرین سال تحصیلی زندگی خود، باید بر تمام کتاب های گذشته مسلط باشند. پیوستگی مطالب ریاضی باعث می شود که فرد نیاز به تسلط بر روی تمام کتاب های گذشته داشته باشد. بنابراین اگر رشته ریاضی را انتخاب کردید، در تابستان پیش رو باید این موضوع را لحاظ کنید.
پیشنهاد ما این است که بخشی از برنامه تابستان نهم به دهم ریاضی را به درس ریاضی نهم اختصاص دهید. البته این کار را تنها در شرایطی انجام دهید که مشکل درس ریاضی نهم داشته باشید. در غیر این صورت بهتر است که کل زمان خود را به درس های تخصصی دهم ریاضی اختصاص دهید.
به این صورت که یک جدول هفتگی شامل زمانبندی مطالعه درس های ریاضی، هندسه، فیزیک و شیمی طراحی کنید. البته با توجه به تجربه چندین ساله، بهتر است که برخی از دروس عمومی مانند عربی و انگلیسی را نیز بخوانید. مطالعه هر کدام از این کتاب ها که در آن دارای مشکل هستید، کاملا ضروری است.
برنامه تابستانی نهم به دهم تجربی
با وجود انتخاب رشته تجربی در دوره متوسطه دوم، هنوز هم با دروس ریاضی سر و کار دارید. پس درست مانند رشته ریاضی اگر دارای مشکلات هستید حتما آنها را در تابستان برطرف کنید. برای این کار بخشی از زمان را به رفع این مشکلات اختصاص دهید. سپس بخش اصلی مطالعه روزانه خود را به کتاب های درسی زیست شناسی، شیمی و فیزیک اختصاص دهید.
در صورتی که تمام این کتاب ها را (تا هر قسمت که توانایی داشتید) مطالعه کنید، احتمال موفقیت در امتحانات نهایی دهم نیز بالاتر می رود. پس اولویت درس خواندن شما با این کتاب ها خواهد بود. اگر در کتاب های دیگر مانند عربی، انگلیسی یا ادبیات دچار مشکل جدی بودید، حتما آنها را هم در برنامه خود جای دهید.
پیشنهاد ما این است که ابتدا کتاب ها را به صورت تشریحی و متناسب با امتحانات مدرسه بخوانید. در شرایطی که زمان لازم برای درس خواندن بیشتر داشتید، حتما تست زنی را نیز انجام دهید. در مجموع برای تابستان دهم تجربی باید بتوانید حداقل ۷۰ درصد مطالب کتاب های تخصصی را بخوانید.
برنامه ریزی تابستانی دهم انسانی
با انتخاب رشته انسانی شما وارد دنیای حفظیات و تحلیل ها می شوید. پس قطعا سبک مطالعه و برنامه ریزی نیز متفاوت می باشد. به ویژه برای تابستان که باید مطابق اصول خاصی پیش بروید. در این شرایط بهتر است که درس های تخصصی و با ضریب امتحان نهایی بیشتر را مطالعه کنید. تاکنون از طرف آموزش و پرورش، ضریبی برای دروس پایه دهم برای امتحانات نهایی منتشر نشده است.
اما با توجه به ضرایب کتاب ها می توان متوجه شد که کدام کتاب ها را باید بیشتر از دیگر دروس مطالعه کرد. شما باید مطابق با این ضرایب درسی، یک جدول زمان بندی هفتگی تشکیل بدهید. درس های دین و زندگی، تاریخ، ریاضی و انگلیسی از بیشترین ضرایب ممکن برخوردار هستند. بنابراین در جدول برنامه ریزی تابستانی دهم انسانی این کتاب ها بیش از همه مطالعه می شوند.
تاثیر مطالعه تابستان در ورود متوسطه دوم
اگر تا به حال در تابستان مطالعه جدی نداشتید، حتما با مزایای این کار نیز آشنایی ندارید. زمانی که شما قبل از ورود به یک مقطع تحصیلی جدید، کتاب های آن را می خوانید، از قبل دارای ذهنیت خوبی می شوید. تصور کنید که شما به تازگی با درس شیمی ۱ آشنا شدید، چه احساسی خواهید داشت.
بله کمی متعجب یا گیج کننده خواهد بود و کمی طول می کشد تا به اوضاع مسلط شوید. حال با توجه به اینکه کتاب های درسی دیگر را نیز در برنامه خواهید داشت، احتمالا زمان کمی به درس شیمی می دهید. همین موضوع باعث سردرگمی بیشتر و احتمالا کسب نمره ضعیف تر می شود.
دانش آموزی که سعی می کند در همان تابستان با کتاب های درسی آشنا شود، قطعا در زمان شروع سال جدید هم یادگیری بهتری دارد. کافی است که معلم، تدریس را شروع کند تا تمام مطالب دوباره مرور شوند. با این وجود نه شوکه شدنی در کار هست و نه مشکل در یادگیری خواهید داشت.
کلاس های درسی تابستانی بهتر است یا مطالعه در خانه
معمولا اغلب دانش آموزان این سوال را می پرسند که در خانه درس بخوانیم یا در کلاس کمک درسی تابستان شرکت کنیم. پاسخ به این سوال در درون ذهن شما وجود دارد. آیا تا به حال روش یادگیری شما در خانه بوده یا در کلاس های درسی شرکت می کردید. اگر عادت شدید به درس خواندن خانگی دارید، احتمالا همین روش مناسب شما می باشد.
اما نه لزوما برای کل سال تحصیلی و تمام کتاب ها. زیرا در برخی از درس ها ممکن است که شما نتوانید با کتاب های کمک درسی راه به جایی ببرید. در این گونه مواقع مهم نیست که عادت به چه روش درس خواندن دارید. بهتر است که در کلاس های درسی شرکت کنید و از کمک های یک استاد خوب استفاده کنید.
اهمیت پایه دهم در سرنوشت دانش آموزان
اگر بخواهیم در مورد مهم ترین پایه های تحصیلی صحبت کنیم، قطعا پایه دهم یکی از آنها خواهد بود. زیرا در این مقطع زمانی شما وارد یک فاز جدید از تحصیل می شوید که تا بحال نبودید. بنابراین اگر بتوانید که در این زمان همه چیز را کنترل کنید، تا پایان دوره متوسطه دوم نیز همه چیز خوب خواهد بود. در واقع، پایه دهم شروع مطالعه برای فرآیند قبولی در دانشگاه است.
به ویژه اینکه به گفته سازمان سنجش قرار است که نمرات نهایی دهم نیز در این فرآیند تاثیرگذار باشند. یعنی از حالا به بعد، هر ساعت مطالعه و یا اقدام شما در آینده تحصیلی تاثیرگذار می باشد. پس هرچقدر که حالا سرمایه گذاری بیشتری بر روی درس خواندن کنید، بعدا آن را برداشت خواهید کرد.
برنامه اختصاصی نهم به دهم
به نظر می رسد حالا هر اطلاعاتی که برای یک برنامه اختصاصی تابستانی مورد نیاز است را دارید. با این وجود اگر احساس می کنید که امکان ساخت یک جدول هفتگی را ندارید، آن را به ما بسپارید. ما برای شما برنامه ریزی اختصاصی تابستان نهم به دهم که دو هفته اول آن رایگان است را ارائه می کنیم. برنامه هر هفته را در داخل سایت و نیز پنل کاربری به تفکیک پایه و رشته تحصیلی قرار می دهیم.
همراه با این برنامه، آزمون های دوره ای ماهانه و جلسات مشاوره نیز وجود دارد. برای دریافت این برنامه می توانید با شماره های ما و یا عضویت در سایت اقدام کنید. از زمان ثبت نام تا پایان تابستان، همراه شما هستیم تا زمینه یک مطالعه اصولی را فراهم کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید