جدول برنامه ریزی هفتگی
درس خواندن مانند هر چیز دیگری در این دنیا دارای قاعده و قانون های خاص خودش است. برای درس خواندن، می توان انواع و اقسام حالات مختلف را در طراحی کرد. یکی از این حالات، به صورت هفتگی است. برای همین، حتما به جدول برنامه ریزی هفتگی کنکور نیاز خواهید داشت. در این جدول، باید تمام کتاب هایی که باید در طول یک هفته مطالعه کنید را قرار دهید. این کار باعث حفظ نظم و انضباط در درس خواندن می شود. بنابراین این جدول را در حالت های مختلف در اختیار شما قرار می دهیم.
فهرست مطالب
Toggleنحوه طراحی جدول هفتگی
چیدن جدول هفتگی دارای قاعده و قانون خاصی می باشد. نحوه ساخت جدول برنامه ریزی هفتگی شامل برنامه های درسی، تایم استراحت، تقسیم بندی زمان ها و لیست مباحث درسی است. همین چینش دروس و زمان های استراحت به شما نظمی خواهد داد که تاثیرات فوق العاده آن را در دراز مدت خواهید دید. پس اگر قصد طراحی این جدول را دارید، باید مطابق اصول زیر عمل کنید.
ابتدا یک فایل جدول خالی را تهیه کنید. در ادامه این جدول را در قالب فایل ورد، می توانید دانلود کنید. برای چیدن یک برنامه هفتگی مناسب، بهتر است که ابتدا هر فعالیت خارج از درس خواندن را روی یک کاغذ بنویسید. اگر این فعالیت ها باید در زمان خاصی انجام شود، آن را یادداشت کنید.
سپس با توجه به توان مطالعه ای که دارید، برای هر روز یک زمان مطالعه در نظر بگیرید. فرض کنید که در طول روز تنها ۵ ساعت توان مطالعه دارید. در این صورت بهتر است که این ۵ ساعت را در ساعت هایی که امکان درس خواندن وجود دارد، تقسیم کنید.
اگر زمان مطالعه با فعالیت های دیگر تداخل دارد، پس باید از زمان استراحت و تفریح یا درس خواندن خود کم کنید. فراموش نکنید که درس خواندن یا تفریحات خود را پشت سر هم قرار ندهید. بهتر است که درس خواندن یا استراحت ها را در طول روز تقسیم کنید.
نمونه جدول هفتگی PDF
برای اینکه بهتر بتوانید با مفاهیمی که توضیح دادیم آشنا شوید، ما نمونه های مختلف را در اختیار شما قرار می دهیم. شاید با دیدن یک نمونه برنامه ریزی موفق، بهتر بتوانید این موضوع را درک کنید. در نتیجه، نمونه برنامه های درسی را برای تمام پایه های تحصیلی قرار دادیم. در این موارد، یک حالت استاندارد و عمومی وجود دارد که دانش آموزان با شرایط عادی را کاملا پوشش می دهد.
البته ما برای هر کدام از این موارد، یک مقاله کامل و مجزا در نظر گرفتیم. برای همین بهتر است که در بخش مشاوره و برنامه ریزی، طرح متناسب با پایه تحصیلی خود را دانلود کنید. این فایل ها به صورت پی دی اف هستند و امکان تغییر در آنها وجود ندارد. بنابراین در صورت نیاز به هر گونه تغییرات در این برنامه ها، حتما به ما اطلاع دهید. ما برای شما به صورت کاملا رایگان و هفتگی برنامه جدید ارسال خواهیم کرد.
جدول هفتگی خالی
شرایط بسیاری از دانش آموزان، به صورت خاصی وجود دارد. یعنی برای وفق دادن خود با شرایط جدول، نیاز به یک طراحی جدید می باشد. در نتیجه باید یک طرح جدید و اختصاصی ویژه شرایط فرد، در نظر گرفته شود. برای این کار دو روش وجود دارد. روش اول، مشاور تحصیلی و روش دوم طراحی توسط دانش آموز است.
جدول هفتگی خالی برای یازدهم ریاضی
در صورتی که خودتان، قصد این طراحی را داشته باشید، به یک جدول خالی برنامه ریزی هفتگی نیاز دارید. با این جدول خالی می توانید به راحتی هر طور که می خواهید فعالیت های هفتگی را بچینید. در این صورت، مطابق اصولی که گفتیم روند چینش درس ها را به تریب ادامه دهید. در شرایطی که نیاز به هر گونه راهنمایی دارید، مطابق پایه تحصیلی خود، کارها را پیش ببرید.
مزایای داشتن برنامه هفتگی چیست؟
حتمالا سوال اصلی که در ذهن شما به وجود می آید، این است که اهمیت این کار چیست؟ طبیعتا شما با مزایای داشتن یک برنامه ریزی درسی آشنا هستید. همین مزایا برای یک جدول هفتگی نیز صدق می کند. یعنی شما با توجه به کیفیت طراحی که برای یک جدول در نظر می گیرید، به همان اندازه نظم و انضباط مطالعاتی خود را بالاتر می برید. در حالت کلی مزایای یک جدول هفتگی شامل موارد زیر می باشد:
- جلوگیری از سردرگمی در مطالعه
- افزایش بازدهی قدرت یادگیری
- کمتر شدن زمان های پرت برای درس خواندن
- ایجاد یک نظم همیشگی
اگر به مطالعه هدفمند و منظم علاقه مند هستید، قالب کار شما همین جدول می باشد. در واقع مانند یک دستور کار برای انجام یک فعالیت خاص عمل می کند. حال خود تصور کنید بدون یک دستور کار مشخص، چه اتفاقی ممکن است پیش بیاید. قطعا یک سردرگمی بزرگی برای درس خواندن پیش می آید که مانع از افزایش بازدهی درس خواندن می شود.
جدول برنامه ریزی امتحان نهایی
در ایام امتحانات نهایی، نیاز به داشتن برنامه ریزی هدفمند و اصولی بسیار بیشتر از گذشته خواهد شد. بنابراین بهتر است که قبل از شروع این امتخانات یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید. برای همین ما پیشنهاد می کنیم که برنامه ریزی برای امتحانات نهایی را از این صفحه دریافت کنید. در این بخش شما می توانید با توجه به پایه و رشته تحصیلی خود یک جدول PDF رایگان را دریافت کنید.
جدول برنامه هفتگی تجربی
در سال های گذشته، بیشترین رقابت ممکن در رشته تجربی بوده است. همین رقابت سنگین باعث شده تا تمام ابزاری که در راه موفقیت موثر هستند، اهمیت پیدا کنند. جدول برنامه هفتگی رشته تجربی یکی از مهم ترین چیزهایی است که یک دانش آموز می تواند داشته باشد. اگر این طرح مطالعاتی هفتگی به درستی طراحی شود، به یک عامل اصلی در موفقیت تبدیل خواهد شد.
در صورتی که احساس می کنید قابلیت استفاده از این طرح را دارید، برای هفته های بعد نیز همین سبک را دنبال کنید. در این بخش شما می توانید درس های عمومی و تخصصی رشته تجربی را بر اساس پایه های تحصیلی مختلف دریافت کنید. البته بهتر است که برای اطلاعات بیشتر در مورد اصول برنامه ریزی، به مقالات مربوطه مراجعه کنید.
جدول هفتگی ریاضی
برای اینکه در رشته ریاضی موفق شوید، نیاز به یک هدف گذاری مشخص دارید. اینکه بتوانید، در میان انبوهی از رقبای خود موفق شوید فقط با یک برنامه هفتگی و روزانه منظم، انجام پذیر است. در این راستا شما نیاز به نمونه جدول PDF برنامه ریزی هفتگی رشته ریاضی دارید. تنها در این صورت قادر خواهید بود که راندمان درس خواندن خود را بالاترین سطح ممکن برسانید.
