جمع بندی کنکور تجربی
سال هاست که آزمون سراسری تجربی به مهم ترین آزمون سال کشور تبدیل شده است. جایی که سرنوشت کادر درمان آینده، از پزشک تا پرستار تعیین می شود. برای همین باید هر اقدامی که لازم است برای برنده شدن در این رقابت انجام دهید. جمع بندی کنکور تجربی بهترین کاری است که می توانید در روزهای مانده به این آزمون انجام دهید.
با این مرور و جمع بندی قطعا نتیجه و مزایای زیادی به دست خواهید آورد. اما اینکه چطور این کار را انجام دهید بسیار مهم است. برای همین تا پایان همراه ما باشید.
برای کنکور چطور جمع بندی کنیم؟
قبل از هر چیز، شما باید یک سری اصول اولیه در ارتباط با مرور در روزهای آخر را یاد بگیرید. با یادگیری نحوه جمع بندی کردن کنکور تجربی می توانید نسبت به رقبای خود سبقت بگیرید. پس بهتر است که نکات زیرا را به خوبی یاد بگیرید. این نکات برای هر دانش آموز بسیار مهم هستند.
- ابتدا روزهای باقی مانده قابل مطالعه را بنویسید.
- دروس زیست و شیمی را در ابتدای برنامه قرار دهید.
- سپس به سراغ دروس ریاضی و فیزیک بروید.
- در پایان، یک بار دیگر زیست و شیمی را مطالعه کنید.
- دو روز مانده به کنکور، حتما تمام نکات و فرمول های با قدرت فراموشی بالا را بخوانید.
در ادامه سعی می کنیم تا به بهترین شکل ممکن، هر کدام از این نکات مهم را توضیح دهیم. چیزی که در این میان اهمیت بالایی دارد، ترتیب مطالعه کتاب ها است. ما برای این کار، دو روش کلی خواهیم داشت که شامل یک بار مطالعه دروس فرّار و یا دو بار است.
بهترین روش جمع بندی
ما یک روش جمع بندی بسیار عالی و مطمئن برای آزمون سراسری تجربی داریم. روش مورد نظر ما، به این صورت است که ابتدا باید درس های با فراموش شوندگی بالا را مطالعه کنید. سپس به سراغ درس های دیگر بروید. در چند روز مانده به کنکور نیز دوباره همان درس های اولیه را مطالعه کنید.
فرض کنیم که شما در ۲۰ روز باقی مانده به کنکور می خواهید جمع بندی کنید. دروس زیست شناسی را باید در ۵ روز، شیمی ۳ روز، ریاضی ۳ روز و فیزیک هم ۳ روز زمانبندی کنید. در ۵ روز پایانی هم، ۵ روز را به دروس زیست، شیمی و مطالب فراموش شونده ریاضی یا فیزیک اختصاص دهید.
این سبک از جمع بندی، بسیار موثر و تاثیرگذار است و احتمال افزایش تسلط و ماندگاری مطالب در ذهن را افزایش خواهد داد. به ویژه اینکه به دلیل داشتن استرس بالای آزمون سراسری احتمال فراموشی مطالب نیز بسیار بالاتر می رود.
چطور زیست را جمع بندی کنیم
یک سری از اصول اولیه در مورد جمع بندی به صورت یکسان برای تمام رشته ها قابل اجرا است. در واقع رعایت این نکات برای هر رشته و یا پایه تحصیلی به صورت یکسان می باشد. اما برای دروس هر رشته شاید بهتر باشد به صورت مجزا، روش ها را اجرا کنید. بنابراین مطابق روش زیر پیش بروید و تا حد امکان آن را دقیقا انجام دهید.
برای جمع بندی زیست بهتر است که یک فهرست تهیه کنید. فهرستی از تمام مطالب و در کنار هر مطلب سختی که برخورد کردید، یک علامت بزنید. این کار باعث می شود برای مرور بعدی شما کار راحت تری داشته باشید. به این صورت که مطالب ساده را کمتر و مطالب علامت دار را بیشتر می خوانید. منظور از مرور نهایی، مرور درس زیست برای بار دوم است که سبب اطمینان خاطر بیشتر می شود.
نحوه جمع بندی شیمی
درس شیمی به عنوان یکی از فرارترین و فراموش شونده ترین درس ها محسوب می شود. برای همین جمع بندی این درس بسیار مهم می باشد. ابتدا بهتر است که در روزهای ابتدایی دوره جمع بندی خود، یک بار درس شیمی را مطالعه کنید. این مطالعه باید به نحوی انجام شود که حتما از تست های با توع بالا استفاده شود. برای هر فصل و یا درس خاص، بهتر است که از سه سطح تست مختلف استفاده کنید.
زمانی که مرور تمای کتاب ها تمام شد، حالا نوبت به مرور نهایی می رسد. این مرور نهایی شامل یک مطالعه سریع از خلاصه برداری ها و نکات مهم است. نکاتی که اغلب در یک دفترچه یادداشت ثبت می شود. در این زمان، شما باید تمام این خلاصه نویسی ها را مطالعه کنید. اگر احساس فراموشی در یکی از مطالب را داشتید، حتما به کتاب درسی و یا کمک درسی خود مراجعه کنید.
نحوه جمع بندی ریاضی و فیزیک
ریاضی و فیزیک تجربی، دو درسی هستند که تا حد زیادی به رشته ریاضی شباهت دارند. به ویژه درس فیزیک که عملا تنها در جزییات خاصی تفاوت دارد. همین موضوع سبب می شود که دانش آموز تا حدودی احساس سرد شدن از مطالعه آنها کند. شما نباید از این دو درس مهم غافل شوید. یکی از کارهایی که باید برای آنها انجام دهید، جمع بندی کردن است. برای این کار، ما روش زیر را پیشنهاد می دهیم.
دروس ریاضی و فیزیک را یک بار، ابتدا درسنامه هر فصل و یا مبحث را بخوانید و سپس تست زنی کنید. این کار را به نحوی انجام دهید که برای هر درسنامه زمان زیادی صرف نشود. در عین حال چند تست غیر تکراری با تنوع مناسب انتخاب کنید. بهتر است که بعد از حل تست های تالیفی یا آزمون های آزمایشی، از تست های کنکوری به عنوان تایید نهایی استفاده کنید.
در هر صورت مهم ترین کار ممکن استفاده از حل تست و درسنامه برای جمع بندی است. از هر فصل یا مبحث تست را بعد از مرور مجدد آن قسمت انتخاب کنید. با این روش هم درسنامه ها را مرور خواهید کرد و هم تست زنی را انجام دادید.
نکات مهم جمع بندی
همیشه با وجود گفتن تمام موارد و در اختیار قرار دادن اطلاعات مختلف، گفتن برخی از نکات هم لازم است. این کار باعث می شود که شما تمام زیر و بم کار را به دست بیاورید. برای همین سعی کنید که تمام نکاتی که در ادامه خواهیم گفت را در ذهن خود بسپارید.
زمان دقیق برای جمع بندی
زمانی که صحبت از جمع بندی می شود ما ناخودآگاه به یاد روز آخر مانده به یک آزمون می افتیم. اما این موضوع برای کنکور سراسری کمی متفاوت است. زیرا از زمان شروع مطالعه برای کنکور تا پایان آن، رسما در یک ماراتن درسی شرکت می کنید. برای همین، در طی این مدت چندین کتاب را مطالعه خواهید کرد.
همین کتاب های متعدد باعث می شوند که زمان زیادی صرف جمع بندی شود. بنابراین در بهترین حالت ممکن، یک ماه پایانی و یا حداقل ۲۰ روز مانده به آزمون سراسری را جمع بندی کنید. اگر پشت کنکوری هستید، حتما یک ماه مانده به کنکور، جمع بندی را شروع کنید. در غیر این صورت به محض تمام شدن امتحانات نهایی، دست به کار شوید. جمع بندی اهمیت بسیار زیادی دارد و در واقع شکل و قالب نهایی درس خواندن شما محسوب می شود.
مرور نهایی قبل از آزمون
شاید با خود بگویید که مگر ما یک جمع بندی انجام نداده ایم. پس چه نیازی به مرور نهایی داریم. بله حق با شماست، کمی گیج کننده به نظر می رسد. اما مرور نهایی قبل از کنکور تجربی باعث می شود که تمام مطالب درسی را یک بار از نگاه کلی ببینید. درست مانند یک نقشه از مکانی خاص که تمام جزییات آن را می دانید، اما از نگاه کلی هم باید بر آن مسلط شوید. در واقع این کار برای عدم اشتباه در یادآوری مباحث درسی است.
همچنین بخواید: جمع بندی کنکور در نوروز با بهترین روش
اجازه دهید که این موضوع را با یک مثال ساده توضیح دهیم. تا حالا برای شما هم پیش آمده که با دیدن یک سوال در امتحان دچار دودلی شدید شوید؟ یعنی برای آن سوال، شما دو پاسخ کامل و جامع دارید، اما مشکل این جاست که نمی دانید پاسخ اصلی کدام است. این موضوع به دلیل نداشتن مرور نهایی اتفاق می افتد. شما تمام کتاب را به خوبی یاد می گیرید، اما نیاز به یک نگاه کلی نیز دارید.
یادداشت فرمول های مهم در جمع بندی
یکی از اهداف جمع بندی کردن این است که شما به تسلط بالا برسید. این کار در صورتی انجام می شود که شما هر چیز مهم و یا فراموش شونده ای که می بینید را بر روی یک کاغذ بنویسید. نکته برداری در جمع بندی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و شما باید برای آن، زمان لازم را به خرج دهید. پیشنهاد ما این است که یک دفترچه یادداشت تهیه و از کاغذهای رنگی متفاوت، برای لا به لای برگه های آن استفاده کنید.
هر کدام از این کاغذها را به یک فصل یا کتاب خاص اختصاص دهید. سپس برای هر فصل خلاصه برداری و نکات مهم را بنویسید. این نوشتن به شما دو کمک بزرگ می کند. کمک اول این است که باعث می شود شما به شکل بهتری مطالب را یاد بگیرید. کمک دوم نیز این است که در پایان برای مرور نهایی، کار راحت تری خواهید داشت.
زمان جمع بندی لازم برای هر فصل کتاب
همان طور که از نامش پیداست، جمع بندی کردن به معنای دسته بندی و سر و سامان دادن به مطالب یادگرفته شده است. اگر در این مسیر، به یک مطلب سخت برخورد کردید، باید یک زمان محدودی را صرف آن کنید. زیرا این کار ممکن است باعث از بین رفتن مطالب دیگر شود. البته میزان اهمیت آن موضوع را نیز نباید دست کم گرفت.
در مجموع اگر برای یادگیری یک مطلب، مجبور به صرف زمان زیادی شدید، حتما از آن صرف نظر کنید. زیرا با یادگیری آن مطلب، زمان کلی جمع بندی را از دست خواهید داد. همچنین بیشتر تمرکز ذهنی شما بر روی آن مبحث خواهد رفت که اصلا خوب نیست.
منابع مناسب برای جمع بندی تجربی
هر کاری راه و اصول خاص خودش را دارد. شما تا حالا برای مطالعات معمول خود از یک سری کتاب های خاص استفاده کردید. اما حالا به بهترین منابع مرور مطالب کنکور تجربی نیاز دارید تا بتوانید در کمترین زمان ممکن مرور درس ها را انجام دهید. در گذشته روشی که پیشنهاد می شد، مطالعه مجدد کتاب های درسی و یا کمک درسی بود.
