برنامه برای قبولی در پزشکی
کنکور سراسری کاملا این پتانسیل را دارد که تبدیل به یکی از بهترین یا تلخ ترین اتفاقات زندگی شود. تصور کنید که در رشته پزشکی پذیرفته شوید. آیا این رویای شما نیست؟ با داشتن بهترین برنامه برای قبولی در پزشکی می توانید این رویا را به دست آورید.
اگر هدف شما هم همین است، پس باید مطابق اصول خاصی پیش بروید تا بتوانید موفق شوید. اما برنامه ریزی درسی تجربی ویژه پزشکی چطور است؟ چگونه می توان در میان تعداد زیادی داوطلب برنده شد؟ نگران نباشید، ما بهترین روش های ممکن را ارائه می کنیم.
فهرست مطالب
Toggleچطور برای پزشکی برنامه ریزی کنیم؟
اگر تا به حال برای امتحانات و یا آزمون خاصی برنامه ریزی کرده باشید، به خوبی با مزایای آن آشنایی دارید. شما می دانید که برنامه ریزی قبولی در پزشکی اهمیت بسیار زیادی دارد. هر کتاب و یا مبحثی که می خوانید، در روند قبولی شما تاثیرگذار است. اما چطور این برنامه را بچینیم که از رقبای خود پیش بیفتیم؟ برای طراحی و ساخت یک برنامه کنکوری پزشکی، به چند عامل مهم و مختلف نیاز دارید. این عوامل شامل موارد زیر است.
- ساخت برنامه درسی منطقی و واقعی
- در نظر گرفتن جزییات
- رعایت اولویت بندی مباحث مهم
- ساعات مطالعه کافی
- پشتکار برای اجرای آن
هر کدام از مواردی که ذکر شد، به شدت در روند پیروزی شما موثر است. پس بهتر است که قبل از استارت مطالعه این عوامل را در دستور کار خود قرار دهید. برای همین در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.
برنامه ریزی روزانه
اولین عاملی که برای قبول شدن در رشته های پرطرفدار کنکور موثر است. داشتن نظم می باشد. در سال های اخیر، این موضوع به وضوح مشاهده است. داشتن یک برنامه ریزی روزانه برای قبولی پزشکی، اولین چیزی است که شما نیاز دارید. شما باید فهرستی از کارهای روزانه قدیم خود را تهیه کنید.
در این فهرست، حتما تعداد زیادی از کارهای غیر ضروری وجود دارد که باید حذف شوند. تنها مواردی را باید حفظ کنید که دارای اهمیت زیادی هستند. به طور مثال اسحمام و نظافت، شام یا ناهار و ورزش روزانه از جمله موارد ضروری هستند. سایر موارد صرفا باعث هدر رفتن زمان مطالعه شما خواهند بود.
سپس با توجه به زمان رفت و برگشت مدرسه و کارهای واجب روزانه، یک مدت زمان خاص برای درس خواندن خواهید داشت. در این بازه زمانی ساعت های مطالعه خود را به چند حالت 1.5 ساعت تقسیم کنید. سپس بعد از هر کدام 10-15 دقیقه استراحت کنید. بهتر است که در طول روز حداقل 4 تایم مطالعه 1.5 ساعته داشته باشید.
برنامه ریزی هفتگی در قالب فایل PDF
طراحی یک روتین روزانه اهمیت زیادی دارد. اما به همان اندازه هم، یک جدول درسی هفتگی نیاز خواهید داشت. به طوری که برای هر کدام از روزهای هفته یگ طرح خاص داشته باشید. در این جدول، بر اساس روزهای هفته، چند کتاب را باید مطالعه کنید. در زوز جمعه باید برای هفته بعد یک جدول برنامه ریزی هفتگی کنکور جدید را طراحی کنید.
در صورتی که خود قصد طراحی این برنامه را دارید، بهتر است که از تمام مطالب گفته شده استفاده کنید. در غیر این صورت می توانید از نمونه جدول برنامه ریزی هفتگی قبولی پزشکی اسنتفاده کنید. در این جدول یک طرح نمونه استفاده شده که برای یک هفته خاص طراحی شده است.
پشتکار خود را افزایش دهید
از نظر تئوری و عملی ممکن نیست که شما به رشته ای همچون پزشکی فکر کنید و پشتکار نداشته باشید. مگر می شود در میان آن همه داوطلب، نام شما به عنوان یک پزشک آینده مشخص شود، در حالی پشتکار نداشته باشید. پس بهتر است که این موضوع را فراموش نکنید که با هر برنامه ای شما به پشتکار نیاز دارید.
به طور مثال، شما زمانی که از مدرسه به خانه بر میگردید و خسته هستید، نیاز به استراحت دارید. شاید دوست داشته باشید که دو ساعت استراحت کنید. سپس سری هم به شبکه های اجتماعی بزنید. پس از آن به سراغ یخچال بروید و غیره. در این شرایط دیگر جایی برای درس خواندن نمی ماند. برای همین اگر می خواهید که برنامه ریزی های شما عملی شود، به پشتکار نیاز دارید.
رعایت جزییات در برنامه ریزی
هر داوطلبی که در آزمون سراسری می بینید، دارای داستان به خصوص خودش است. برای همین شاید به جرات گفت که به تعداد داوطلبان کنکور هم می توان برنامه مجزایی طراحی کرد. پس بهتر است که هر گونه جزییاتی را که می توانید در برنامه مطالعاتی خود در لحاظ کنید. اگر زمان رسیدن از مدرسه تا خانه یک ساعت طول می کشد آن را ثبت کنید.
در صورتی که با برگشتن به خانه، حداقل ۲ ساعت طول می کشد که دوباره به جریان مطالعه برگردید، آن را در نظر بگیرید. البته شما می توانید هر کدام از این عوامل که مانع یک مطالعه خوب هستند را کم و یا حذف کنید. اما بهتر است که این کار را با هماهنگی مشاور و یا عملی بودن آن انجام دهید. طبیعتا هر چقدر که عوامل مختل کننده کمتر باشد، مطالعه بهتری خواهید داشت. اما تا جایی که بتوان آن را عملی کرد.
اولویت بندی مباحث مهم
این یک موضوع طبیعی است که کسی که در رشته پزشکی قبول می شود، باید بر روی تمام مباحث درسی تسلط داشته باشد. اما اینکه به کدام مبحث باید اهمیت بیشتری داد، بسیار مهم خواهد بود. برای همین، باید در برنامه هفتگی خود اولویت بندی کتاب های درسی در قبولی پزشکی را انجام داد. بدون این کار، یک مطالعه ناهمگن و یک دست خواهید داشت که نتیجه آن تسلط متوسط بر روی تمام منابع کنکور است.
همانطور که می دانید کتاب زیست شناسی دارای بیشترین میزان اهمیت در آزمون سراسری است. بنابراین نمی توانید یک زمان مساوی نسبت به دیگر درس ها را به آن اختصاص دهید. این موضوع تا جایی اهمیت دارد که می تواند کل روند قبولی شما را تحت تاثیر قرار دهد. به عبارت دیگر اینکه کدام کتاب ها را بیشتر مطالعه کنید، بیشترین اهمیت ممکن را خواهد داشت.
نقش انتخاب کتاب درسی مناسب
یک مسئله درسی را می توان به انواع و اقسام حالات مختلف نمایش داد. از نحوه تدریس آن گرفته تا روش امتحان گرفتن هر کدام از کتاب های درسی متفاوت است. شاید در بسیاری از کتاب های کمک درسی اصلا نتوانید یک موضوع را به خوبی متوجه شوید. در حالی که همان مطلب را در کتابی دیگر به راحتی یاد بگیرید.
بنابراین اگر میخواهید که روش یادگیری خود را به بهترین شکل ممکن ارتقا دهید، بهتر است که در این انتخاب حساسیت به خرج دهید. از زمان شکل گیری آزمون سراسری تا به حال کتاب های زیادی منتشر شده اند که هر کدام از آنها در برهه های زمانی خاصی بیشترین میزان تاثیرگذاری را داشتند. در حالی که در سال های بعد، روش تدریس این کتاب ها تا حدود زیادی منسوخ شدند. دلیل این موضوع، تغییرات گسترده ای است که در آزمون های سراسری به وجود می آیند.
ساعات مطالعه کافی
ساعات مطالعه در کنکور، تا حدود بسیار زیادی تعیین کننده موفقیت شما خواهد بود. برای قبولی در رشته پزشکی حداقل زمان مطالعه روزانه ۶ ساعت است. این کمترین زمان ممکن برای قبول شدن می باشد. بر اساس تجربه نفرات قبول شده در سال های گذشته بین ۶ تا ۱۰ ساعت مطالعه روزانه کافی لازم است.
با یک زمان کمتر از این مقدار، شما وارد یک ریسک و خطر خواهید شد که قبولی خود را وابسته به شانس و اقبال می کنید. البته تعداد زیادی از افراد بودند که توانستند با زمانی کمتر از این مقدار هم موفق به قبولی شوند. اما نمی توان اهداف خود را بر اساس استثنا تنظیم کرد. هر فردی برای مطالعه درس های تخصصی، عمومی، تست زنی، جمع بندی و مرور به زمان کافی نیاز خواهد داشت.