در این طرح های نمونه، شما قادر هستید بر اساس شرایط کلی یک دانش آموز رشته ریاضی طرح هفتگی خود را انتخاب کنید. البته هر پایه تحصیلی یک طرح مجزای خودش را دارد. نوع کتاب ها، ساعات مطالعه، در نظر گرفتن اولویت بندی کتاب ها و هر عامل دیگر، کاملا موثر هستند. بنابراین با اطمینان کاملا نسبت به اعتبارشان، از آنها استفاده کنید.
جدول هفتگی برای انسانی
بر اساس دروس و کتاب هایی که دانش آموزان رشته انسانی دارند، باید یک جدول هفتگی ویژه طراحی کرد. این جدول مطابق با آخرین تغییرات در چارت تحصیلی دانش آموزان رشته انسانی است. ما این برنامه هفتگی را مطابق با پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم انسانی طراحی کردیم. این فایل ها را می تواند در قالب فایل PDF دانلود کنید.
این جدول های هفتگی، طوری طراحی شدند که با هر گونه سطح درسی بتوانید از آن استفاده کنید. بنابراین هر گونه مشکلات درسی که داشته باشید، تا حدودی با این شگرد می توانید موفق شوید. اما نکته اینجاست که چقدر این کتاب ها را مطالعه می کنید. این یک طرح عمومی و بدون اطلاع از حجم مطالعه درس خواندن نوشته شده است. البته این موضوع بستگی به هدف گذاری های شما دارد. یعنی کاملا می توانید هر گونه که می خواهید از آن استفاده کنید.
جدول درسی ویژه پشت کنکوری ها
با توجه به آماری که در سال های گذشته به دست آمده، مشخص است که میزان رقابت در رشته ای مانند تجربی چقدر می باشد. وجود رشته های بسیار پرطرفدار شاخه پزشکی باعث شده که همه برای قبولی آنها تلاش کنند. برای همین، این یک موضوع طبیعی است که همگی امکان قبول شدن در سال اول را نداشته باشند. پس اگر می خواهید در کنکور امسال قبول شوید، مطابق نمونه جدول زیر پیش بروید.
این برنامه هفتگی مطابق با شرایط دانش آموزی که درگیر مدرسه نیست چیده شده است. بنابراین هم زمان بیشتری خواهید داشت و هم حواس پرتی های برگزاری امتحانات را نخواهید داشت. در هر صورت، با چینش اصولی درس های کل دبیرستان، می توانید احتمال موفقیت را به بالاترین حد ممکن برسانید.
جدول مطالعاتی برای شاغلین
با کوچکترین تغییراتی که در روال زندگی به وجود می آید، برنامه مطالعاتی نیز تغییر پیدا خواهد کرد. حالا تصور کنید که شما شاغل هستید و شرایطی کاملا متفاوت با یک دانش آموز دارید. در این صورت باید از جدول برنامه هفتگی ویژه شاغلین استفاده کنید. طراحی این مورد بسیار سخت بوده و برای آن باید از تجربیات یک مشاوره تحصیلی خوب استفاده کنید.
اما در هر صورت، بسیاری از روش ها و شگردهای قبلی را باید اجرا کنید. شاید بر روی کاغذ تفاوت یک فرد شاغل با یک فرد دانش آموز چندان نباشد. زیرا همان زمان مدرسه را می توان به زمان بودن در محل کار نسبت داد. با این وجود، تفاوت های زیادی بین یک دانش آموز و فرد شاغل وجود دارد. برای همین پیشنهاد ما، صحبت کردن با مشاور تحصیلی آنلاین است.
جدول مطالعاتی هفتگی ویژه نوروز
درس خواندن و پیشرفت تحصیلی، وابسته به تلاش کردن در زمان خاصی نیست. حتی برای بهترین روزها نیز باید با هدف و برنامه ریزی جلو رفت. یکی از این دوران، ایام نوروزی است. برای همین بهتر است که جدول برنامه ریزی هفتگی نوروز را دریافت کنید. با این جدول برای تک تک روزهای خود برنامه و هدف گذاری داشته باشید. این برنامه شامل دو هفته مجزا از هم است که از ۲۹ اسفند شروع و تا سیزدهم فروردین ادامه دارد.
در این دو هفته، بهترین زمان برای جمع بندی مطالبی است که در طول سال تحصیلی مطالعه کردید. جمع بندی کنکور در نوروز، یکی از مفیدترین و بهترین روش های ممکن برای پیش افتادن از رقبا است. به طور کلی در عید نوروز، باید به نحوی مطالعه کنید که دقیقا توان و هدف آن را داشته باشید.
شما می توانید تمام این ایام را به مطالعه بپردازید یا استراحت کنید. این موضوع بستگی به شما دارد که چطور از آن استفاده کنید. با این وجود، ما یک برنامه استاندارد و مناسب برای تمام دانش آموزان را به شما خواهیم داد. با یک برنامه جامع و هدفمند، قادر هستید که هم از تفریحات نوروزی استفاده کنید و هم مطالعه خوبی داشته باشید.
عوامل موثر در طراحی جدول هفتگی
در ساخت و طراحی هر برنامه ریزی، یک سری عوامل و فاکتورهای خاصی وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت. عواملی که می تواند به کلی تمامی جطییات یک جدول مطالعاتی را تغییر دهد. برای همین تا جایی که می توانید تمام عوامل را در نظر بگیرید. سپس برای حذف و یا اعمال آن کار در جدول، تصمیم بگیرید. به طور کلی مواردی که باید در این طراحی در نظر بگیرید شامل موارد زیر است:
- ساعت برگشتن از مدرسه
- میزان تفریحات و یا روتین روزانه
- شرکت در کلاس های کمک درسی
- ساعت خوابیدن شبانه
- توان مطالعه واقعی در طول روز
هر کدام از این مواردی که عنوان کردیم، بخشی از زمانبندی های مطالعه را تغییر می دهد. برای همین، عز چقدر که جزییات بیشتری را در نظر بگیرید، به همان اندازه جدول دقیق تری خواهید داشت. در این میان دو نکته بسیار مهم وجود دارد که باید حتما به آنها توجه داشت. نکته اول این است که یک برنامه واقعی را بسازید نه چیزی که دوست دارید. نکته دوم نیز مربوط به واقع گرا بودن آن است. در ادامه، هر کدام از این موارد را به طور مفصل توضیح می دهیم.
حجم مطالعه روزانه و هفتگی
برای ساخت هر چیزی، ابتدا به ابزاری نگاه می کنید که در اختیار دارید. در هنگام برنامه ریزی برای مطالعه نیز همین موضوع وجود دارد. یعنی شما تا حد زیادی برنامه های خود را مطابق با میزان مطالعه واقعی که دارید می چینید. این حجم مطالعه بر اساس چند فاکتور مختلف تعیین می شود. این عوامل شامل توان دانش آموز در درس خواندن، اهداف تحصیلی و بازه زمانی در طول سال تحصیلی می باشد.
این نکته را فراموش نکنید که در هنگام ساخت طرح مطالعاتی، اعداد و ارقام واقعی را در نظر بگیرید. نوشتن ساعات مطالعه ای که چندان به واقعیت نزدیک نباشد، تنها مشکلات شما را بیشتر خواهد کرد. همچنین اهداف درسی خود را نیز در نظر بگیرید. یعنی اگر هدف شما، قبولی در دانشگاه و رشته های پرطرفدار است، پس باید به همان اندازه نیز مطالعه کنید.
نقش روتین روزانه در برنامه ریزی
هر دانش آموزی سبک و سیاق زندگی متفاوتی دارد. برای همین، قبل از ثبت نهایی طرح مطالعه هفتگی مورد نظر خود حتما روتین خود را در نظر بگیرید. اما فراموش نکنید که این روتین آیا قابل تغییر است یا خیر. اگر احساس می کنید که بخشی از آن را می توانید بخاطر برنامه های درسی خود حذف کنید، حتما این کار را انجام دهید. در غیر این صورت سعی کنید از عدم تداخل این فعالیت ها مطمئن شوید.
پیشنهاد ما برای این تداخل نداشتن، اجرای برخی از برنامه های شخصی در اواخر هفته است. مطالعه روزانه به ویژه پس از پایان زمان مدرسه اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا درس خواندن در این زمان، جنبه مرور و مطالعه تکمیلی دارد. برای همین حتما لازم است که در طول روزهای هفته، از مطالعه و درس خواندن جدا نشوید. پس بهتر است که برنامه های تفریحی خود را در روزهای اخر هفته اجرا کنید.
تاثیر کلاس های کمک درسی در برنامه هفتگی
نوع یادگیری مطالب درسی برای هر دانش آموزی متفاوت است. بسیاری از افراد، عادت دارند که به صورت خودخوان کتاب های درسی را بخوانند. اما برخی دیگر نیز هستند که توانایی زیادی برای یادگیری در کلاس آنلاین یا حضوری دارند. حضور این افراد در کلاس های کمک درسی بعد از پایان مدرسه، باعث بهم ریختن جدول درسی می شود.
با وجود اینکه با این کلاس ها، کمی طراحی یک برنامه هفتگی سخت تر می شود، اما نمی توان آن را یک نکته منفی دانست. مهم نیست که شما چطور درس ها را می خوانید. فقط باید مطابق اصول و قاعده پیش بروید. در این مواقع، جدول هفتگی ویژه شما به نحوی نوشته می شود که بتوانید به راحتی با آن کنار بیایید. معمولا در این شرایط، زمانبندی مطالعات آزاد را برای زمان شب و اواخر هتفه در نظر می گیرند.
تغییرات برنامه های هفتگی
یکی از استرس هایی که اغلب دانش آموزان دارند، اجرای دقیق برنامه های مطالعاتی است. این افراد معمولا فکر می کنند که حتما باید تمام دستورالعمل های درسی را مو به مو اجرا کنند. اما این طرز فکر کاملا اشتباه است. یعنی شما نمی توانید یک شخصی را پیدا کنید که در طول سال تحصیلی، همیشه در اوج باشد. یعنی بتواند درس های خود را همیشه در بهترین زمان ممکن مطالعه کند.
سعی کنید با دید واقع گرایانه به موضوع نگاه کنید. به این صورت که ممکن است در برخی از روزها، امکان درس خواندن نداشته باشید. در این شرایط نباید دستپاچه یا نگران شوید. بهتر است که کارهای واجب پیش آمده را انجام دهید. سپس در اولین فرصت، یک برنامه جبرانی را طراحی و اجرا کنید.
عواقب مطالعه بدون برنامه ریزی
اگر تا حالا همیشه مطابق با اصول خاصی درس خواندید، پس احتمالا با عواقب آن آشنایی ندارید. اما در صورتی که تا حالا با همین روش ندیده و نشناخته درس خواندید، بهتر است که با عواقب نداشتن برنانه ریزی آشنا شوید. یکی از مضراتی که نداشتن برنامه ریزی در مطالعه دارد این است که شما نمی توانید تمرکز کافی داشته باشید. زیرا هنگام مطالعه، یک حس بی قراری مدام در ذهن شما وجود دارد که کتاب های دیگر را باید مطالعه کنید.
در افکار شما همیشه نگرانی های بدی برای جا ماندن از دیگر درس ها وجود دارد. دلیل این نگرانی این است که شما نمی دانید دقیقا در کجای مسیر مطالعاتی قرار دارید. در واقع این روش، درست شبیه بودن در جاده ای است که اطلاع دقیق از مسیر باقی مانده را ندارید. برای جلوگیری از این اتفاق و یک مطالعه حساب شده و دقیق، هر دانش آموزی محکوم به برنامه ریزی است.
سخن پایانی
اگر یک برنامه درسی مشخص داشته باشید طبیعتا در دراز مدت اثرات خوب آن را مشاهده خواهید کرد. اما برای این کار، باید یک سری از ابزار درسی خوب را در اختیار داشته باشید. با داشتن بهترین جدول برنامه ریزی هفتگی، طبیعتا می توانید تا حد زیادی در رسیدن به اهداف خود موفق شوید. به یاد داشته باشید که این برنامه های هفتگی نیازمند تلاش و کوشش شما نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید