برنامه ریزی امتحانات نوبت اول
اولین گام برای موفقیت در سال تحصیلی، پشت سر گذاشتن امتحانات ترم اول است. برای همین بهتر است که با برنامه و اصولی این کار را انجام دهید. برنامه ریزی امتحانات نوبت اول به شما کمک می کند تا بتوانید مطالعه بهتری داشته باشید. در اینجا ما به شما کمک می کنیم که نحوه مطالعه صحیح و برنامه ریزی دقیق را یاد بگیرید.
فهرست مطالب
Toggleجدول برنامه ریزی امتحانات PDF
قبل از هر چیز ابتدا بهتر است که یک جدول هفتگی و یا روزانه برای مطالعه خود در نظر بگیرید. یک جدول برنامه ریزی برای امتحانات ترم اول، شامل زمانبندی کامل برای مطالعه تمام دروس امتحانی می باشد. در این بخش شما می توانید یک نمونه برنامه ریزی را به طور رایگان، دانلود کنید.
نمونه برنامه ریزی امتحانات PDF
در این جدول، تمام ساعات مطالعه، استراحت ها، انتخاب سرفصل ها و هر چیز مورد نیاز دیگر وجود دارد. بهتر است که این جدول را به عنوان یک نمونه مناسب برای سایر درس های دیگر در نظر بگیرید. اگر احساس می کنید که خودتان نمی توانید آن را بسازید، همراه ما باشید تا نحوه ساخت آن را نشان دهیم.
چطور برای امتحانات برنامه ریزی کنیم؟
حالا که خودتان می خواهید دست به کار شوید و قصد طراحی یک جدول زمانبندی هستید، باید اصول آن را یاد بگیرید. اصول و روش برنامه ریزی برای امتحانات به شکل زیر می باشد.
- ابتدا برنامه امتحانی خود را مرور کنید
- زمان شروع مطالعه برای امتحانات را در نظر بگیرید
- حجم مطالعه را تعیین کنید
- اولویت ها را تعیین کنید
- در پایان جدول خود را بسازید
نکاتی که در بالا ذکر شد، همگی کاملا مهم و تعیین کننده هستند. بنابراین، نباید خارج از این اصول عمل کنید و زمانبندی بدون قاعده و دلیل بچینید. از آنجایی که رعایت این نکات اهمیت بالایی دارد، در ادامه هر کدام را به خوبی توضیح خواهیم داد.
قدم اول: مطالعه، مطابق با جدول امتحانات
در قدم اول ساخت برنامه، باید زمان هر امتحان را روی تقویم یادداشت کنید. ترتیب آزمون کتاب ها بسیار مهم است و شما تا حدودی زیادی مطابق با آنها پیش می روید. به طور مثال، اگر اولین آزمون شما درس ریاضی است، باید ریاضی را به عنوان اولین کتاب برای مطالعه انتخاب کنید.
البته نکته دیگری که اهمیت دارد، نوع مطالب درسی است که چقدر فراموش شوندگی دارد. برای درسی مانند عربی و یا شیمی که راحت تر فراموش می شوند، بهتر است که یک بار در ابتدای مطالعات و در پایان نیز آن را یک بار دیگر بخوانید.
قدم دوم: تعیین زمان شروع مطالعه
اینکه چه زمانی قصد شروع مطالعه جدی برای امتحانات را دارید، بسیار مهم است. آیا شب امتحانی هستید و یا اینکه از یک ماه یا چندین هفته قبل شروع به درس خواندن می کنید؟ اغلب دانش آموزان، از دو هقته قبل از شروع آزمون ها، مطالعات خود را آغاز می کنند. این در حالی است که اگر سه هفته پیش از برگزاری آن شروع کنید، زمان بیشتری برای مانور دادن دارید.
همچنین بخوانید: برنامه ریزی برای امتحانات نهایی
در این صورت می توانید که هر کتاب را دو بار بخوانید و حتی یک زمان برای جمع بندی و رفع اشکال اختصاص دهید. بنابراین، هر چقدر که زودتر شروع کنید، جدول بهتری را طراحی می کنید.
قدم سوم: حجم مطالعه و اهداف درسی
قدم بعدی، تعیین میزان مطالعه در طول روز توانایی های درسی خودتان است. ساختن یک جدول زمانبندی به شدت تحت تاثیر این موضوع است که چقدر در طول روز امکان مطالعه دارید. طبیعتا برای دانش آموزی که روزانه ۷ ساعت و کسی که فقط یک ساعت مطالعه دارد، تمام شرایط جدول برنامه ریزی نیز متفاوت است.
با توجه به حجم مطالعه ای که دارید، برای هر کتاب یک زمان مطالعه روزانه در نظر بگیرید. فرض کنیم که شما روزانه ۶ ساعت مطالعه می کنید، در این شرایط بهتر است که دو یا نهایتا ۳ کتاب را بخوانید. البته این موضوع، تا حدود زیادی بستگی به کیفیت مطالعه و سطح انتظار شما از نتیجه درس خواندنتان دارد.
قدم چهارم: اولویت ها را تعیین کنید
هر دانش آموز برای قبولی در هر پایه چندین کتاب را باید پاس کند. کتاب هایی که هر کدام دارای اولویت و اهمیت متفاوتی هستند. شما باید با توجه به اولویت دروس، ترتیب مطالعه آنها را بچینید و با توجه به این موضوع، آنها را در جدول برنامه ریزی درسی خود قرار دهید. اگر دانش آموز رشته تجربی هستید، قطعا اولویت با درس های زیست و شیمی می باشد.
پس بیشترین حجم مطالعه و اهمیت را به درس زیست شناسی و شیمی اختصاص دهید. در واقع هدف اصلی این است که ابتدا مهم ترین ها را بخوانید و به دروس با اهمیت کمتر بپردازید. طبیعتا در این مسیر، دروس عمومی در انتهای لیست قرار دارند. پس اگر مجبور شدید، آنها را حتی به شب امتحان هم موکول کنید تا دروس مهم تر را بخوانید.
قدم آخر: جدول را بسازید
حالا شما تمام نکات لازم برای ساخت جدول برنامه ریزی امتحانات ترم اول را دارید. این نکات شامل حجم مطالعه، اولویت بندی ها، زمان شروع و پایان، ترتیب کتاب ها و غیره است. حالا به چند جدول خام هفتگی نیاز دارید که زمانبندی درس ها را در داخل آن قرار دهید. این موضوع، بستگی به تعداد هفته های باقی مانده برای مطالعه دارد که باید هر کدام از آنها را در جدول خالی زیر قرار دهید. مطابق نکات گفته شده، ابتدا درس های مهم تر و البته با حجم مطالعه بیشتر را در جدول قرار دهید.
فراموش نکنید که در طول روز نهایتا دو کتاب را مطالعه کنید و در پایان نیز یک زمان هر چند کوتاه برای مرور قرار دهید. نتیجه گیری کلی این است که اگر دو هفته باقی مانده تا امتحانات، ابتدا درس های مهم را بخوانید و سپس عمومی ها را. اگر زمان کافی ندارید، فقط تخصصی ها را بخوانید و مرور همین کتاب ها را به مطالعه عمومی ها ترجیح دهید.
برنامه ریزی فشرده شب امتحانی
همان طور که گفتیم، هرچقدر که قبل از امتحانات شروع به مطالعه کنید، مطالعه بهتر و پربارتری خواهید داشت. اما اگر شب امتحانی هستید، باید طوری مطالعه کنید که جبران کم کاری های گذشته نیز باشد. در این شرایط نیز هرچقدر که زمان اضافه دارید، باید درس های تخصصی را بخوانید، حتی اگر جزء اولین امتحانات شما نباشند.
همچنین بخوانید: فراموشی در جلسه امتحان
اما اگر همان زمان را هم ندارید، دیگر باید فقط مطابق برنامه امتحانی خود پیش بروید. با این وضعیت، بهتر است که از جزوات شب امتحانی و مرور سریع نیز استفاده کنید. یعنی یک بار کتاب یا جزوه را بخوانید و روز آخر را به مطالعه جزوه مرور سریع اختصاص دهید. بدون انجام این کار، شک نکنید که همه مطالب درسی را فراموش یا قاطی می کنید.
جزوه شب امتحانی و مرور سریع
دانش آموزان در حالت کلی به دو دسته شب امتحانی و غیر آن تقسیم می شوند. اگر شما هم تنها در روزهای قبل از امتحان به فکر درس خواندن می افتید، به جزوه خلاصه کتاب نیاز دارید. چیزی که بتوانید تمام محتوای کتاب را به طور خلاصه و سریع بخوانید و حاشیه های کتاب رو کنار بگذارید. چون زمان لازم برای این کار را ندارید، دیگر وقتی هم برای مطالعه تمام بخش های کتاب نمی ماند.
در این وضعیت، بهتر است که چکیده و اصل مطالب را بخوانید و برای درس های تخصصی، چند تمرین و مثال را حل کنید. این تنها راهی است که می توانید از این زمان کم بهترین نتیجه را بگیرید.
کتاب کمک درسی یا جزوه کلاسی
از جمله سوالات و چالش هایی که دانش آموزان دارند، انتخاب بهترین منبع برای درس خواندن است. برخی از افراد اعتقاد دارند که برای امتحانات نوبت اول، همان جزوه کلاسی کفایت می کند. از آنجایی که هر مدرسه، روش برگزاری آزمون اختصاصی خودش را دارد، به نظر می رسد که این موضوع بستگی به نظر طراح آزمون دارد. ممکن است که سطح سوالات درسی پایین تر از حد کتاب های کمک درسی و یا حتی فراتر از آن باشد.
بنابراین، پیشنهاد ما این است که علاوه بر مطالعه جزوه کلاسی، از کتاب های کمک درسی هم استفاده کنید. این کار به شما کمک می کند که آماده روبرو شدن با هر سطح از سوالات را داشته باشید. در واقع، کتاب کمک درسی تضمین کننده قبولی شما با بالاترین نمرات ممکن هستند.
بهترین زمان شروع مطالعه امتحانات در ترم اول
پیشنهاد ما این است که در طول سال تحصیلی و یا حداقل چند هفته قبل از امتحانات، مطالعات خود را آغاز کنید. حالت ایده آل و بهترین زمان شروع درس خواندن برای امتحانات دی ماه، از هفته دوم آذر می باشد. در این شرایط، شما می توانید هم تمامی درس ها را یک بار بخوانید و هم یک بار آنها را مرور کنید. با این کار، در شب امتحان فقط مطالب را یک بار مرور می کنید و نتیجه لازم را خواهید گرفت.
سوالات متدوال
از آنجایی که وضعیت دانش آموازان همیشه پر از سوالات مختلفی است، ما یک سری پرسش های پر تکرار را برای شما آماده کردیم. در ادامه می توانید این پرسش های متدوال به همراه پاسخ آنها را ببینید.
چقدر زمان به جمع بندی اختصاص دهیم؟
مسئله مربوط به جمع بندی و زمانبندی آن بستگی به فرصت مطالعاتی شما دارد. اما به طور کلی بهتر است که ۲۰ درصد از زمان مطالعه خود را به جمع بندی و مرور اختصاص دهید.
معدل نوبت اول چه تاثیری در قبولی دانشگاه دارد؟
مطابق قوانین سازمان سنجش، معدل و نمراتی که در امتحانات نوبت اول کسب می کنید، هیچ تاثیری در قبولی دانشگاه ندارد. تنها معدل موثر، معدل نهایی خرداد می باشد.
بهترین کتاب کمک درسی برای امتحانات دی چیست؟
پیشنهاد ما برای مطالعه کتاب های کمک درسی، خیلی سبز، مهر و ماه و گاج می باشد. البته این موضوع تا حدود زیادی بستگی به سطح یادگیری شما نیز دارد.
سختی سوالات امتحانی نوبت اول چقدر است؟
درجه سختی و سطح سوالات امتحانات نوبت اول کاملا بستگی به سیاست های داخلی مدرسه دارد. در واقع چون این امتحانات به صورت هماهنگ شده نیست، هر مدرسه دارای سوالات اختصاصی خودش است.
سخن پایانی
با اینکه در هیچ پایه تحصیلی، امتحانات دی ماه به عنوان ملاک قبولی نیست، اما دارای اهمیت خاصی است. به این صورت که شما برای موفقیت در نوبت دوم باید بر روی منابع نوبت اول مسلط باشید. بنابراین، سعی کنید که بهترین برنامه ریزی برای امتحانات نوبت اول را طراحی و اجرا کنید. این برنامه را یا خودتان طراحی کنید و یا آن را توسط مشاور خود دریافت کنید. در پایان، هر گونه سوال در این زمینه را از کارشناسان ما به طور آنلاین و یا تلفنی بپرسید.
دیدگاهتان را بنویسید