روش جمع بندی دروس برای امتحانات نهایی
برای اینکه بتوانید از تمام زحماتی که کشیدید مطمئن شوید، نیاز به یک برنامه کامل جمع بندی خواهید داشت. از جمع بندی برای امتحانات نهایی گرفته تا کنکور سراسری همگی لازم هستند. زیرا بدون یک نتیجه گیری نهایی در مورد تمام مباحث، عملا نباید انتظار بازدهی بالا در حین آزمون را داشته باشید. منظور از بازدهی بالا این است که در حین امتحان، تمام مطالب مطالعه شده به درستی یادآوری شود.
قبل از اینکه در جلسه آزمون حضور داشته باشید، این میزان تسلط شما است که تعیین می کند چقدر در آزمون موفق خواهید شد. پس باید قبل از امتحانات نهایی یک برنامه جمع بندی یک ماهه در نظر بگیرید. پیشنهاد ما این است که از ابتدای اردیبهشت تا ابتدای خرداد، تمام کتاب های درسی را یک بار به طور کامل مرور کنید.
برای هر کدام از این کتاب ها بر اساس میزان اولویتی که دارند، یک زمان مناسب در نظر بگیرید. این زمانبندی تا حدودی هم بستگی به میزان ضعف و یا تسلط شما در موضوعات درسی دارد. اما بهتر است که ابتدا از دروس مهم مانند زیست شناسی و شیمی شروع کنید. با این کار در ابتدای خرداد، با یک پایه قوی به استقبال امتحانات خواهید رفت.
جمع بندی دروس برای کنکور
در آستانه کنکور، این شما هستید و دنیایی از کتاب ها و مباحث درسی که باید بر روی همه آنها مسلط شوید. درس هایی که هر کدام از آنها دارای حالت و شرایط خاص خود هستند. بنابراین باید به بهترین شکل ممکن همه این مطالب را در فاصله کمتر از یک ماه مانده به کنکور، در کنار هم قرار دهید. پیشنهاد ما استفاده از برنامه ریزی جمع بندی اختصاصی است که ویژه شما طراحی شده باشد.
همچنین بخوانید: مشاوره کنکور پزشکی
در حالت کلی بهتر است که دو بار این جمع بندی انجام شود. یک بار در حدود یک ماه مانده به کنکور، تمامی مطالب را به طور کامل مرور کنید. به طور که همه اشکالات خود را برطرف کنید. این مرور، بهتر است که در مدت زمان ۳ هفته انجام شود. در طول این مدت تمام کتاب ها باید خلاصه برداری و مرور شود.
یک جمع بندی نهایی دیگر نیز خواهید داشت که بیشتر جنبه سر و سامان دادن و کنار هم گذاشتن تمام چیزهایی است که یاد گرفتید. هر کدام از این جمع بندی ها، فواید خاص خود را خواهند داشت. پس اگر می خواهید که با تسلط کامل در جلسه آزمون حضور داشته باشید، حتما هر دو مورد را انجام دهید.
روش مطالعه زیست شناسی
طبیعتا شما دیگر به عنوان یک دانش آموز می دانید که هر درسی، روش مطالعه خاص خود را دارد. درس زیست شناسی هم به عنوان یک درس تخصصی و مهم تجربی قلق و روش مطاعه به خصوص خودش را دارد. برای اینکه بتوانید در آزمون سراسری از پس تست های آن بر بیایید و یا امتحان نهایی زیست را با نمره خوبی پاس کنید، بهتر است که روش آن را هم یاد بگیرید.
روش پیشنهادی ما برای درس زیست شناسی استفاده از اصل تکرار است. یکی از سختی هایی که این کتاب دارد این است که مطالب آن به شدت فرار یا فراموش شونده است. یعنی شما در لحظه ای که یک موضوع را مطالعه می کنید، به خوبی می توانید آن را یاد بگیرید. اما مشکل اینجاست که به همان اندازه هم زود فراموش خواهد شد.
بهتر است که آنقدر تکرار کنید تا در ذهن شما ملکه شود! بنابراین برای درس زیست شناسی بهتر است که در طول هفته، چندین بار آن را مطالعه کنید. یعنی بحای استفاده از یک زمان طولانی مطالعه زیست، آن را به روزهای مختلف تقسیم کنید. از شنبه تا جمعه هرچند کم اما آن را به خوبی بخوانید.
نحوه یادگیری ریاضی برای تجربی
شما تصمیم دارید که پزشک شوید، اما به هر حال آنقدر باید در درس ریاضی مسلط شوید که یک داوطلب رشته ریاضی سطح متوسط مسلط است. پس حالا که درست مانند آش خاله گریبانگیر شما هست، به بهترین روش ممکن نیاز دارید. کاملا بر خلاف درس زیست شناسی، ریاضیات نیاز به تمرکز و عمق یادگیری زیادی دارد. به نحوی که بتوانید سوالات آن را با درجه سختی زیادی پاسخ دهید. برای همین اولین قدم شما تهیه یک کتاب کمک درسی با درسنامه روان و نمونه تست های کنکوری مناسب است.
انتخاب تست های مناسب و سازگار با آزمون سراسری از میان انبوهی از سوالات باعث می شود که زمان شما هدر نرود. از نظر برنامه هفتگی، شما نیاز به یک برنامه ای دارید که بتواند درس ریاضی را هم پوشش دهد. به نخوی که در طول هفته دو بار این درس را مطالعه کنید. یک بار برای مطالعه درس های جدید و یک بار جمع بندی و مرور لازم است.
حجم استراحت و تفریحات
با وجود تلاش شبانه روزی که برای مطالعه درس ها می شود اما باید زمان استراحت ها هم کنترل شود. در شرایطی که شما به طور مطلق مشغول مطالعه کردن شوید، حتما به خستگی مفرط خواهید رسید. در نتیجه شما باید یک طرح جامع و هدفمند برای استراحت و یا تفریحات هفتگی و روزانه بسازید.
پیشنهاد ما این است که تفریحات بیش از دو ساعت خود را به پایان هفته موکول کنید. زیرا شما در اواخر هر هفته متوجه خواهید شد که چه میزان از برنامه های خود عقب یا جلوتر هستید. در نتیجه با توجه به اینکه چقدر زمان اضافه دارید تفریحات خود را با خیال راحت انجام خواهید داد. از طرفی هم در پایان هر هفته، مغز نیاز به ریکاوری و استراحت دارد.
برای استراحت های روزانه هم این موضوع بستگی به خود شما دارد. اینکه به چه میزان استراحت برای استارت مجدد مطالعه دارید، تا حدود زیادی به توانایی های شما بستگی دارد. اما در حالت کلی بهتر است که این استراحت، شما را از درس خواندن سرد نکند.
قبولی پزشکی در مدت زمان کوتاه
شاید شما هم با برخی از کسانی که موفق به معجزه در کنکور شدند، آشنایی دارید. دانش آموزانی که در عرض یک زمان کوتاه سطح درسی خود را ارتقا دادند و توانستند که به یک جایگاه بسیار خوب برسند. این افراد معمولا در یک لول یا سطح متوسط بودند و با در پیش گرفتن یک سری از روش ها و برنامه ها توانستند که خود را از جایگاه فعلی که داشتند رها کنند. اما شاید با خود بپرسید که چطور این کار قابل انجام است.
در مورد نحوه انجام دادن آن با توجه به زمان شروع آن از یک تا چندین ماه متغیر است. یعنی از زمانی که شما تصمیم به درس خواندن کنید تا زمان کنکور، بسیار متفاوت است. برای همین برنامه و روش این کار نیز کاملا متفاوت خواهد بود. پیشنهاد ما برای این کار، استفاده از برنامه های اختصاصی و ویژه شرایط خود است.
در غیر این صورت احتمال سازگار نبودن با آن زیاد است. با یک برنامه ریزی صحیح می توانید به بهترین شکل ممکن در یک زمان کوتاه سطح درسی خود را افزایش دهید و به هدف قبولی در پزشکی هم نزدیک شوید.
در کلاس شرکت کنیم یا نه؟
اگر به دنبال بهترین رتبه ممکن هستید، پس باید تمام بهترین ها را هم در کنار خود جمع کنید. یکی از این بهترین ها، کلاس های کنکوری و کمک درسی است. با شرکت در این کلاس ها، زاویه دید خود را برای یادگیری درس ها تغییر خواهید داد. یعنی اگر یک مبحث خاصی را به خوبی یاد نگرفتید، این بار با نگاهی دیگر به آن نگاه می کنید. اما این بار به شکل بهتری آن را یاد می گیرید.
همچنین تست ها و سوالات مربوط به آن مبحث که بیشترین احتمال وجود در امتحانات نهایی و آزمون سراسری دارند را حل خواهید کرد. طبیعتا با در پیش گرفتن این روش، به شکل بسیار بهتری می توانید مباحث را یاد بگیرید.
برای پزشکی چه درس هایی بخوانیم؟
همان طور که گفته شد کسی که قصد قبولی در رشته ای همچون پزشکی را دارد، باید بر روی تمام مطالب درسی مسلط باشد. از درس ریاضی که در آینده کمترین کاربرد را دارد گرفته تا فیزیک و هر مبحث درسی دیگر. بنابراین نمی توان بر روی مبحث خاصی تمرکز کرد. اما از آنجایی که اولویت بندی درس ها در قبولی اهمیت دارد، باید ابتدا دروس مهمتر مانند زیست شناسی را مطالعه کنید.
در این صورت می توانید بر اساس میزان اهمیت و ضریب آنها در آزمون سراسری، درصد بیشتری را از آنها کسب کنید. به طور مثال، دانش آموزی که در زیست شناسی دارای یک سطح متوسط است، رتبه بسیار بهتری نسبت به کسی که در فیزیک متوسط است خواهد گرفت. بنابراین اینکه زمان خود را بیشتر بر روی کدام قسمت ها خواهید گذاشت اهمیت زیادی دارد. اما فراموش نکنید تحت هر شرایطی باید تمام منابع کنکوری را مطالعه کنید.
پرسش و پاسخ برنامه پزشکی
اگر تا به اینجای داستان، نتوانستید که به خوبی جکاب سوالات خود را بگیرید، نگران نباشید. در این بخش ما تعدادی از سوالات پر تکرار و رایج در مورد نحوه قبولی در پزشکی را به اشتراک گذاشتیم. پیشنهاد می کنیم که یک بار این سوالات را ببینید، شاید یکی از آنها سوال شما هم باشد.
تضمین قبولی در پزشکی چقدر است؟
در مورد تضمین و ضمانت دادن به برنامه های گفته شده، نمی توان یک تضمین دقیق داد. زیرا این موضوع بستگی به چند عامل مختلف دارد. موفقیت، بیشتر از همه به این بستگی دارد که شما چقدر به این برنامه ریزی ها اهمیت خواهید داد و برای اجرای آن تلاش می کنید. در واقع این هنر شماست که چطور تئوری موفقیت را به حالت عملی تبدیل می کنید.
چطور برنامه اختصاصی خود را دریافت کنم؟
در همین صفحه ما یک نمونه جدول برنامه ریزی را در اختیار شما قرار دادیم. اما این جدول به صورت عمومی و کلی است که متناسب با تمام دانش آموزان خواهد بود. ممکن است که شما نتوانید خود را به خوبی با این برنامه ریزی ها سازگار کنید. بنابراین به یک برنامه اختصاصی نیاز دارید که از طریق چت آنلاین و شماره های درج شده در سایت می توانید آن را دریافت کنید.
احتمال موفقیت بدون برنامه ریزی چقدر است؟
اگر بخواهیم صادقانه در مورد موفقیت کسانی که بدون برنامه ریزی موفق شدند صحبت کنیم، شاید موارد چندانی قابل گفتن نیست. شاید شما بتوانید بدون کلاس های کنکوری و یا منابع درسسی خوب موفق شوید. اما قبولی در پزشکی بدون برنامه ریزی عملا ممکن نخواهد بود. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که تا به حال بدون برنامه درس خواندید، پیشنهاد می کنیم که یک بار آن را تجربه کنید.
اگر پزشکی قبول نشدم سال بعد هم کنکور شرکت کنم؟
یکی از بزرگترین دو راهی هایی که یک دانش آموز می تواند تجربه کند همین موضوع است. یک دو دلی تمام عیار که همین امسال با هر رشته قبولی به دانشگاه بروم یا برای سال بعد تلاش کنم؟ پاسخ ما به عنوان یک مشاور قطعا بله است. اگر توان و حوصله صبر کردن را دارید، پس قطعا برای سال بعد هم صبر کنید. رشته پزشکی ارزش صبر کردن را دارد.
مشاوره قبل از برنامه ریزی
در صورتی که هنوز هم در ذهن خود جای سوالات زیادی وجود دارد، می توانید آنها را از ما بپرسید. مجموعه مشاوره حقیقت از هیچ کاری برای شما کوتاهی نمی کند. در صورت نیاز به برنامه برای قبولی در پزشکی به صورت اختصاصی، به ما اطلاع دهید. کارشناسان ما از ساعت 8 الی 24 به صورت آنلاین در خدمت شما هستند. امیدواریم که بتوانید به بهترین شکل ممکن در رشته مورد دلخواه خود پذیرفته شوید.
دیدگاهتان را بنویسید