اما حالا در کتاب های ویژه مرور نهایی کنکور، شما می توانید چکیده تمام مطالب درسی را به صورت یک جا بخوانید. این کار به شما کمک می کند که از زمان خود، بهترین استفاده ممکن را ببرید. ما نام کتاب خاصی را به زبان نمی آوریم، اما قاعدتا هر دانش آموزی به کتاب های بروز و خوب دسترسی دارد. در صورتی که قادر به پیدا کردن یک کتاب مناسب نبودید، حتما آن را به ما اطلاع دهید.
فواید جمع بندی آزمون سراسری
احتمالا تا همین حالا هم به خوبی با فواید جمع بندی کنکور تجربی آشنایی پیدا کردید. این فواید را می توان به عدم فراموشی مطالب، سرعت بیشتر در حل تست ها، یادآوری بهتر مطالب درسی، افزایش تسلط مباحث درسی و بسیاری از موارد دیگر دانست. به طور کلی می توان دانش آموزان حاضر در جلسه آزمون را به دو دسته تقسیم کرد. افرادی که جمع بندی خوبی داشتند و افرادی که بدون جمع بندی حضور دارند. در ادامه سعی می کنیم که تمام این موارد را به خوبی توضیح دهیم.
عدم فراموشی مطالب با جمع بندی
اولین و بزرگترین مزیت جمع بندی کردن این است که احتمال فراموشی در جلسه امتحان را بسیار کمتر می کنید. زمانی که تمام دروس و مباحث درسی یک بار دیگر با زاویه دید دیگری مطالعه شوند، همه چیز تغییر خواهد کرد. دلیل این کار، این است که میان زمان مطالعه کتاب ها و آزمون، فاصله زیادی نباشد. این در حالی است که یک دانش آموزی با هر سطح هوشی که باشد، اگر مدت ها پیش یک مبحث درسی فرار را خوانده باشد، احتمالا آن را فراموش می کند.
سر جلسه امتحان همه چیز را قاطی نمی کنید
با یک جمع بندی مناسب، به دلیل کنار هم قرار دادن مطالب در کنار یکدیگر، هیچ مطلبی را به دیگری اشتباه نمی گیرید. حتما شما هم این موضوع برایتان پیش آمده که جواب چند سوال را به اشتباه بگیرید. حتی در برخی از موارد، برخی افراد پاسخ دو سوال را جا به جا می نویسند. این گونه مشکلات، تنها به دلیل نداشتن یک مرور مناسب می باشد. به ویژه مرور نهایی که همه چیز به آن بستگی دارد. شما تمام مطالب را در کنار یکدیگر قرار می دهید و وجه تفاوت مباحث را به خوبی پیدا می کنید. بنابراین جایی برای قاطی کردن سوالات با یکدیگر نخواهد ماند.
افزایش سرعت حل سوال
در آزمون سراسری فقط پاسخ دادن به سوالات مهم نیست. بلکه زمان این پاسخ دهی نیز بسیار مهم است که باید برای آن یک سری اقدامات را انجام داد. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد. یکی از بهترین روش ها، جمع بندی کردن برای افزایش سرعت حل سوال است. اما سوال اینجاست که چطور جمع بندی باعث افزایش سرعت تست زنی می شود؟ زمانی که شما دروس خود را یک بار دیگر مطالعه می کنید، تسلط شما بیشتر می شود.
همچنین بخوانید: روش های حل تست سریع
به دنبال همین موضوع زمان کمتری نیز برای حل سوال خواهید داشت. پس اگر نمی خواهید که این ویژگی را از دست بدهید، حتما مرور منظم و هدفمندی داشته باشید. کمتر شدن زمان حل سوالات کنکور، یکی از بزرگترین قدم های موفقیت شما محسوب می شود. پس این فرصت را از دست ندهید و تمام دروس و بخش ها را مطابق زمان بندی مرور کنید.
افزایش تسلط درسی به روش جمع بندی
از جمله فواید بی شمار جمع بندی کردن، افزایش تسلط بر روی درس ها و کتاب های درسی است. جدا از بحث فراموش نکردن و این گونه موارد، شما یک بار دیگر کتاب ها را می خوانید. همین موضوع باعث مطالعه بهتر و دقیق تر می شود که در نتیجه آن تسلط نیز افزایش پیدا می کند. زیرا به احتمال زیاد با یک بار دیگر مطالعه کردن، درس ها را بهتر متوجه می شوید و اشکالات قبلی را رفع می کنید.
تجربه نشان داده که تکرار کردن بارها و بارهای یک کار خاص، می تواند باعث مسلط شدن فرد شود. البته داشتن علم در کنار تجربه قطعا نتیجه بهتری خواهد داشت. اما در مجموع شما برای مسلط شدن در درس های خود، محکوم به داشتن تجربه بالا خواهید بود.
سوالات پرتکرار دانش آموزان تجربی
در اینجا سعی می کنیم برای آموزش هرچه بهتر جمع بندی کردن ویژه دانش آموزان تجربی، یک سری سوالات پر تکرار را ارائه دهیم. این سوالات متداولی ایت که اغلب دانش آموزان می پرسند. تمام این سوالات، ویژه دانش آموزان تجربی است و ممکن است برای شما هم پیش بیاید. پس بهتر است که یک نگاه اجمالی به آنها داشته باشید.
دلیل فراموشی مطالب زیست حین آزمون چیست؟
منظور از مباحث زیست شناسی، نام باکتری ها، بیماری ها و این دست از کلمات معمول کتاب است. یک دانش آموز حرفه ای برای جلوگیری از این اتفاق، نام ها را به طور منظم در ذهن خود مرور می کند. این کار در قالب آزمون های آزمایشی، حل نمونه سوالات متنوع و جمع بندی انجام می شود.
روز آخر مانده به کنکور چه بخوانیم؟
آخرین روز مانده به کنکور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زیرا در این زمان حساس ممکن است که شما دچار هر حالتی شوید. استرس، هیجان، احساس فراموشی و یا هر حالت دیگر. برای همین پیشنهاد می کنیم که از قبل، یک دفترچه یادداشت تهیه کنید. در این دفترچه تمام مباحثی که احساس می کنید با سرعت بیشتری فراموش می شوند را بنویسید.
سپس در روز آخر اگر احساس فراموشی مطالب یا عذاب وجدان درسی شدید به شما دست داد، از این دفترچه استفاده کنید. اما در حالت کلی بهتر است که یک روز پایانی مطالعه سبکی انجام دهید.
چرا در روزهای آخر حوصله جمع بندی ندارم؟
یکی از خطرناک ترین و بدترین مسائلی که یک دانش آموز کنکوری با آن مواجه می شود، احساس خستگی در روزهای آخر است. اگر شما فکر می کنید که خیلی خسته هستید به دو دلیل خواهد بود. دلیل اول تلاش زیاد شما در طول سال است. دلیل دوم نیز مربوط به احساس هیجان برای رهایی از دوران کنکور است.
دلیل اول طبیعی بوده و هر کسی با یک روش خاصی دوباره امرژی خود را بازیابی می کند. اما برای دلیل دوم بهتر است که تحت هیچ شرایطی به بعد از کنکور فکر نکنید. هر برنامه ای که در ذهن خود دارید را کنار بگذارید. زیرا این هیجانات بسیار مخرب هستند.
مشاوره جمع بندی ویژه تجربی ها
در این مقاله ما هر اطلاعات مفیدی که لازم بود را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. در صورتی که نیاز به دریافت راهنمایی دارید، به مشاوره حقیقت مراجعه کنید. مشاوره جمع بندی کنکور تجربی برای دانش آموزان با هر سطح درسی انجام می شود. برای همین بدون توجه به شرایط و سطح درسی که دارید، بهترین مسیر ممکن را دریافت می کنید. این مشاوره شامل برنامه ریزی، معرفی منابع مناسب، نحوه مطالعه و سایر موارد می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید