برنامه ریزی درسی نهم
تمام موفقیت هایی که داریم، ریشه از ابتدای مسیری دارد که انتخاب کردیم. دانش آموزی که در رشته دندانپزشکی قبول شده، از همان ابتدای مسیرش، برنامه ریزی درسی درست انتخاب کرده است. برنامه ریزی درسی نهم به شما کمک می کند که این مسیر درست را از همان ابتدا پیدا کنید.
اگر تا حالا چندان مطالعه اصولی و دقیق نداشتید، حالا وقت آن است که اوضاع را تغییر دهید. بهتر است که با برنامه ریزی درسی صحیح، این کار را شروع کنید. ما به شما نشان می دهیم که چطور مسیر درست را پیدا کنید.
فهرست مطالب
Toggleبرنامه ریزی روزانه
اولین چیزی که یک دانش آموز به آن نیاز دارد، برنامه ریزی روزانه است. با استفاده از برنامه ریزی درسی روزانه نهم، می توانید برای هر روز خود یک روتین مشخص و منظم داشته باشید. برای این کار، بهتر است که ابتدا کارها و فعالیت های واجب خود را بر روی یک کاغذ بنویسید. سپس با توجه به زمان هایی که در اختیار دارید، یک برنامه مطالعاتی مناسب، طرح کنید. شما به دو نوع برنامه ریزی نیاز دارید، یک طرح مطالعاتی برای روزهای عادی و یک طرح هم برای روزهای تعطیل نیاز دارید.
زیرا در روزهای تعطیل به دلیل در خانه ماندن، شما زمان بیشتری هم برای مطالعه خواهید داشت. اما برای روزهای معمول هفته، پینشهاد ما این است که حدود یک ساعت پس از بازگشت از مدرسه مطالعه خود را آغاز کنید. پس از آن می توانید به سراغ کارهای شخصی همچون ورزش کردن بروید تا ذهن خود را برای مطالعات بعدی، آماده کنید.
برنامه ریزی هفتگی نهم
دومین قدم برای موفقیت و منظم بودن، داشتن یک برنامه هفتگی می باشد. با برنامه ریزی هفتگی نهم می توانید برای هر هفته مطابق با اصول و نظم مشخصی پیش بروید. با این کار، قبل از شروع هر هفته، می توانید مطالعاتی که برای روزهای آینده نیاز دارید را تشخیص دهید. اما سوال اینجاست که چطور این برنامه را بسازیم. برای ساخت این برنامه، شما به دو روش می توانید عمل کنید.
روش اول طراحی آن توسط مشاور تحصیلی و روش دیگر نیز، طراحی توسط خودتان است. اگر خودتان می خواهید آن را طراحی کنید، باید چند نکته را در نظر بگیرید که در ادامه آنها را توضیح می دهیم. اما قبل از آن، یک نمونه برنامه را هم به شما خواهیم داد تا آن را بهتر درک کنید.
عکس نمونه جدول برنامه هفتگی رایگان
ما به شما نشان می دهیم که چطور یک برنامه هفتگی خوب بسازید. اما قبل از آن، بهتر است که عکس جدول برنامه ریزی هفتگی نهم را داشته باشید. با استفاده از این برنامه، نحوه طراحی و ماهیت آن را یاد می گیرید. این جدول به صورت یک فایل پی دی اف و عکس است که آن را به صورت رایگان می توانید دریافت کنید.
دانلود نمونه جدول برنامه ریزی هفتگی نهم
احتمالا پس از دیدن این جدول هفتگی، درک شما نسبت به یک برنامه اصولی و درست هم بهتر می شود. فراموش نکنید که این جدول، به صورت کلی بوده و اختصاصی برای هفته های ابتدایی سال تحصیلی طراحی شده است. برای دانلود هفته های بعد، با کارشناسان ما اطلاع دهید تا فایل هفته های بعد را در اختیار شما قرار دهند.
آموزش برنامه ریزی برای کلاس نهم
قبل از شروع کار و چیدن یک برنامه درسی، بهتر است که اصول آن را یاد بگیرید تا دچار اشتباه نشوید. با یادگیری اصول برنامه ریزی درسی نهم می دانید که چطور برای آینده درسی خود تصمیم گیری کنید. در حالت کلی، این اصول شامل موارد زیر می شود.
- توان مطالعاتی خود را بسنجید.
- هدف از مطالعه را مشخص کنید.
- رشته تحصیلی خود را مشخص کنید.
- برنامه قابل اجرا طراحی کنید.
- برنامه ای بچینید که با روحیات شما سازگار باشد.
- روتین روزانه و شخصی را در نظر بگیرید.
- برای هر بازه زمانی، یک برنامه مجزا طراحی کنید.
تعداد خیلی بیشتری از اصولی که گفتیم وجود دارد که در ادامه سعی می کنیم بیشتر توضیح دهیم. بدون یاد گرفتن این موارد، نمی توانید یک برنامه ریزی منظم داشته باشید.
برای کلاس نهم چقدر درس بخوانیم
اولین و اصلی ترین سوالی که در ذهن یک دانش آموز پایه نهم وجود دارد، موضوع حجم مطالعه است. در مرحله اول شما باید بدانید که توان مطالعاتی که دارید چقدر است. این سوال که برای پایه نهم روزانه چقدر درس بخوانیم را خیلی ها می پرسند؟ جواب این سوال بسیار ساده و مشخص است. هیچ کس بجز شما به خوبی از توانایی هایی که دارید مطلع نیست.
بنابراین خودتان باید یک ساعت مطالعه روزانه و هفتگی در نظر بگیرید و برای عملی کردن آن تلاش کنید. چیزی که باید به آن دقت کنید این است که یک ساعت مطالعه ای را در نظر بگیرید که واقعا توان انجام دادن آن را داشته باشید. در غیر این صورت برای عملی کردن آن دچار مشکلات روحی می شوید و حتی امکان نا امیدی از درس خواندن نیز وجود دارد.
هدف از مطالعه را مشخص کنید
شاید بسیاری از افراد در هر پایه درسی که باشند، یک هدف مشخص را دنبال می کنند. اما به هر حال ممکن است که افرادی هم بی هدف در حال ادامه تحصیل هستند. اینکه آینده درسی خود را مجسم کنید، به شما و برنامه ریزی که دارید بسیار کمک خواهد کرد. به طور مثال، اگر برای معدل ۲۰ در حال تلاش کردن هستید، پس برنامه ریزی که دارید هم سخت تر می شود.
در این صورت، جایی برای بازیگوشی های مکرر و تفریحات بیش از حد وجود ندارد. برای تمام کارها و ساعت های هفته باید برنامه ریزی مشخص داشته باشید. در حالی که اگر صرفا به دنبال عبور از پایه نهم باشید، دیگر برنامه هفتگی چندان پیچیده ای نخواهید داشت.
نقش رشته تحصیلی در برنامه ریزی نهم
برای اینکه بتوانید یک برنامه منظم و حساب شده داشته باشید، بهتر است که همه چیز شفاف باشد. با تعیین رشته پایه نهم در ابتدای سال تحصیلی می توانید، برنامه بهتری را دنبال کنید. یعنی اگر قرار است که رشته ریاضی را انتخاب کنید، پس برنامه درسی خود را بیشتر به یادگیری درس ریاضی اختصاص دهید.
سعی کنید که در طول هفته، مطالعه ریاضی را در اولویت های خود قرار دهید و تحت هیچ شرایطی از مطالعه آن غافل نشوید. اگر رشته تجربی را انتخاب می کنید، دروسی که در آینده شما موثر است را بیشتر مطالعه کنید. شاید این موضوع برای یک پایه نهمی چندان قابل درک نباشد، اما رفته رفته همه چیز بهتر می شود.
برنامه ریزی سنگین ممنوع
اگر قرار بود که همه چیز بر اساس تئوری پیش می رفت، اوضاع نیز کاملا متفاوت می شد. پس برای برنامه ریزی تحصیلی نیز، نمی توانیم صرفا بر اساس تئوری و ارقام پیش برویم. باید برنامه ای طرح کنید که شما را از درس خواندن زده نکند. تصور کنید که برای هر روز، ۸ ساعت مطالعه در نظر گرفتید. حالا با وجود رفتن به مدرسه و کارهای شخصی که دارید، آیا این حجم از مطالعه امکان پذیر است؟
بله اجرای آن شاید سخت به نظر برسد اما شدنی است. به شرط اینکه بتوانید با تمرکز بر روی درس خواندن و حاشیه نرفتن، آن را عملی کنید. کافی است که آینده خود را اولویت اصلی زندگی قرار دهید تا تمامی این مشکلات برطرف شوند.
تداخل کارهای شخصی با برنامه ریزی
یکی از مشکلات بزرگی که دانش آموزان دارند، این است که نمی توانند به خوبی مرز میان کارهای شخصی و درسی را مشخص کنند. به طور مثال دانش آموزی که در طول هفته چند جلسه ورزشی دارد، باید برای آن برنامه ریزی داشته باشد. ممکن است هر روز هفته یک ورزش خاص را انجام می دهد که در این صورت، باید آن را در برنامه هفتگی لحاظ کنید. اما از نظر چینش ساعات مطالعه، بهتر است که قبل از رفتن به ورزش مطالعه کنید تا در حین فعالیت بدنی، ذهنتان هم از خستگی در بیاید. در واقع می توانید از این فرصت، در جهت مطالعه بهتر اقدام کنید.
انواع برنامه ریزی برای نهمی ها
هیچ کس نمی تواند تنها با یک برنامه مشخص تا پایان سال تحصیلی پیش برود. زیرا در هر بازه زمانی، نیاز به یک برنامه مجزا و مناسب آن می باشد. به طور مثال در آستانه امتحانات مدرسه، برنامه ای که دارید باید مطابق با مطالعه منابع آزمون باشد. نه فقط برای امتحانات، بلکه با توجه به هر نیاز درسی که خواهید داشت، برنامه هم تغییر خواهد کرد.
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی نوبت دوم
هدف نهایی و اصلی که هر دانش آموز پایه نهمی دارد، رسیدن به معدل بالا در امتحانات نوبت دوم می باشد. برای همین باید قبل از رسیدن به آن، آمادگی لازم را داشته باشید. برنامه ریزی نهم برای امتحانات نوبت دوم از ابتدای سال تحصیلی شروع می شود. این برنامه شامل چند بخش مهم است که شامل مطالعه، جمع بندی، آزمون، مرور و حل نمونه سوالات می شود.
همچنین بخوانید: روش مطالعه برای امتحان نهایی
در واقع، چیزی در حدود ۹ ماه فرصت دارید که این برنامه را اجرا کنید و در امتحانات موفق شوید. در طول این مدت، کاملا زمان لازم برای رفع اشکالات درسی و رسیدن به سطح بالا را خواهید داشت. نکته ای که نباید فراموش کنید این است که به هیچ وجه تصور نکنید که زمان زیادی باقی مانده است. این طرز فکر باعث می شود که شما همیشه احساس کنید که هنوز برای شروع کردن زود است.
برنامه ریزی برای معدل ۲۰
اگر قصد شما از برنامه ریزی کردن برای کسب معدل ۲۰ است، پس قاعدتا به برنامه مجزایی نیاز دارید. از آنجایی که این برنامه را نمی توان برای تمام افراد به طور یکسان طراحی کرد، بهتر است که آن را از یک مشاور با تجربه دریافت کنید. اما در صورتی که خودتان قصد طراحی آن را دارید، برای این کار چند نکته را باید در نظر بگیرید. مهم ترین آن، داشتن یک زمانبندی مجزا برای مطالعه فوق العاده است.
اگر تصمیم دارید که نمره ۲۰ بگیرید، پس باید به چیزی فراتر از کسب نمره ۲۰ فکر کنید و سطح جزوه و سوالاتی که می خوانید را بالاتر ببرید. همچنین شما باید به نحوی برنامه ریزی کنید که اولویت اصلی شما مطالعه و درس خواندن باشد. در غیر این صورت موفق نخواهید شد. تمام کتاب ها را در یک روز مطالعه نکنید و اجازه ندهید که عذاب وجدان کاذب ناشی از مطالعه یک کتاب بر شما غلبه کند.
روش قبولی در تیزهوشان نهم
کمتر دانش آموزی دوست دارد که در تیزهوشان درس بخواند و تحصیلش را در آنجا ادامه ندهد. برای همین رقابت بسیار زیادی برای قبولی وجود دارد که برای شکست آن به تلاش و برنامه ریزی نیاز دارید. برنامه ریزی برای قبولی در تیزهوشان پایه نهم به این صورت است باید مطابق نکات زیر عمل کنید.
- تفریحات و روتین سرگرمی سبکی داشته باشید.
- هیچ مشکل درسی حل نشده ای را باقی نگذارید.
- از مطالب هر روز، جمع بندی تهیه کنید.
- در پایان هر هفته، یک آزمون از مطالب درسی بدهید.
- مطالعه خود را فقط وابسته کتاب های درسی نکنید.
اگر بخواهیم که به موضوع تیزهوشان و نمونه دولتی نگاه کنیم، متوجه می شویم که یک یا دو سطح بالاتر می باشد. بنابراین، شما هم باید یک یا دو سطح، مطالعات خود را بالاتر ببرید و محدود به آموزش معمولی مدرسه نشوید. کتاب های مختلف مطالعه کنید و سطح سوالاتی که حل می کنید را بالاتر ببرید که این کار، نیازمند تلاش و برنامه فشرده می باشد.
برنامه ریزی برای قبولی انسانی، ریاضی و تجربی
اغلب دانش آموزان، قبل از اینکه به پایه دهم بروید، باید رشته خود را تعیین کنید. اگر در همان ابتدای سال تحصیلی این تصمیم را بگیرید، طبیعتا کار راحت تری برای انتخاب خواهید داشت. در این صورت، با برنامه ریزی برای قبولی در رشته تجربی و ریاضی یا انسانی، می توانید پذیرفته شوید.
برای قبول شدن در هر رشته تحصیلی، باید بر روی دروسی که در آینده اهمیت دارند، تمرکز کنید. این کار، نیازمند داشتن سرمایه گذاری کامل در راستای رشته ای است که انتخاب می کنید. اگر ریاضی را انتخاب می کنید، بیشتر ریاضی بخوانید یا اگر انسانی انتخاب می کنید بهتر است که حفظ کردنی خود را تقویت کنید.
نکته ای که باید در نظر بگیرید، این است که اگر با وجود علاقه به یک رشته خاص در آن عملکرد ضعیفی دارید، نگران نباشید. شما می توانید با راهنمایی های مشاور خود، زمینه لازم برای تحصیل در آن رشته را کسب کنید. بنابراین، بهتر است که برای تحصیل در رشته مورد علاقه خود، آمادگی لازم را کسب کنید.
مشاوره تحصیلی نهم
با وجود ارائه یک برنامه درسی، در طول سال تحصیلی نهم حتما نیاز به مشاوره درسی پیدا می کنید. در همین راستا، مشاوره درسی تخصصی پایه نهم را ارائه خواهیم کرد تا بتوانید تمام چالش های درسی خود را برطرف کنید. این مشاوره، به صورت کاملا تخصصی بوده و شامل مشاوره انتخاب رشته نهم، ارائه برنامه درسی، نحوه مطالعه و سایر موارد می باشد.
مهم نیست که چه مشکل و یا موضوعی برای شما پیش آمده است، در صورت مراجعه به مشاور تحصیلی، می توانید آن را برطرف کنید. این مراجعه به صورت غیر حضوری بوده و با یکی از اپلیکیشن های ایتا، تلگرام، روبیکا و یا واتساپ انجام می شود. بنابراین، یک راه سریع و مطمئن برای رفع همیشگی مشکلات خود خواهید داشت.
برنامه نوروز برای نهمی ها
در سال های گذشته، تمامی کارشناسان و مشاوران به این نتیجه رسیدند که موضوع نوروز بسیار اهمیت دارد. بنابراین، برای موفقیت در پایه نهم بهتر است که به سادگی از موضوع تعطیلات نوروزی عبور نکنید. برنامه ریزی نوروز پایه نهم از یک یا دو روز قبل از کنکور شروع می شود و تا پایان تعطیلات هم ادامه خواهد داشت. در طی این مدت زمان، شما باید درس هایی که از ابتدای سال تحصیلی مطالعه کردید را مرور کنید.
همچنین باید نیم نگاهی هم نسبت به امتحانات نهایی نهم داشته باشید. پیشنهاد ما، استفاده از اردوی مطالعاتی نوروز می باشد که شامل یک بسته مطالعاتی کامل است. در این بسته، هر چیزی که نیاز داشته باشید، از جدول برنامه ریزی گرفته تا آزمون و جمع بندی وجود دارد.
اهمیت درس خواندن در پایه نهم چیست؟
برای بسیاری از افراد هنوز هم این موضوع به خوبی جا نیفتاده که چرا پایه نهم حساس است. اهمیت پایه نهم، برای سال های آینده شامل دهم، یازدهم و دوازدهم بسیار بالا است و زمینه ساز موفقیت در آنها می باشد. در واقع این موضوع که اهمیت مطالعه برای پایه نهم چقدر است را حتما باید در نظر بگیرید. همچنین شما برای قبولی و یا حتی ادامه دادن در رشته مورد علاقه خود، باید حداقل معدل لازم را کسب کنید.
این کمترین انتظاری است که می توان از یک دانش آموز پایه نهمی داشت. بسیاری از دانش آموزان تصور می کنند که در این مقطع زمانی، نه کنکوری در کار است و نه تاثیری در قبولی دانشگاه. پس چرا باید این همه زحمت به خرج داد. اما این طرز فکر اشتباه است و در واقع شما در حال ساخت پایه های درسی خود هستید.
سخن پایانی
پایه نهم، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به نوعی، پایه گذار موفقیت های آینده درسی است. بنابراین، با بهترین برنامه ریزی درسی نهم، می توانید برای کنکور و پایه های بعدی آماده شوید. در صورتی که هنوز به جواب برخی از سوالات خود نرسیدید، با ما تماس بگیرید. گروه مشاوره حقیقت با بره مندی از سال ها تجربه، تمامی مشکلات درسی شما را به صورت تخصصی برطرف می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید