برنامه ریزی درسی هفتم
اولین نقطه عطف در دوران تحصیل هر دانش آموز، ورود به متوسطه اول است. جایی که سطح درس ها و آموزش ها تغییر زیادی پیدا می کند. این یعنی باید مطالعه خود را با برنامه ریزی درسی انجام دهید. با استفاده از برنامه ریزی درسی هفتم شما می توانید برای این پایه تحصیلی، سرمایه گذاری کنید.
اگر در ابتدای راه هستید، بهتر است که از همین ابتدا شروع به برنامه ریزی کنید. با این وجود، در هر شرایطی هم که باشید برای شروع کردن دیر نیست. برای همین پیشنهاد می کنیم که تا پایان همراه ما باشید.
فهرست مطالب
Toggleعکس جدول برنامه ریزی هفتم
اولین چیزی که به آن نیاز دارید، یک جدول برنامه ریزی هفتگی مناسب است. طوری که با استفاده از آن، به تمامی مطالعات خود شکل و نظم خاصی بدهید. جدول برنامه ریزی درسی هفتم به این صورت است که یک زمانبندی شامل تمام مطالعات و تکالیف مدرسه می باشد. در این جدول با توجه به تمام فرصت های مطالعاتی که دارید، یک زمانبندی دقیق برای درس خواندن وجود دارد.
دانلود نمونه جدول برنامه ریزی هفتم
ما برای شما یک نمونه جدول برنامه ریزی به صورت پی دی اف PDF رایگان آماده کردیم. همچنین شما می توانید این جدول را در قالب عکس هم دریافت کنید. این برنامه به صورت کلی و عمومی برای تمام دانش آموزان می باشد. در واقع، سعی کردیم تا به طور کلی و جامع، یک برنامه ریزی برای مطالعه درس ها طراحی کنیم.
برنامه ریزی روزانه
شما زمانی می توانید از نظم و انضباط حرف بزنید که بیشتر زمان شبانه روز خود را مطابق با برنامه پیش بروید. برای همین به یک برنامه ریزی روزانه نیاز دارید تا بتوانید یک روتین مناسب و هدفمند ایجاد کنید. در این طرح، شما تسلط کامل بر روی اتفاقات روزانه خود خواهید داشت و کاری خارج از برنامه انجام نمی دهید. البته این به معنای اسیر روتین روزانه بودن نیست و فقط در جهت حفظ نظم و انضباط می باشد.
به طور مثال اگر قصد رفتن به باشگاه ورزشی دارید، بهتر است که برای این کار یک برنامه خاص داشته باشید. این موضوع در دراز مدت و با اصولی پیش بردن آن، مسیر موفقیت شما را هموارتر می کند. این در حالی است که همین موضوعات ساده، شما را دچار سردرگمی و پایین آوردن کیفیت مطالعه می کنند.
اصول برنامه ریزی برای پایه هفتم
هرکاری روش و قاعده خاص خودش را دارد و بهتر است که مطابق با اصول آن کار پیش بروید. نحوه و اصول برنامه ریزی برای پایه هفتم شامل چند نکته خاص است که باید آنها را رعایت کنید. این نکات شامل موارد زیر است که دارای اهمیت زیادی هستند.
- تعیین اهداف درسی
- شناخت نقاط ضعف و قوت تحصیلی
- تعیین میزان مطالعه در طول روز
- نحوه و سبک مطالعه
- محل مطالعه شامل کتابخانه یا منزل
- انتخاب کتاب های کمک درسی
- ساخت برنامه ریزی اختصاصی
قبل از اینکه یک برنامه درسی خاص را طراحی کنید، حتما این نکات را به خاطر بیاورید. زیرا بدون در نظر گرفتن این اصول، جدولی طراحی می کنید که دارای دقت پایین و یا بی هدف می شوید. برای همین، ما در ادامه هر کدام از نکاتی که گفتیم را به طدر کامل توضیح خواهیم داد.
تعیین اهداف درسی
قبل از اینکه شروع به درس خواندن و یا برنامه ریزی کنید، بهتر است که اهداف درسی خودتان را مشخص کنید. اول اینکه مشخص کنید که در پایه هفتم چه اهدافی دارید و آیا برای شاگرد اولی بودن درس می خوانید یا نه. آیا فقط تمصیم دارید که از این پایه درسی عبور کنید؟ اگر به این صورت است پس باید یک برنامه مجزا از کسی که هدفش کسب معدل بیست است، داشته باشید. از همین نقطه همه چیز جدا می شود و مسیر مطالعه و درس خواندن افراد متفاوت خواهد شد. در ادامه سعی می کنیم تا برای هر روش مطالعه، یک برنامه ریزی مجزا در نظر بگیریم.
شناخت نقاط ضعف و قوت
یکی از مهم ترین نکاتی که قبل از برنامه ریزی باید به خاطر داشته باشید، در نظر گرفتن نقاط ضعف و قوت است. به این صورت که میزان تسلط و استعداد شما در هر درس، برنامه ها را هم بهم می ریزد. به طور مثال، اگر در درس ریاضی ضعیف هستید، باید این درس را با اولویت بیشتری بخوانید. هرچند درسی مانند ریاضی به طور ذاتی دارای اهمیت بیشتری نسبت به سایر درس ها است.
در هر صورت، بهتر است که برای درس هایی که در آن ها ضعیف هستید، زمان بیشتری در نظر بگیرید. اگر در درس عربی و یا زبان انگلیسی دچار مشکل هستید، باید یک برنامه جبرانی و یا رفع اشکال را اختصاص دهید. اما این موضوع نباید باعث دست کم گرفتن درس های دیگر شود.
در پایه هفتم روزانه چند ساعت درس بخوانیم؟
سوال پر تکراری که اغلب دانش آموزان می پرسند این است که چند ساعت مطالعه روزانه برای پایه هفتم کافی است؟ جواب این سوال بستگی به چند فاکتور مهم از جمله میزان توانایی دانش آموز، کیفیت مطالعه، هدف فرد و سایر موارد دارد. در صورتی که شما دارای استعداد خوبی در مطالعه باشید، روزانه ۴ ساعت زمان بسیار خوبی است.
اگر احساس می کنید کمی در یادگیری دچار مشکل هستید، روزانه ۵ ساعت مطالعه کنید. البته این موضوع به معنای عدم توانایی در یادگیری برخی از دانش آموزان نیست. بلکه این موضوع بستگی به خود شما دارد که چقدر تمرکزتان بر روی مطالعه و یادگیری بالا است. هر چقدر که اهمیت و تمرکز بیشتری داشته باشید، زمان کمتری هم نیاز دارید.
کتاب های مهم پایه هفتم
این موضوع بستگی به فکر شما در مورد انتخاب رشته نهم دارد. اگر به رشته ریاضی علاقه مند هستید، بهتر است که دروس مربوط به رشته ریاضی فیزیک را بهتر مطالعه کنید. همینطور برای رشته تجربی، طبیعتا شما نیاز زیادی به نمره درس علوم تجربی خواهید داشت. البته سایر درس ها همچون ریاضی و یا زبان انگلیسی نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در واقع، بسته به رشته مورد علاقه ای که دارید، باید به درس های مربوطه اهمیت بیشتری بدهید. به طور کلی، نباید در پایه هفتم پفقط بر اساس نیاز کتاب ها را مطالعه کنید.
بهترین روش مطالعه در پایه هفتم
محل مطالعه هر دانش آموز با شخص دیگری کاملا متفاوت و دارای سبک خاصی است. ممکن است که یک نفر دوست داشته باشد که در کتابخانه مطالعه کند، در حالی که شخص دیگر در منزل راحت تر است. روش مطالعه پایه هفتم نیز بستگی به دانش آموز دارد و شما می توانید در منزل و یا پانسیون مطالعه کنید.
اگر در کتابخانه مطالعه کنید، تمرکز بسیار بیشتر و کیفیت مطالعه بالاتری نیز خواهید داشت. در عوض، به دلیل رفت و آمد روزانه به کتابخانه، مدرسه و منزل، روزانه زمان زیادی درگیر این موضوع می شوید. این در حالی است که در منزل، بدون داشتن مشکل رفت و آمد می توانید در هر لحظه که می خواهید مطالعه کنید.
ممکن است که یک دانش آموز مطالعه خودخوان و دیگری از طریق کلاس کمک درسی یادگیری بهتری داشته باشد. با اینکه معمولا دانش آموزان از روش یادگیری با کتاب های کمک درسی را ترجیح می دهند. اما هیچ کدام از این روش ها نسبت به دیگری بهتر نیستند و هر کدام دارای معایب و مزایای خودشان هستند.
به هر حال انتخاب هر کدام از این روش ها در زمانبندی و رفت و آمدها تاثیرگذار هستند. چیزی که ما پیشنهاد می کنیم این است که با توجه به شرایطی که دارید، تصمیم بگیرید. اگر فاصله کلاس تا خانه، زیاد است، انتخاب مطالعه در منزل گزینه بهتری می باشد. با این وجود، در صورتی که قادر به یادگیری در خانه نیستید، به هر طریقی که شده کلاس درسی را انتخاب کنید.
ساخت برنامه اختصاصی
استفاده از یک برنامه ریزی برای مطالعه کردن زمانی ارزشمند است که با روحیات و اهداف شما سازگار باشد. در غیر این صورت نتیجه ای که به دنبال آن هستید به دست نمی آید. بنابراین، بهتر است که یک برنامه ریزی اختصاصی برای هفتم داشته باشید. برای این کار شما از دو روش می توانید استفاده کنید. روش اول، استفاده از مشاوره تحصیلی آنلاین و دریافت برنامه اختصاصی است.
یعنی بعد از صحبت با مشاور خود، یک طرح اختصاصی ویژه خود را دریافت کنید. روش دیگر نیز طراحی آن است که با استفاده از نکاتی که ذکر شد، این امکان وجود دارد. به هر حال، جه از مشاور استفاده کنید و چه خودتان دست به کار شوید، باید تمامی موارد مهم را لحاظ کنید. از میزان مطالعه روزانه گرفته تا روش درس خواندن همگی در این برنامه موثر می باشد.
برنامه ریزی هفتم برای معدل ۲۰
همان طور که گفتیم، هدف درسی که دارید، همه چیز را تغییر می دهد. برنامه ریزی هفتم برای کسی که هدفش کسب معدل ۲۰ است، طبیعتا دارای فشردگی و سختی بیشتر است. برای این کار باید یک روتین روزانه، شامل برنامه های تفریحی کمتر و با اولویت مطالعه بیشتر داشته باشید. به طور مثال اگر در طی یک روز زمان کافی نداشته باشید، باید اولویت خود را به درس خواندن اختصاص دهید.
فرض کنید که به دلیل ماندن در ترافیک یا رفتن به درمانگاه به دلیل سرماخوردگی، زمان زیادی را از دست بدهید. حالا و بعد از برگشتن به خانه، چه کاری را از انجام می دهید؟ برنامه تلویزیونی محبوب را نگاه می کنید و یا درس می خوانید؟ قطعا اگر معدل ۲۰ را می خواهید، در این شرایط باید به مطالعه دروس همان روز بپردازید.
برنامه امتحانات دی و خرداد
مهمترین اتفاق که در طی سال تحصیلی برای پایه هفتم اتفاق می افتد، امتحانات دی و خرداد است. برنامه ریزی امتحانات خرداد یا دی ماه دارای یک روش هستند و از حدود ۲۰ روز قبل از امتحانات آغاز می شوند. روش کلی و پیشنهادی ما این است که در این بیست روز تا زمان برگزاری امتحانات، باید یک بار تمامی کتاب ها را مطالعه کنید. اگر توان مطالعه تمام کتاب ها را ندارید، بهتر است که کتاب های مهم را بخوانید.
همچنین می توانید تنها بخش هایی از کتاب را که دچار مشکل هستید مطالعه کنید. این کار باعث می شود که در زمان فرجه امتحانات، مطالب درسی را به شکل بسیار ساده تری یاد بگیرید. البته همین برنامه به ظاهر ساده دارای جزییات زیادی است که برای هر دانش آموز دارای تفاوت های زیادی است. بنابراین توصیه می کنیم که یک ماه قبل از شروع امتحانات، برنامه ریزی امتحانات را دریافت کنید.
برنامه نوروزی هفتمی ها
یکی از حساس ترین بازه های زمانی که برای هر دانش آموز وجود دارد، ایام نوروز است. ایامی که نه فقط از نظر مدت زمان دو هفته ای آن، بلکه به دلیل تغییرات ذهنی دانش آموزان بسیار حساس است. در این فاصله، ما یک برنامه منظم و حساب شده در اختیار شما قرار می دهیم تا بتوانید بهترین استفاده ممکن را ببرید. برای این کار کافی است در اردوی درسی عید حقیقت شرکت کنید.
همچنین بخوانید: اردوی مطالعاتی نوروز
در این صورت، برای کل روزهای عید یک طرح مطالعاتی اختصاصی بدهیم. با استفاده از این اردو شما می توانید به طور کامل درس ها و تکالیف خود را پوشش دهید و حتی مشکلات درسی خود را رفع کنید. در واقع این زمان، یک فرصت عالی برای رفع ایرادات و اشکالاتی است که در طول سال تحصیلی داشتید.
مشاوره درسی برای هفتم
شاید با دانستن بسیاری از توضیحات و راهنمایی های لازم در زمینه اصول برنامه ریزی درسی، طراحی آن سخت به نظر برسد. در این شرایط بهتر است که با یک مشاور تحصیلی برای پایه هفتم صحبت کنید تا در طول سال تحصیلی شما را پشتیبانی کند. این مشاور یا پشتیبان درسی، چند ویژگی بسیار مهم برای شما خواهد داشت.
ارائه برنامه درسی هفتگی، رفع اشکالات و ایرادات، راهنمایی برای یادگیری بهتر مطالب درسی و بسیاری از موارد دیگر که شما را در مسیر موفقیت قرار خواهد داد. در ابتدا مشاور هفتم، شناخت چندانی از شما ندارد و نیاز به دانستن روحیات و شرایط تحصیلی شما خواهد داشت. بنابراین پیشنهاد می کنیم که جزییات موثر در موضوع درس خواندن را به او بگویید تا راهنمایی و مشاوره بهتری ارائه کند.
انگیزه مطالعه برای پایه هفتمی ها
شاید شما هم به این موضوع فکر کنید که انگیزه درس خواندن یک پایه هفتمی چیست؟ چرا باید در این پایه، مطالعه سخت داشته باشیم؟ جواب این سوال بسیار ساده تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید. هدف نهایی یک دانش آموز، قبولی در دانشگاه و تحصیل در رشته ای مورد علاقه اش است. حالا برای قبولی در این رشته و دانشگاهی که رقابت شدیدی هم دارد، به یک سطح درسی بالایی نیاز دارید.
سطح درسی که یک شبه و یا در طول یک یا چند ماه به دست نمی آید. بلکه باید از همان زمانی که پایه های درسی فرد شکل می گیرد، مطالعات منظم داشته باشید. به طور مثال اگر ریشه و اساس نکات درس زبان انگلیسی و یا ریاضی را یاد نگیرید، چطور از پس امتحانات نهایی و یا کنکور بر می آیید.
این جاست که مطالب کار شده در دوران متوسطه اول باعث می شود یادگیری مباحث درسی سال های گذشته موثر می شود. بنابراین، در هر مقطع تحصیلی که هستید، به آینده درسی و چالش های بعدی خود نیز فکر کنید.
سوالات پر تکرار
برای راهنمایی هر چه بهتر شما دانش آموزان سعی می کنیم که تمامی ابهامات را پاسخ دهیم. برای همین چند نمونه از سوال و جواب های پر تکرار که اغلب افراد می پرسند، به اشتراک می گذاریم. بهتر است که شما هم نیم نگاهی نسبت به این سوال ها داشته باشید تا به سوالات شما هم پاسخ داده شود.
چطور برنامه اختصاصی دریافت کنم؟
ما هر هفته برنامه درسی اختصاصی را بر روی سایت برای دانش آموزانی که ثبت نام کرده اند، قرار خواهیم داد. بنابراین اگر به برنامه اختصاصی نیاز دارید در سایت ثبت نام کنید یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
بهترین زمان شروع مطالعه چه موقع است؟
طبیعتا برای درس خواندن هر چقدر که زودتر شروع کنید، فرصت بیشتری برای یادگیری خواهید داشت. بنابراین از همان ابتدای سال تحصیلی سعی کنید که با یک برنامه ریزی منظم برای تمام درس ها تلاش کنید.
امتحانات خرداد هفتم در انتخاب رشته نهم موثر است؟
بله، برای اینکه انتخاب رشته نهم را بدون هیچ نگرانی و محدودیت انجام دهید، به نمرات خوب هفتم هم نیاز دارید. بنابراین اگر پایه هفتم هستید، بهتر است که هیچ امتحانی را بی اهمیت ندانید و برای آن تلاش کنید.
چطور کم کاری های گذشته را جبران کنم؟
اگر در پایه ششم و یا اوایل سال تحصیلی هفتم کم کاری داشتید، نگران نباشید. هنوز هم می توانید که این کم کاری ها را با یک برنامه ریزی اصولی جبران کنید. اما بهتر است که این برنامه توسط مشاور و با توجه به توانایی هایی که دارید طراحی شود.
سخن پایانی
مهم نیست که در چه پایه تحصیلی قرار دارید و یا به چه روشی مطاله می کنید. در هر صورت شما نیاز به یک برنامه حساب و کتاب شده برای درس خواندن خواهید داشت. اگر بهترین برنامه ریزی درسی هفتم را لازم دارید، حتما نکات مهمی که ذکر کردیم را در نظر بگیرید. این نکات به شما کمک می کنند که هم کیفیت درس خواندن بیشتری داشته باشید و هم بهره بیشتری دریافت کنید.
اگر مواردی که ذکر شد، نتوانسته که شما را به خوبی راهنمایی کند، نگران نباشید. کافی است که با کارشناسان ما تماس بگیرید تا مشکلات درسی خود را برطرف کنید. همچنین می توانید از طریق گفتگوی آنلاین نیز مشکلات درسی خود را در میان بگذارید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با تشکر از راهنمائی های خوبتان
خواهش می کنم