برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی
آخرین سال دبیرستان و یا همان دوازدهم، سال حساس و سرنوشت سازی است. در واقع این پایه، حساس ترین سال تحصیلی در طول دوران تحصیل یک دانش آموز می باشد. به ویژه برای کسانی که تصمیم دارند یک پزشک یا دندانپزشک خوب شوند. ما به شما برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی رایگان را نشان می دهیم. روش چیدن ساعات مطالعه، برنامه ریزی هفتگی و روزانه، نحوه استراحت و تمام اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهیم.
دانلود برنامه ریزی امتحانات نهایی دوازدهم تجربی
اگر تا به حال چندان مطابق اصول و برنامه پیش نرفتید، هنوز هم برای جبران، زمان کافی دارید. کافی است که خود را با روش جدید درس خواندن مطابقت دهید. شاید ابتدا کمی سخت به نظر بیاید. ولی با روش هایی که در ادامه به شما خواهیم گفت، خیلی سریع عادت خواهید کرد.
روش های برنامه ریزی دوازدهم
قبل از هر چیز ابتدا باید یک سری از راه و روش های مربوط به چیدن برنامه را یاد بگیرید. نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی به این صورت است که باید امتحانات نهایی و کنکور را در نظر بگیرید. با این کار می توانید به طور همزمان هم بر روی امتحانات و هم آزمون سراسری تمرکز کنید. البته زمان آزادی که دارید، قاعدتا با رفتن به مدرسه از ساعت 2 یا 3 بعد از ظهر محاسبه می شود. پس زمانی که حرف از مطالعه آزاد میزنیم، منظور ساعات پس از مدرسه می باشد.
روش اول این طور است که می توانید از تقسیم زمان روزانه به دو بخش استفاده کنید. یعنی زمان روزانه خود را به دو بخش مطالعه برای کنکور و آزمون های نهایی تقسیم کنید. در این روش شما باید بیشتر تمرکز خود را بر روی یادگیری درس ها و تست زنی بگذارید. به این صورت که روزانه مطالب را یاد بگیرید و در همان روز نیز تست زنی را انجام دهید.
روش دوم بر خلاف روش اول انجام می شود. به این صورت که بعد از برگشتن از مدرسه مطالب مورد نظر را مطالعه می کنید. اما تمرکز مطالعه، بیشتر بر روی امتحانات نهایی است. یعنی در روز مطالعه شما بر روی امتحانات خواهد بود و برای تست زنی، آخر هر هفته اقدام می کنید. در واقع در طول هفته شما مطالعه معمول پایه دوزادهم را خواهید داشت و روزهای پایانی هر هفته را به کنکور اختصاص می دهید.
برنامه درسی روزانه
با توجه به روش هایی که گفتیم، باید یکی از آنها را انتخاب کنید. پیشنهاد ما استفاده از روش اول است. پس تا پایان فرض را بر این می گذاریم که از روش اول استفاده می کنید. یعنی روتین روزانه شما به این صورت است که بعد از برگشتن از مدرسه، مطابق برنامه، مطالعه را شروع می کنید. به طور مثال برای روز شنبه از ساعت 3 به مدت یک و نیم ساعت یا 90 دقیقه درس زیست شناسی را مطالعه می کنید. سپس یک استراحت 15 دقیقه ای خواهید داشت و بعد از آن به سراغ شیمی بروید. یک ساعت زمان روزانه برای این کتاب کافی است.
درس های زیست شناسی و شیمی، بیشترین ضریب و اهمیت را در کنکور تجربی دارند. زمانی که آنها را مطالعه کردید، نوبت به ریاضی و فیزیک خواهد رسید. دو کتاب با اهمیت دیگر که باید به طور روزانه 2 ساعت زمان برای مطالعه آنها در نظر بگیرید. اگر زمان استراحت و مطالعه را در نظر بگیریم، حالا باید تقریبا ساعت 8 و نیم باشد. اگر نیم ساعت هم برای غذا در نظر بگیریم تا پایان شب 2 ساعت زمان باقی می ماند.
بهتر است که از زمان باقی مانده نیم ساعت برای درس زمین شناسی و یک ساعت هم دروس عمومی را مطالعه کنید. البته می توانید زمان ها را کمی جا به جا کنید. نیم ساعت باقی مانده تا 11 شب را هم برای تغییرات احتمالی در نظر بگیرید.
روزانه چند ساعت مطالعه کنیم
اگر دقت کنید برنامه روزانه ای که گفتیم شامل 8 ساعت مطالعه می باشد. 8 ساعتی که شامل استراحت و غذا خوردن هم می شود. این در شرایطی است که بخواهید از یک برنامه درسی با حجم متوسط استفاده کنید. در این شرایط شما باید هر روز 7 ساعت مطالعه خالص داشته باشید. اما در صورتی که مطالعه مدرسه را هم در نظر بگیریم، چیزی در حدود 10 تا 12 ساعت هم خواهد شد.
همچنین بخوانید: در نوروز چند ساعت درس بخوانیم
البته تعیین کردن یک ساعات مطالعه مشخص برای تمام دانش آموزان کار چندان حرفه ای نیست. بهتر است که برای تعیین این ساعت ها، ابتدا به شرایط خود توجه کنید. اگر قصد قبولی در رشته های سخت را دارید این حداقل کاری است که می توانید انجام دهید. پس میزان مطالعه در روز با انتظاری که از کنکور دارید، نسبت مستقیم دارد.
مطالعه منظم دروس عمومی نهایی
در روش جدید برگزاری کنکور سراسری، یکی از چالش هایی که وجود دارد حذف شدن کتاب های عمومی است. از طرفی هم تاثیر نمرات دروس عمومی در آزمون نهایی وجود دارد. برای همین نباید از مطالعه روزانه کتاب های عمومی تجربی غافل شد. باید روزانه یک زمان خاصی برای یادگیری آنها اختصاص دهید. بهتر است که در پایان هر روز یکی از کتاب های عمومی را مطالعه کنید.
با مطالعه روزانه و همیشگی کتاب های حفظ کردنی، میزان ماندگاری مطالب در ذهن شما نیز بیشتر می شود. همچنین برای مرور مطالب در آستانه امتحانات نهایی، هیچ مشکلی نخواهید داشت. کتاب هایی مانند ادبیات و عربی نیازمند مطالعه منظم و همیشگی هستند. زیرا این مطالب به صورت کاملا حفظ کردنی هستند و اگر یک مدت طولانی مطالعه نشوند، فراموش می شوند.
برنامه ریزی هفتگی دوازدهم
یکی از مهمترین کارهایی که یک دانش آموز سال دوازدهمی باید انجام بدهد، طراحی برنامه هفتگی است. چیزی که به احتمال خیلی زیاد عامل موفقیت یا شکست هر شخص است. بنابراین اگر به دنبال یک راه خوب برای موفق شدن هستید، قبل از هرچیز ابتدا باید بر روی برنامه های خود تمرکز کنید.
برای این کار بهتر است که روزهای هفته را به دو بخش تقسیم کنید. روزهایی که به مدرسه می روید و روزهایی که در منزل یا پانسیون هستید. برای روزهای شنبه تا چهارشنبه ابتدا کتاب زیست دوزادهم را در اولویت قرار دهید. یعنی با توجه به ظرفیت مطالعه زیست شناسی که دو ساعت است، می توانید در تمام طول هفته هر روز این مقدار را مطالعه کنید. در واقع شما در طول هفته باید 14 ساعت مطالعه زیست داشته باشید.
پس بهتر است بجای آن که پشت سر هم چندین ساعت زیست بخوانید، هر روز مطالعه منظم داشته باشید. همین روال را برای دیگر درس ها نیز می توانید اجرا کنید. یعنی برای درس شیمی که روزانه 1 ساعت مطالعه دارید، بهتر است که آن را در میان تمام روزهای هفته تقسیم کنید. با توحه به موارد گفته شده، می توانید در زیر یک نمونه برنامه هفتگی استاندارد را دانلود کنید.
نمونه برنامه ریزی هفتگی PDF
شاید کنار هم قرار دادن تمام نکاتی که در این مقاله یاد گرفتیم، کار سختی باشد. برای همین ما یک نمونه برنامه درسی استاندارد برای سال دوازدهم را در اختیار شما قرار می دهیم. این نمونه برنامه برای اغلب دانش آموزان قابل اجرا است. اگر تصمیم دارید که مطابق نظم و اصول پیش بروید، پس اجرای این طرح هم لازم است. این نمونه به صورت جدول هفتگی در قالب یک فایل پی دی اف یا PDF است. طرحی که شامل تمام دروس تخصصی موجود در کنکور و امتحانات نهایی می باشد.
دانلود جدول برنامه ریزی هفتگی دوازدهم تجربی
از نظر حجم درس خواندن شما می توانید بر اساس توانایی ها و یا انتظار خود، از ساعات مطالعه کم کنید. همچنین ما این نمونه طرح را با توجه به حضور در مدرسه در نظر گرفتیم. برای روزهای آخر هفته نیز می توانید به میزان استراحت یا مطالعه خود اضافه کنید. این کار بستگی به اهداف شما در آزمون سراسری دارد. بنابراین از اعمال تغییرات در این طرح نترسید.
روش مطالعه هفتگی درس ریاضی
از نظر آزمون سراسری، درس ریاضی سومین ضریب را دارد. یعنی اگر از نظر اولویت بندی بخواهیم صحبت کنیم، درس ریاضی را می توان در رتبه سوم قرار داد. برای همین باید برای مطالعه آن هدف گذاری خاصی در نظر گرفت. یکی از مسائلی که باید به آن توجه زیادی داشت، پراکندگی مطالعه ریاضی در روزهای هفته است. ریاضیات یکی از مباحثی است که نیازمند تمرین های زیاد و منظم است. برای همین باید به گونه ای آن را مطالعه کنید که در تمام روزهای هفته، در حال یادگیری آن باشید.
مطالعه پشت سرهم و طولانی مدت ریاضی نمی تواند به شما کمکی کند. زیرا در این صورت تمام مطالبی که یاد گرفتید، فقط تله انبار می شود. روش پیشنهادی ما این است که هر روز یک ساعت زمان خود را به ریاضی اختصاص دهید. در این صورت هم مطالب، جمع نمی شود و هم تمرکز شما بیشتر خواهد شد. بنابراین از روز شنبه تا پایان هفته، روزانه یک ساعت درس ریاضی سال دوزادهم را بخوانید. همچنین سعی کنید که مطالب ریاضیات سال های گذشته را نیز مرور کنید. در این صورت برای مرور نهایی در هنگام کنکور مشکل چندان خاصی نخواهید داشت.
برنامه مطالعاتی برای نهایی دوازدهم
در گذشته زمانی که حرف از قبول شدن در دانشگاه که به میان می آمد، همه به آزمون کنکور سراسری فکر می کردند. اما حالا دیگر اوضاع تغییر کرده و امتحانات دوازدهم نیز بسیار مهم است. برای همین قبل از شروع شدن امتحانات نهایی باید برای آن آمادگی لازم را داشته باشید. در برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی، درست قبل از شروع شدن آزمون ها باید روش مطالعه خود را تغییر دهید.
از زمان آغاز فرجه امتحانات پایانی، زمان مطالعه روزانه را به شکل دیگری تقسیم کنید. یعنی اگر در روال گذشته، ۷۰ درصد وقت شما بر روی مطالعه کنکوری بود، حالا باید این نسبت را به 50 درصد مساوی تقسیم کنید. در هنگام امتحانات درس های عمومی نیز شما باید تمام تمرکز خود را بر روی همان امتخان قرار دهید. البته این کار نیازمند این است که در طول سال تحصیلی، به طور منظم این کتاب ها را مطالعه کرده باشید.
برای امتحانات تخصصی نهایی شما می توانید که بخشی از زمان روزانه را به تست زنی اختصاص دهید. یعنی سعی کنید که یک یا دو ساعت از ساعات پایانی هر روز را به حل تست های همان مطالب روز بپردازید. در این صورت هم امتحانات را به خوبی می گذرانید و هم از رقابت کنکور عقب نمی افتید.
امتحانات نهایی مهمتر است یا کنکور
با فرمت جدید کنکور که در سال های گذشته انجام می شود چالش جدیدی برای دانش آموزان به وجود آمده است. اینکه امتحانات نهایی اهمیت بیشتری دارد یا کنکور؟ در سال دوازدهم تجربی هم کنکور و امتحانات نهایی مهم هستند. آزمون سراسری نصف یا 50 درصد از نمره لازم و امتحانات نهایی هم 50 درصد بعدی را تشکیل می دهند. در واقع برای پذیرفته شدن در کنکور به شکل یکسان باید به آنها اهمیت داد.
نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که به چه شکلی این تمرکز انجام شود. به عبارت دیگر شما باید بتوانید به نحوی مطالعه کنید که هم امتحانات و هم نهایی را پوشش دهد. چیزی که فقط با یک برنامه ریزی بسیار خوب قابل انجام است. یک برنامه منظم که به صورت روزانه و هفتگی شامل مطالعه منابع کنکور و نهایی باشد.
برنامه ریزی برای تابستان
اگر می خواهید از تابستان برای مطالعه شروع کنید، پس باید برنامه درسی تابستان دوازدهم تجربی داشته باشید. قبل از هر چیز یک تاریخ شروع، محل درس خواندن، منابع درسی و کلاس های درسی را مشخص کنید. در این صورت حتی اگر در یکی از انتخاب های خود دچار اشتباه شوید، تا زمان شروع مدارس، ان را برطرف می کنید. در واقع می توانید از زمان تابستان برای رفع مشکلات و نقاط ضعف درسی استفاده کنید. یک نوع آزمون و خطا که باعث می شود در زمان شروع مدرسه، مشکل دیگری نداشته باشید.
بسیاری از دانش آموزان تلاش اصلی برای پذیرفته شدن در دانشگاه را از سال دوازدهم شروع می کنند. برای همین مدت زمان زیادی طول می کشد تا بهترین سبک درس خواندن را پیدا کنند. همین موضوع باعث می شود که دانش آموز از رقبای خود عقب بیافتد. بنابراین بهتر است که قبل از شروع سال دوازدهم هر مشکل خاصی که دارید را برطرف نمایید.
روش اجرای دقیق برنامه ریزی
با وجود گفتن اطلاعات زیاد در زمینه برنامه ریزی هنوز هم یک کار مهم دیگر باقی می ماند. در واقع برای موفق شدن فقط داشتن برنامه کافی نیست. بلکه اجرای دقیق آن نیز لازم است. یک دانش آموز، زمانی موفقیت به دست می آورد که اجرا کننده خوبی نیز باشد. اما چطور این کار را انجام دهیم؟ آیا روش و یا شگرد خاصی برای این کار وجود دارد؟ بله بهترین روش برنامه درسی دوازدهم تجربی، اولویت قرار دادن برنامه های درسی می باشد.
یعنی در شرایطی که بین اجرای دو کار مختلف شک و تردید داشتید، حتما درس خواندن را انتخاب کنید. اگر شرایط یک روز خاص به نحوی پیش رفت که باید باشگاه نروید، حتما این کار را انجام دهید. تنها در این صورت است که می توانید اهداف خود را محقق کنید. در غیر این صورت با وجود کوکترین مشکل و یا تغییرات روتین روزانه، نمی توانید برنامه ریزی مورد نظر خود را عملی کنید.
برنامه ریزی فشرده 60 روزه
این برنامه ریزی بیشتر مناسب برای کسانی است که می خواهند در روزهای پایانی کنکور، از جایگاه فعلی خود جدا شوند و به یک رتبه بهتر دست پیدا کنند. البته همیشه و در هر شرایطی، برخی از دانش آموزان هستند که نمی توانند پا به پای مطالعه کنکوری پیش بروند. هر چند این کار حرفه ای نیست، اما بهتر از ادامه دادن همان مسیر اشتباه قبلی است. برای این کار بهتر است که از برنامه دزسی فشرده دوازدهم تجربی استفاده کنید. در این طرح، درست از روز بعد از کنکور سراسری اردیبهشت تا روز آزمون تیرماه، 60 روز فرصت مطالعه خواهید داشت.
همچنین بخوانید: برنامه قبولی کنکور در دو ماه
ما فرض می کنیم که از روز 8 اردیبهشت مطالعه 60 روزه شروع خواهد شد. با توجه به این که برنامه های امتحان نهایی نیز در پیش رو خواهید داشت، احتمالا 30 روز کامل درگیر امتحانات خواهید بود. از 8 اردیبهشت تا روز اول امتحانات نهایی عملا تمرکز شما باید بر روی کتاب های سال سال دوازدهم باشد. بهتر است که مطالعه خود را بر مبنای کسب بالاترین نمره در آزمون های نهایی بزارید. اما به یاد داشته باشید که حتما دو ساعت زمان برای تست زنی قرار دهید.
به طور خلاصه همان مباحث امتحانات نهایی را به دو روش مختلف مطالعه کنید. یعنی به صورت تستی و غیرتستی که هر دو حالت کاملا مورد نیاز می باشد. پس از آزمون ها نیز حدود دو هفته یا کمتر زمان دارید. بهتر است یک جمع بندی نهایی شامل تمامی کتاب های دوازدهم، یازدهم و دهم را انجام دهید.
تاثیر برنامه ریزی مناسب در موفقیت
شاید اگر در مورد میزان تاثیرات مثبت برنامه ریزی بر روی موفقیت صحبت کنیم، یک کتاب هم کم باشد. اما به طور خلاصه می توان گفت که بدون داشتن یک برنامه مناسب، عملا پیشرفت و موفقیت، غیر ممکن است. شما هرچقدر هم تلاش کنید، وقتی کارها و فعالیت ها در جهت مناسب انجام نشود، بی فایده است. در واقع شکل و قالب کارهای شما در یک برنامه گنجانده می شود. درست مثل داشتن بهترین مواد اولیه برای تهیه یک کیک بدون قالب می باشد. هر چقدر هم که مواد اولیه با کیفیت داشته باشید، کیک شما به خوبی پخته نمی شود.
بنابراین شما به عنوان یک دانش آموز، چه درسخوان باشید و چه تنبل، به برنامه نیاز خواهید داشت. بدون اصول پیش رفتن، به احتمال خیلی زیاد نمی توانید به چیزی که در ذهن خود دارید برسید. مهم نیست که هدف شما چقدر بزرگ است. چیزی که در این مسیر اهمیت دارد، پایبند بودن و تلاش برای ماندن در مسیر درست است. بسیاری از دانش آموزان هستند که با وجود تلاش و مطالعه زیاد، به نتیجه نمی رسند. تنها دلیل این نوع شکست ها، نداشتن برنامه ریزی است.
بهترین راه برای شرکت در کنکور اردیبهشت
همان طور که می دانید کنکور سراسری در دو تاریخ مختلف برگزار می شود. آزمون اول در اردیبهشت و آزمون دوم نیز در ماه تیر می باشد. برای همین باید دو برنامه ریزی مجزا داشته باشید. در صورتی که بخواهید بر روی آزمون اردیبهشت سرمایه گذاری کنید، پس جمع بندی کنکور در نوروز لازم است. در واقع برای شرکت در آزمون سراسری اردیبهشت باید در تا پایان فروردین ماه تمام منابع کنکور و جمع بندی آن را انجام داده باشید.
برای این کار پیشنهاد می کنیم که برنامه های تفریحی نوروز خود را کنسل کنید. زیرا با وجود دید و بازدیدها و تفریحات، نمی توانید خود را به آزمون اردیبهشت برسانید. به عبارت دیگر برای شرکت در آزمون اردیبهشت ماه شما نیاز کامل به فداکاری خواهد داشت. فداکاری که برای یک مدت مدت زمان خاص تمامی روتین و کارهای معمول روزانه خود را کنسل یا کمتر کنید. تنها در این صورت است که می توانید به هدف خود برسید.
میزان استراحت و تفریح
حتی اگر یک دانش آموز را ربات هم در نظر بگیریم، به صورت روزانه و هفتگی نیاز به استراحت و تفریح دارد. اما این استراحت یا تفریح کردن نباید به نحوی باشد که ذهن شخص را از درس دور کند. تغییر دادن حال و هوای یک دانش آموز بدترین چیزی است که می تواند اتفاق بیافتد. یعنی در زمان هایی که ذهن نیاز به یک توقف و استراحت کوتاه دارد، باید از چه نوع تفریحات و استراحت هایی باشد؟
یکی از بهترین کارها در این زمینه، استفاده از ورزش های کوتاه، دیدن فیلم های کوتاه آموزنده، قدم زدن و صحبت کردن با دوستان است. با انجام این موارد به احتمال خیلی زیاد، شما دچار تغییرات ذهنی و رفتاری نخواهید شد. اما در صورتی که بخواهید از تلفن همراه و برنامه های شبکه اجتماعی استفاده کنید، این کار آسیب های زیادی به همراه دارد.
تصور کنید که بعد از یک ساعت درس خواندن، به سراغ تلفن همراه خود بروید. شاید از نظر زمان، با قدم زدن یکسان باشد اما از نظر اثر بخشی به هیچ وجه قابل مقایسه نیستند. فراموش نکنید که برای هر بار استراحت لزومی به اجرای یک نوع حرکت تکراری نیست. بلکه می توانید از کارهای مختلف استفاده کنید.
برای کنکور از کی شروع کنیم
بهترین زمان برای شروع درس خواندن در سال دوازدهم تجربی در ماه مرداد است. زمانی که یک ماه از آخرین امتحان سال یازدهم گذشته است. ذهن به طور کامل استراحت کرده و حالا آمادگی لازم برای شروع درس های سال دوازدهم را دارد. اگر در این شرایط، ذهن دانش آموز خسته و کلافه باشد، تا پایان کنکور مطالعه بی کیفیتی خواهید داشت. البته شما می توانید کمی دیرتر و یا زودتر نیز شروع کنید. این موضوع تا حد زیادی به آمادگی ذهن شما بستگی خواهد داشت. برای همین اگر احساس می کنید که در ماه اول تابستان هم این آمادگی را دارید، هر چه زودتر دست به کار شوید.
سعی کنید که در روزهای ابتدایی، فشار درسی زیادی به خود وارد نکنید. در چند روز اول از 30 درصد ظرفیت درس خواندن خود استفاده کنید. سپس در مدت زمان دو هفته، زمان مطالعه روزانه خود را به بیشترین حالت خود برسانید. با این کار احتمال خستگی زودرس و زدگی از درس خواندن را کاهش می دهید.
مشاوره آنلاین برنامه ریزی
امیدواریم تمام مطالبی که در این مقاله گفتیم برای شما مفید واقع شده باشد. طبیعتا نمی توان تمام اطلاعات لازم برای یک دانش آموز سال آخر تجربی را در قالب یک مقاله بیان کرد. بنابراین مشاوره برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی آنلاین را دریافت کنید. کارشناسان ما به طور شبانه روزی تمامی سوالات شما را پاسخ خواهند داد. برای این کار می توانید از طریق شماره 02128426562 و یا چت آنلاین با مشاور اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید